Izveštaj

Published on September 20th, 2021 | by admin

0

Pirot poražen u finalu XII memorijalnog turnira “Milan Milošević” u Nišu

Pirot je u nedelju, 19.09.2021. od 19,30 časova u finalu dvanaestog Memorijalnog turnira “Milan Milošević Mica” u neizvesnoj završnici poražen od aleksinačkog Napretka rezultatom 85:81.

Pirot je otvorio utakmicu na najbolji mogući način okončavši prvu četvrtinu sa 15 poena prednosti, da bi u narednom kvartalu Napredak uzvratio na isti način, čak otišavši na odmor sa vođstvom i povraćenim samopouzdanjem. Kako su obe ekipe dozvoljavale padove u igri poput finalista Micinog XII-og memorijala u prvom poluvremenu analiziraće struka, tek, publika u hali “Duško Radović” je do kraja odgledala jednu izuzetno neizvesnu utakmicu, na kraju i neizvesnu završnicu u kojoj je pirotska ekipa imala pobedu u rukama, ali je plej Napletka u samo pola minuta vezao osam poena, presekao jednu loptu i bitno doprineo pobedi svoje ekipe. Bilo je nakon toga u samoj završnici još nekih detalja koji nisu za pohvalu pirotskoj ekipi i koji su dodatno doprineli njenom porazu tako da sve pohvale idu aleksinčanima na energiji, agilnost i načinu na koji su odigrali poslednji minut utakmice, kada su uspeli da neutrališu i poslednji napad koji je imao Pirot za pobedu. Čak su svoju uspešnu odbranu i pobedu krunisali spektakularnom trojkom Vuka Vasića iz svog reketa, preko celog terena sa zvukom sirene. Čestitke!

Nakon ponovo prevelikog broja izgubljenih lopti, ovako odigrane završnice i poraza ekipa trenera Zorana Milovanovića će znati da izvuče pouke za prvenstvene utakmice koje ih čekaju. Na svom petom finalu Micinog turnira, od kada se isti odigrava, osvojili su ovoga puta 2. mesto. Pobednički pehar je otišao u Aleksinac a treće mesto osvojio je Konstantin nakon ubedljive pobede nad Marinosom (101:50). Najboljim strelcem turnira proglašen je kapiten Pirota Dušan Filipović a titula najboljeg igrača pripala je Đorđu Rakočeviću, igraču pobedničke ekipe.

Turnir “M.Milošević”, FINALE, subota, 19.09.2021. Niš (hala D.Radović)
KK”PIROT” : KK”NAPREDAK” 81:85 (27:12 15:32 15:17 24:24)


Pirot: Nikola Đonlić 12, Lazar Dimovski 15, Vladimir Stefanović 2, Dušan Filipović 10, Strahinja Stanković 10, Đorđe Đorđević 7, Pavle Stepanović 7, Miloš Vukićević 12, Ognjen Ignatović, Nikola Gašić 6. Tr. Zoran Milovanović

Napredak: Đokić 16, Rakić, Raičević 18, Šebrek 10, Mitrović 1, Miladinović 2, Rakočević 13, Mitić, Đorđević 3, Vasić 12, Matović 10. Tr. Slaviša Bogavac
Sudije: Ivan Ilić, Ivan Nedeljković, Stefan Zdravković. Delegat: Miroslav Radojković


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑