vesti

Published on May 25th, 2021 | by admin

0

Održana izborna sednica Skupštine KK Pirot

U petak, 21.05.2021.g. od 18 časova u prostorijama Narodne biblioteke Pirot održana je izborna Skupština Košarkaškog kluba Pirot.

Na izbornoj sednici Skupštine KK Pirot, koja je počela minutom ćutanja povodom smrti igračke legende kluba Zorana Bojkića, prezentovani su izveštaji o radu, finansijski izveštaji (završni račun) i izveštaji Nadzornog odbora za 2019. i 2020. godinu. Predsednik Kluba Dušan Dimitrijević je dao generalni osvrt na rad i razultate kluba u protekle dve sezone, nakon čega je usledila rasprava članova Skupštine koju su obeležili konstruktivna predlozi o prioritetima i strategiji razvoja kluba, pogotovo predlozi i smernice razvoja koje je izneo najiskusniji član Skupštine Svetislav Kari Pešić koji je svoje višedecenijsko iskustvo u radu u raznim klubovima preneo na lokalni nivo i milje u kome egzistira KK Pirot.

Nakon finansiskog izveštaja predsednika kluba Dušana Dimitrijevića i prezentacije Izveštaja nadzornog odbora od strane Zorana Gerova usvojeni su svi godišnji izveštaji, a kako je istekao mandat članovima Skupštine usledilo je glasanje za nove članove Skupštine, nakon čega je konstantovan novi saziv Skupštine od 35 članova u sledećem sastavu: Saša Vasić, Svetislav Pešić, Zoran Gerov, Oliver Kostić, Jovan Tričković, Stevan Stamenović, Aleksandar Ćirić, Branislav Kostić, Zoran Kostić, Dragan Mitić, Mile Jovanović, Slaviša Svilarov, Dušan Dimitrijević, Vladimir Jovanović, Mihajlo Mitić, Dejan Radenković, Igor Veselinović, Milan Tančić, Miloš Stojanović, Milorad Đorđević (20 članova iz redova bivših igrača), Zoran Stojanović, Slobodan Đelević, Zoran Stančev, Branislav Jovanović, Boban Mitić, Zoran Mijalković, Nikola Nedeljković, Radmilo Aleksov, Milan Apostolivić, Andreja Mančić (10 članova iz redova prijatelja kluba), Marko Spasić, Ivica Lakićević, Milan Andonović, Zoran Sotirović i Miodrag Stojanović (5 članova iz redova aktivnih članova kluba). Predsednik Kluba je uz zahvalnost dosadašnjim članovima na doprinosu u radu Skupštine čestitao novom sazivu, pogotovo osmorici novih članova na izboru i poželeo im puno uspeha u radu u narednom mandatu od četiri godine. Usledilo je glasanje za predsednika Skupštine nakon čega je ponovo izglasan stari-novi predsednik, nakadašnji igrač Pirota i beogradske Crvene Zvezde i višegodišnji funkcioner kluba Saša Vasić.

Nakon toga je usledio izbor Nadzornog odbora, takođe sa četvorogogišnjim mandatom, tako da je većinom glasova novi mandat dobio dosadašnji Nadzorni odbor kojeg čine predsednik Zoran Gerov i članovi Zoran Stančev i Boban Mitić

Predsednik Košarkaškog kluba Pirot Dušan Dimitrijević je predložio promenu jednog člana Upravnog odbora, Zdenka Cvetkovića, koji zbog poslovnih obaveza nije više u mogućnosti da nastavi rad. Predložio je privrednika Andreju Mančića, koji je jednoglasno izabran i koji će do kraja mandata koji je u toku biti član Upravnog odbora u sastavu: Dušan Dimitrijević (predsednik) Slaviša Svilarov, Mohamed Mohsin i Milan Apostolović.

Na kraju je usvojen Pravilnik o računovodstvu, diskutovano o radu kluba u narednom periodu uz podsećanje i preporuke članova Skupštine da se za narednu godinu pripremi proslava 70-godišnjice postojanje kluba uz izradu monografije kojom bi se upotpunio značajan jubilej.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑