Izveštaj

Published on February 22nd, 2021 | by admin

0

Pirot poražen od Radničkog i u Kragujevcu

Pirot je u nedelju, 21. februara 2021. u 23. kolu KLS nakon produžetka poražen od Radničkog u Kragujevcu rezultatom 94:82.

Pirot je odvažnom i hrabrom igrom u Kragujevcu uspeo da bude na korak do pobede jer je 16 sekundi pre kraja imao tri koševa prednosti i situaciju kada je igrač domaće ekipe promašio jedno bacanje. Ipak, dogodio se najgori mogući scenario u preostalim sekundama u kojima je Radnički izborio produžetak u kome je stigao do vredne pobede.

Sam tok utakmice se od prvih do poslednjih sekundi može oslikati izrazom rezultatska klackalica. Igrala je pirotska ekipa vrlo dobro, lepo koristila sopstvene prednosti, izvanrednim rešenjima u napadu dobrim delom utakmice držala vođstvo, dobro kombinovanim kontranapadima i racionalnim iskorišćenjem sopstvenih poseda lopte gotovo kontrolisala utakmicu iako je domaća ekipa bila daleko bolja u skoku, imala manje izgubljenih a više ukradenih lopti. Ekipa Pirota je igrala dobro i znala šta hoće. Sve do tih 16 sekundi pre kraja regularnog dela utakmice kada je praktično imala pobedu u rukama.

Ipak u poslednjih 16 sekundi ostvario se najgori mogući scenario, jedini po kome je Pirot mogao da izgubi utakmicu. Novo pojačanje Radničkog Mek Brajd je nakon promašenog prvog slobodnog bacanja promašio i drugo. Lopta je nakon skoka nekoliko igrača odletela preko čeone linije kada je igrač Pirota Vladimir Đorđević, misleći da radi najbolju moguću akciju u tom momentu, skočio, uhvatio loptu u letu i bez gledanja je vratio preko glave u viskom luku u polje, pravo u ruke najnižeg igrača na terenu, plejmejkera Radničkog Dumovića koji je istu pametno prosledio slobodnom Mek Brajdu koji je pogodio trojku za izjednačenje! Kakav danak nepromišljenosti! Naravno, trener Socek je nakon tajm-auta uputio ekipu u prednje polje da bi se za 11 sekundi ipak pokušalo da se dođe do pobede. Na žalost, u napadu je Filipović potražio pobedu šutem van balansa za tri poena iz neizgrađene situacije. Nerezonski šut je bio neuspešan, pobeda je otišla u nepovrat. U produžetku je pirotska ekipa bila nemoćna da se podigne i pruži otpor domaćoj ekipi koja je poklonjeni produžetak uspešno iskoristila za izuzetno vrednu pobedu. Na žalost svi članovi ekipe Pirota i svi njeni navijači će način na koji je izgubljena praktično dobijena utakmica sa gorčinom u ustima pamtiti dugo, možda duže nego sve prethodne poraze ukoliko se izgubi prvoligaški status! Takav je sport, pogotovo košarka. Jednom ti sudbina da, drugi put uzme a samo jadan detalj može da presudi pobednika i odredi tok stvari na jednu ili na drugu stranu! Možda se zbog toga sport tako pomno prati, voli i tako snažno deluje i na aktere i na navijača!

U ekipi Radničkog bolji od ostalih bili su neuhvatljivi Filip Dumić sa tripl-dabl i stameni Raško Katić sa dabl-dabl učinkom a odlično su ih ispratili i Stefan Đorđević i Matija Popović. U pirotskoj ekipi je sve bilo podređeno timskoj igri i nije bilo pojedinaca koji su bitno iskočili učinkom na utakmici.

  1. kolo KLS, nedelja, 21.02.2021. SBB Hala jezero, Kragujevac
    KK”RADNIČKI” : KK”PIROT” 94:82 (20:25 20:16 21:16 18:22 15:03)

Radnički: Marial Mading, Stevan Jovanović, Matija Popović 10 (14 sk, indeks 20), Filip Dumić 20 (4/10 za tri, 10 sk, 13 as, indeks 32), Ivan Nedeljković 11, Lazar Dimovski, Andrija Stevanović, Luka Glišović, Raško Katić 22 (50% šut iz igre, 14 sk, indeks 20), Nikola Veljović 2, Walter J Mc Bride 14 (3/5 za tri), Stefan Đorđević 15 (6 sk, indeks 27). Tr: Ivica Vukotić

Pirot: Nikola Đonlić 9 (67% šut iz igre, 3 f.na, 2 os.l, indeks 10), Sanel Mukanović, Dušan Filipović 14 (2/2 za dva, 2/9 za tri, 4 sk, 4 as, 5 f.na, 3 izg.l, 2 os.l, indeks 15), Dimitrije Đorđević, Lazar Rašić 5 (3 as), Ivan Pendić, Miloš Vraneš 2, Martin Matović 11, Mladen Pantić 13 (5/10 za dva, 5 f.na, 3 izg.l), Vladimir Đorđević 6 (5 sk, 6 as, 2 os.l), Đukan Đukanović 6 (2/4 za tri, 5 sk, 3 as, indeks 11) Venki Džois 16 (4/8 za dva, 2/2 za tri, 7 sk, 2 as, 1 bl, indeks 16). Tr: Filip Socek

Sudije: Ilija Belošević (Beograd), Vladimir Vesković (Beograd), Ivan Ilić (Niš)
Delegat: Dušan Đurić (Kragujevac)

U narednom, 24. kolu KLS Pirot dočekuje Tamiš iz Pančeva. Utakmica se igra u subotu, 27. februara 2021.g. od 18 časova u hali Kej u Pirotu.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑