Izveštaj

Published on February 19th, 2021 | by admin

Pirot poražen od Zlatibora i na domaćem terenu

Pirot je u četvrtak, 18. februara 2021. u 22. kolu KLS na domaćem terenu poražen od Zlatibora iz Čajetine rezultatom 88:76.

Pirot i Zlatibor su odigrali jednu izvanrednu takmičarsku utakmicu dostojnu ranga takmičenja u kome igraju, pogotovo kada je reč o prvom poluvremenu kada je pirotska ekipa odigrala možda i najbolje minute u sezoni i bila čak i bolja od ekipe koja uz KLS paralelno igra i ABA 2 ligu. Ipak jedno dobro poluvreme je, pokazalo se, nedovoljno za rivala poput Zlatibora. Ekipa trenera Filipa Soceka je početkom treće četvrtine naišla na mnogo čvršću i agilniju odbranu za koju očigledno nije bila spremna. Pokušali su pirotski igrači da probiju taj zonski presing, nažalost bezuspešno jer su baš u tim momentima izgubili nekoliko lopti, ishitrenim šutevima pokušali da nadoknade izgubljeno, samim tim zaigrali u kontraritmu u odnosu na prva dva kvartala pri tome izgubvši snagu neophodnu za dostojan otpor snažnom rivalu koji se iz takve odbrane izvanredno razigrao i u napadu surovo kaznio domaću ekipu neverovatnom serijom od 18:0 i totalnim preokretom, kojim su gotovo već tada rešili pitanje pobednika.

U daljem toku utakmice je trener Pirota Filip Socek kombinovao petorke i akcije ali je preokret očigledno bio nemoguća misija. Znala je ekipa trenera Strajina Nedovića da sačuva stečenu prednost i mirno privede utakmicu kraju.

Nakon odigrane utakmice, uprkos porazu, bilo je jasno da pirotska ekipa nije sastavljena za ritam od tri utakmice za redom ali i da poseduje talenat i kapacitet da se suprotstavi i najjačim rivalima, bez obzira gde se utakmica igra. Koliko će to uspeti da valorizuje u narednom periodu ostaje da se vidi, ali ono što je dobro kada je opstanak u pitanju, sve je i dalje u rukama pirotske ekipe i njihove igre i forme koja je u poslednjem periodu nesumnjivo u usponu.

MVP utakmice je nesumnjivo bio plej Zlatibora Nemanja Protić, izuzetan na šutu kada je važno, još bolji asistent i reklo bi se motorna snaga ekipe. Uvek solidan, pa i ovoga puta, bio je ol-raund igrač Zlatibora Dušan Kutlešić, kao i opasni šuter Dragoslav Papić, ovoga puta uz Čabrila odličan i u skoku.

Što se tiče ekipe Pirota sa ove utakmice posebno će se pamtiti igra izuzetno agilnog, eksplozivnog i motivisanog Đukana Đukanovića, potom igra letećeg Miloša Vraneša i posle dužeg vremena razigranog Martina Matovića, nepogrešivog na ovoj utakmici. Da je igra pirotske ekipe do kraja bila kao ona iz prvog poluvremeng sve bi se ipak pamtilo po timskoj igri, možda i velikom trijumfu. Ovako, pobeda je zasluženo pripala boljoj ekipi Zlatibora.

  1. kolo KLS, četvrtak, 18.02.2021. Hala Kej, Pirot
    KK”PIROT” : KK”ZLATIBOR” 76:88 (23:22 27:19 09:24 17:23)

Pirot: Nikola Đonlić, Sanel Mukanović, Dušan Filipović 4, Dimitrije Đorđević 3, Lazar Rašić 9 (2/3 za tri, 4 sk), Ivan Pendić, Miloš Vraneš 15 (3/5 za tri, 6 sk, 3 f.na, indeks 20), Martin Matović 9 (100″ šut iz igre, 4/4 sl.bac, 5 sk, 2 f.na, 2 bl, indeks 15), Mladen Pantić 14 (5/7 za dva, 4/5 sl.bac, 3 as, 4 f.na. 3 izg.l, indeks 14), Vladimir Đorđević 4 (2 as, 6 izg.l), Đukan Đukanović 11 (5 sk, 3 as, 7 f.na, 3. izg.l, indeks 17), Venky Jois 7. Trener: Filip Socek

Dunav: Nemanja Protić 21 (67% šut iz igre, 3 sk, 7 as, indeks 29), Aleksa Čubrilo 8 (6 sk), Darko Ostojić, Dušan Kutlešić 16 (64% šut iz igre, 3 as, 6 f.na, indeks 21), Andrija Marjanović 10 (2/3 za tri), Stefan Mitrović 3, Dejan Jeftić, Bogdan Riznić, Dragoslav Papić 13 (3/8 za tri, 5 sk, 3 as, indeks 17), Brandon Lee McKoy 10 (5/5 za dva), Bojan Stanojević 2, Nikola Pavlović 5. Tr: Strajin Nedović

Sudije: Vladimir Jevtović (Beograd), Marko Pecelj (Novi Sad), Vojkan Živković (Čačak)
Delegat: Zoran Stančev (Pirot)

U narednom, 23. kolu KLS Pirot gostuje Radničkom u Kragujevcu. Utakmica se igra u nedelju, 21. februara 2021.g. od 19 časova u SBB Hali Jezero.


About the AuthorBack to Top ↑