Izveštaj

Published on January 28th, 2021 | by admin

0

Pirot pobedio OKK Beograd i u gostima

Pirot je u sredu, 27. januara 2021. na odloženoj utakmici 16. kola KLS pobedio OKK Beograd u gostima rezultatom 82:80. Utakmica je odigrana od 18 časova u hali Mega Factory.

Pirot je pobedom nad OKK Beogradom, prvom na gostujućem terenu u KLS, osvojio zlata vredne bodove i reklo bi se vratio se u igru i takmičarski rivalitet sa ekipama koje se bore za opstanak u ligi. Iako u nepotpunom sastavu ekipa Filipa Soceka je hrabro i sa pobedničkim pristupom zaigrala utakmicu na terenu pojačanog OKK Beograda, dala svoj trenutni maksimum, odigrala izvanrednu odbranu i pre svega pametnom igrom u oba pravca došla do pobede.

Od samog starta utakmice je pirotska ekipa zaigrala svoju prepoznatljivu igru, pokazala da zna šta hoće i iz minuta u minut nametala svoj ritam igre. Na drugoj strani je u prvoj četvrtini tandem OKK Beograda Đurišić-Dragović držao rezultatski egal, da bi u drugoj četvrtini mladi Nikola Đurišić nestvarnim procentima šuta bio glavni pokretač rezultatskog preokreta i serije od 14:0 za svoju ekipu. Zamirisalo je u tim momentima u Mega Factory hali da će domaća ekipa već tada prelomiti utakmicu i potom mirno istu privesti kraju. Ali to nikako nije bilo i u mislima igrača i trenera gostujuće ekipe. Naprotiv! Zaigrali su igrači Pirota još srčanije, do poluvremena ublažili zaostatak da bi u trećoj četvrtini ponovo preuzeli igru i kontrolu utakmice. Ipak u poslednjem kvartalu je utakmica ušla u rezultatski egal kada je bilo evidentno da će se pobednik dobiti u neizvesnoj završnici. Tako je i bilo. Obe ekipe su odigrale najjače moguće pre svega u odbrani. Ipak, veće samopouzdanje pirotske ekipe je odlučilo pobednika. Fenomenalni Đurišić je posustao a domaćoj ekipi je ponestajalo ideja ali i daha da se odupru fajterskoj igri pirotskih igrača, bez obzira ko je u kom momentu bio na terenu. Detalji su odlučili pobednika ali je želja za pobedom presudila. A ona je u svakom smislu izraženija kod pirotske ekipe.

Ekipa Pirota je do važnih bodova došla ponovo pravom timskom igrom, pri čemu su svi izgarali jedan za drugoga tako da je junaka pobede teško pronaći a još teže opredeliti se za poteze i momente koji su najviše uticali na ishod utakmice. Statistički parametri gotovo da nisu zabeležili ono najbitnije, srčanost na terenu i odlučnost da se utakmica pobedi. Možda će se posebno zapamtiti zrela igra Lazara Rašića kojom je bio najuticajniji na igru i rezultat utakmice, ili lavovski deo posla koji je obavio Đukan Đukanović uz sve važne lopte koje je oteo. Sigurno će se pamtiti i dve duge trojke Sanela Mukanovića ili njegova majstorski presečena lopta u presudnim momentima. Ili igra Vladimira Đorđevića Furija u prvom poluvremenu sa sve onom NBA trojkom. Pamtiće se izvanredna ratnička igra Filipovića i Matovića, Pendićeve važne trojke takođe, kao i sve ono što su utakmici dodali i ostali igrači. Čestitke i na ličnom pečatu kojim je trener Socek sa saradnicima obeležio pobedu Pirota!

Kod igrača OKK Beograda pre svih treba istaći mladog Nikolu Đurišića koji je pokazao potencijal za veliku scenu i koji je bio najistaknutiji pojedinac ove utakmice.

  1. kolo KLS (odigrano naknadno), sreda, 27.01.2021. Hala Mega Factory, Beograd
    OKK”BEOGRAD” : KK”PIROT” 80:82 (22:23 23:17 16:25 19:17)

OKK Beograd: Nikola Dragović 9, Mladen Vujić 6, Mateja Todorić 2, Vladan Musić, Marko Boltić (6 as), Nikola Đurišić 23 (4/6 za dva, 4/5 za tri, 3/3 sl.bac, indeks 20), Aleksa Marković 5, Marko Brekić 8, Petar Kovačević 4, Milenko Veljković 4, Strahinja Grujanić. Tr: Branislav Ratkovica

Pirot: Nikola Đonlić 5, Sanel Mukanović 8 (100% šut iz igre, 3 sk, 2 as, indeks 13), Dušan Filipović 13 (2/8 za tri, 7/8 sl.bac, 2 as, 5 f.na, indeks 10), Vladimir Stefanović, Dimitrije Đorđević, Lazar Rašić 17 (4/8 za tri, 3/4 sl.bac, 4 sk, 4 as, 5 f.na, indeks 20), Ivan Pendić 13 (2/3 za tri, 3 f.na), Miloš Vraneš 4 (4 f.na), Martin Matović 4 (2/2 za dva 3 sk), Miodrag Stojanović, Vladimir Đorđević 10 (2/3 za tri), Đukan Đukanović 8 (2/6 za tri, 2 sk, 3 as, 3 os.l, indeks 10). Tr: Filip Socek

Sudije: Radoš Arsenijević, Marko Strika, Nemanja Vlahović (svi Beograd)
Delegat: Predrag Miljuš (Pančevo)

U narednom, 19. kolu KLS Pirot gostuje Vojvodini (SPENS MS, subota, 30.01.2021. u 16 h).


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑