Izveštaj

Published on December 26th, 2020 | by admin

0

Pirot poražen od Slobode u Užiccu u poslednjem kolu prvog dela KLS

Pirot je u poslednjem kolu prvog dela sezone u KLS poražen od Slobode u Užicu rezultatom 80:66. Utakmica je odigrana u petak, 24. decembra 2020.g. od 17 časova.

Dobro odigrano prvo poluvreme Pirota u Užicu bilo je sve što je ekipa trenera Filipa Soceka uradila protiv domaće Slobode koja je do ove utakmice pod vođstvom trenera Olivera Popovića nanizala šest pobeda u prethodnom periodu. Na žalost u trećoj četvrtini je usledio neshvatljivi pad igre pirotske ekipe što je energična i poletna užička ekipa, predvođena nezaustavljivim Dimitrijem Nikolićem, izvanredno naplatila i realno već u tom kvartalu prelomila utakmicu i zasluženo došla do osme pobede u ligi. U toj razočaravajućoj četvrtini nakon niza promašaja i izgubljenih lopti pirotske ekipe, Sloboda je u prvih sedam minuta serijom od 23:4 potopila sve nade gostiju tako da je pobednik već tada bio rešen. Sloboda je bila dominantnija kako u skoku tako i poenima iz reketa, pogotovu u poenima iz kontranapada uz značajno veći broj asistencija u tranziciji (ukupno 33:26). Stečeni kapital iz treće četvrtine lako je održan u poslednjem kvartalu tako da je utakmica mirno privedena kraju što se tiče obeju ekipa.

U ekipi Pirota, dok je bilo igre kojom se uspešno pariralo domaćoj ekipi, bolji od ostalih bili su Mukanović, Đonlić i Dimitrije Đorđević. Sve ostalo je bilo za zaborav, osim igre Miloša Vraneša u poslednjem kvartalu kada je utaklmica već bila rešena.

Na drugoj strani je u pobedničkoj ekipi briljirao nepogrešivi Dimitrije Nikolić, koji je svojim učinkom u potpunosti obeležio utakmicu. Dobro su ga ispratili Tadija Tadić pre svega asistencijama, standardno dobri Aleksa Stepanović i Jovan Vojinović dobrom realizacijom u najvažnijim momentima utakmice.

Pirot je zasluženo i ubedljivo poražen od dobre ekipe Slobode koja uz KLS ove sezone paralelno igra i ABA 2 ligu. Pirotska ekipe može da žali pre svega što joj se na ovoj utakmici izgubila dobra igra i energija iz prethodnog kola protiv zemunske Mladosti, bez obzira što je i ta utakmica izgubljena. Na žalost zbog povrede na treningu svojoj ekipi nije mogao da pomogne Đukan Đukanović. Sve u svemu Pirot na ovoj utakmici evidentno nije izgledao kao ekipa koja se žestoko bori za pobedu, za samopouzdanje, za opstanak. Sada je jasno da u preostalom drugom delu takmičenja bez fanatične igre na svakoj utakmici, sve vreme, pri svakom mogućem rezultatu i sa bilo kojim protivnikom neće se daleko stići!

Napomenimo da kraju da je utakmica u Užicu odigrana bez prisustva publike ali uz direktan LIVE STREAM prenos na sajtu KK Pirot.

  1. kolo KLS, petak, 24.12.2020. Hala Veliki park, Užice
    KK”SLOBODA” : KK”PIROT” 80:66 (19:16 15:17 25:11 21:22)

Sloboda: Bogdan Tejić 3, Stefan Simić 2, Aleksa Ilkić 3, Aleksa Čubić, Aleksa Stepanović 12 (6 sk, 5 as, indeks 19), Đorđe Božić, Tadija Tadić 6 (2/2 za tri, 7 as, indeks 14), Dimitrije Nikolić 32 11/12 za dva, 10/12 sl.bac, 6 sk, 8 f.na, indeks 38), Aleksa Ilić 2, Čedomir Matić, Jovan Vojinović 14 (71% šut iz igre, indeks 16), Đorđe Pažin 6. Tr: Oliver Popović

Pirot: Nikola Đonlić 12 (2/3 za tri, 6/6 sl.bac, 6 f.na, 4 izg.l, 2 os.l, indeks 10), Sanel Mukanović 6 (2/3 za tri, 5 as, indeks 12), Dušan Filipović 8 (2/4 za tri, 2 as), Vladimir Stefanović, Dimitrije Đorđević 8 (2/5 za tri, 2/2 sl.bac, 3 izg, 2 os.l), Lazar Rašić 4 (4/4 sl.bac, 3 sk, 3 f.na), Ivan Pendić 5 (6 sk, 4 f.na), Miloš Vraneš 13 (4/4 za dva, 1/5 za tri, 2/2 sl.bac, 3 sk, 2 izg.l, indeks 12), Martin Matović 4 (3 sk), Mladen Pantić 4 (2 sk, 2 as, 3 f.na), Vladimir Đorđević 2 (5 sk, 2 as, 2 izg.l), Đukan Đukanović. Tr: Filip Socek

Sudije: Siniša Prpa (Beograd), Vladimir Vesković (Beograd), Đorđe Bogojević (Kraljevok).
Delegat: Dušan Manojlović (Užice)

Drugi deo sezone počinje 9. januara 2021.g. kada Pirot u 16. kolu gostuje ekipi OKK Beograd.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑