Izveštaj

Published on December 19th, 2020 | by admin

Pirot izgubio od zemunske Mladosti na domaćem terenu

Pirot je u petak, 18. decembra 2020.g. u 14. kolu KLS u neizvesnoj završnici izgubio na domaćem terenu od zemunske Mladosti rezultatom 75:73.

Pirot je u sezoni posutoj trnjem, premijernoj u KLS, u 14. kolu poražen u neizvesnoj završnici od favorita takmičenja nakon permanentnog vođstva do samog finiša utakmice kada je spletom nesrećnih okolnosti i nekolicinom promašenih šuteva pobeda ipak izmakla pirotskoj ekipi a vredni bodovi otišli u nepovrat. Pobeda je bila tako blizu a ispostavilo se tako daleko jer je Pirot zaslužio pobedu barem isto toliko koliko i ekipa Mladosti, kojoj je pobeda pripala i koja je zabeležila deveti trijumf u deset odigranih kola.

Sama utakmica je po svemu viđenom bila prava takmičarska, sa izvanrednim ritmom, taktički odlično postavljena sa obe strane i pre svega utakmica sa snažnim i čvrstim odbranama koje su teškom mukom probijane od prvog do poslednjeg minuta igre. Pirotska ekipa je zahvaljujući pre svega izvanrednom pristupu i energičnoj odbrani gotovo kontrolisala igru sve do samog kraja kada je u poslednjem minutu pobeda ipak prosuta nakon dva promašena slobodna bacanja, jednog promašenog poluhoroka u reketu i nepreciznog prebrzog šuta iz neizgrađene situacije devet sekundi pre kraja. To je kvalitetna ekipa trenera Dragana Jakovljevića umela da iskoristi i sa linije slobodnih bacanja ostvari petu pobedu u gostima.

Ostala je velika žal na kraju utakmice u duši i srcima svih navijača Pirota, kako onih u hali Kej, tako i svih koji su utakmicu pratili u direktnom prenosu na TV ARENA SPORT. Naravno pre svih poraz je najteže pao članovima ekipe trenera Filipa Soceka, koji je nakon prikazane igre uprkos porazu sa puno vere u svoje igrače afirmativno govorio o njihovom izgledu i učinku na terenu. Sa pravom i dobrim razlogom nakon svega viđenog, za dobar nastavak sezone i veliku borbu u preostalih šesnaest kola!

Statistički posmatrano uočljivi su gotovo izjednačeni podaci protivničkih ekipa u svim elementima igre. Po svemu uživo viđenom na terenu utisak je da je sama utakmica bila dostojna derbija takmičenja, iako su rivali bile ekipe od kojih je jedna sa vrha a druga sa dna tabele. Timska igra je obeležila igru obeju ekipa i kada je tako gotovo je bespremetno govoriti o pojedinačnim učincima, iako je bilo igrača koji su se nešto više istakli.

Čestitke svima! Malobrojna publika u hali i svi u direktnom prenosu na TV ARENI su imali šta da vide.

14.kolo KLS, petak, 18.12.2020. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”MLADOST” (ZE) 73:751 (23:22 22:19 15:12 13:22)

Pirot: Nikola Đonlić 11 (3/5 za tri, 2/2 sl.bac, 3 sk, 3 f.na, indeks 14), Sanel Mukanović, Dušan Filipović 3 (4 sk), Vladimir Stefanović, Dimitrije Đorđević (2 sk), Lazar Rašić 13 (3/3 za dva, 2/6 za tri, 4 sk, 5 as, indeks 13), Ivan Pendić 4 (3 sk), Miloš Vraneš 5 (2/3 za dva, 2 of.sk), Martin Matović 3, Mladen Pantić 15 (6/10 za dva, 6 sk, 2 as, 6 f.na, indeks 17), Vladimir Đorđević 14 (5/5 sl.bac, 4 sk, 2 as, 3 f.na, 4 os.l, indeks 12), Đukan Đukanović 5 (2 sk, 2 as, 4 f.na). Trener: Filip Socek

Mladost: Lamar Mičel 12, Tomas Dreksel 24 (5/8 za tri, 7 sk, indeks 22), Matija Belić 11, Marko Milenković, Đorđe Milosavljević 4, Martins Igbanu 10, Stefan Gombold, Dušan Tanasković 10, Predrag Prlja 4, Osainu Sar, Miloje Jakovljević. Trener: Dragan Jakovljević

Sudije: Vladimir Jevtović (Beograd), Nemanja Ninković (Beograd), Stevan Krstić (Aleksinac)
Delegat: Srđan Stojanović (Beograd)

U 15-om poslednjem kolu prvog dela KLS Pirot u petak, 25. decembra 2020.g. gostuje užičkoj Slobodi.


About the AuthorBack to Top ↑