Izveštaj

Published on December 7th, 2020 | by admin

0

Pirot pobedio Novi Pazar na domaćem terenu

Pirot je u subotu, 5. decembra 2020.g. u 12. kolu KLS na domaćem terenu pobedio Novi Pazar rezultatom 77:70.

Pirot je pobedom nad Novim Pazarom konačno prekinuo niz poraza, osvojio zlata vredne bodove, pokazao rast forme i pre svega igru kakvom može da se suprotstavi svim rivalima u ligi. Pobeda je izvojevana zahvaljujući izvanrednoj timskoj igri, još više timskom duhu i energičnoj odbrani koja je reklo bi se bila odlučujući faktor pobede protiv izvanredne ekipe Novog Pazara.

Sama utakmica je protekla u izjednačenoj igri od prvog do poslednjeg minuta utakmice. Rezultatskoj klackalici nije bilo kraja, smenjivali su se rivali u vođstvu, prštalo je na obe strane, jak ritam igre nije posustajao ni na trenutak, svaki potez je bio važan, svaki skok krucijalan, izvesno je bilo da će se pobednik dobiti u neizvesnom finišu, što se i dogodilo. U toj i takvoj završnici pobedila je ekipa koja je pobedu možda više želela, koja je u nju više uložila a to je ovoga puta bila ekipa trenera Filipa Soceka. Zasluženo!

Nakon izuzetne timske pobede pirotske ekipe gotovo da je bespredmetno isticati pojedinačne učinke igrača ove izvanredne takmičarske utakmice na kojoj je svako bitno uticao na njen tok i ishod. Ipak, poseban pečat utakmici dao je Mladen Pantić, maestralan u oba pravca, lider ekipe u svakom smislu. Ostali, svi od reda u ekipi Pirota, igrali su baš onako kako se igra kada treba da se dobije ovakva utakmica. Čestitke svima!

Na drugoj strani je Novi Pazar predvođen odličnim tandemom Aleksej Nešović – Simeon Karter, iako prvi put poražen nakon pet pobeda za redom, pokazao kvalitet dotojan samog vrha tabele. Ekipa trenera Darka Kostića, selektirana po najboljem modelu spoja iskustva i mladosti, u Pirotu je napala pobedu sa gotovo svim igračima na parketu, ali su ovoga puta pobednički bodovi zasluženo pripali domaćoj ekipi.

Šteta što je i ova utakmica odigrana bez prisustva publike tako da je izostao pravi košarkaški spektakl u hali Kej. Ovako su u igri dostojnoj ranga takmičenja koji igraju sinoćni rivali uživali ljubitelji košarke uz direktan prenos na TV Pirot.

12.kolo KLS, subota, 05.12.2020. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : OKK”NOVI PAZAR” 77:71 (21:16 18:23 20:20 18:11)

Pirot: Nikola Đonlić 6 (1/1 za tri, 2 sk, 3 f.na), Dušan Filipović 18 (5/12 za tri, 4 sk, 3 as, 4 f.na, indeks 18), Vladimir Stefanović, Dimitrije Đorđević 3 (1/1 za tri), Lazar Rašić 7 (2/2 za tri, 7 sk, 2 as, indeks 14), Ivan Pendić 2 (1/1 za dva), Miloš Vraneš 2, Martin Matović 2 (1/1 za dva), Miodrag Stojanović, Mladen Pantić 29 (11/15 za dva, 7/8 sl.bac, 27 sk, 2 as, 7 f.na, indeks 35), Vladimir Đorđević 8 (4 sk, 6 as, 5 f.na, 4 izg.l), Đukan Đukanović (5 sk, 4 as, 4 f.na). Trener: Filip Socek

Novi Pazar: Enis Đulović, Marko Ilić 13 (4 sk, 3 as), Asmir Numanović 9, Kiran Meklur 3 (4 as), Altin Islamović, Nedžad Muratović 7 (5 sk), Luka Kulundžić, Simeon Karter 16 (6/6 za dva, 4/4 sl.bac, 5 sk, indeks 22), Stefan Adžić 2, Aleksej Nešović 16 (5 as), Bogdan Mikavica 4. Trener: Darko Kostić

Sudije: Aleksandar Milojević (Kruševac), Dragan Marić (Kragujevac), Nemanja Vlahović (Beograd)
Delegat: Ljubomir Milićević (Kruševac)

U narednom, 13. kolu KLS Pirot gostuje aleksinačkom Napretku.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑