vesti

Published on October 2nd, 2020 | by admin

Pirot gostuje Metalcu na svom prvom gostovanju u KLS

Svoju prvu utakmicu u gostima u KLS Pirot će odigrati protiv Metalca. Utakmica se igra u subotu, 3. oktobra 2020. od 19,30 časova u hali sportova u Valjevu.

Pirot je sa sa Metalcem iz Valjeva vojevao još 60-ih i 70-ih godina prošlog veka što u Jedinstvenoj srpskoj što u Drugoj ligi Srbije, počev od 1964. godine kada je Metalac predvodio Purić a Pirot Jovan Tričković, Mile Jovanović i Miša Vučić. Posebno se pamti duel iz sezone 1972/1973 (prvi put odigranoj u ritmu jesen-proleće) kada je Metalac predvođen trenerom Lukom Stančićem i izvanrednim igračima Zoranom i Brankom Kovačevićem, Vojislavom Kecojevićem i Ivanom Đorđevićem osvojio prvenstvo Druge lige Istok a Pirot odigrao svoju najbolju utakmicu pobedivši u Pirotu budućeg prvoligaša čak sa 21. poenom razlike. Pirot je predvodio trenerski tandem Zvonko Minčić-Milorad Đorđević Gođa dok je prva petorka Pirota u sastavu Mirko Denković, Mile Jovanović, Mića Vidanović, Mile Mržljak i Rade Jovanović tog proleća 1973.g. bila nezaustavljiva na utakmici veoma bitnoj za gostujući tim jer je istu direktno prenosio radio Valjevo. Ipak, u poslednja tri kola je Metalac bio uspešniji od Vojvodine uspevši da se plasira u Prvu ligu po prvi put od svog osnivanja

Sada, mnogo godina kasnije, dva stara rivala će odigrati ponovo prvenstvenu utakmicu, ovoga puta u KLS. Novo vreme i druga priča ispričaće se u subotu uveče u terminu koji praktikuju oba kluba. Utakmicu 2. kola obe ekipe očekuju sa puno optimizma nakon pobeda na startu takmičenja. Pirot će na utakmici u Valjevu predstaviti ekipu pojačanu iskusnim centrom Mladenom Pantićem dok će Valjevci pokušati da iskoriste drugo domaćinstvo za redom i vežu drugu pobedu za miran nastavak takmičenja.

Nažalost, utakmica u valjevu se igra bez prisustva publike.


About the AuthorBack to Top ↑