Izveštaj

Published on September 27th, 2020 | by admin

0

Istorijska pobeda Pirota nad OKK Beogradom na debiju u KLS

Pirot je u subotu, 26. septembra 2020. u svojoj hali Kej na debiju u Košarkaškoj ligi Srbije, rangu takmičenja koji prvi put igra od osnivanja, ostvario istorijsku pobedu nad OKK Beogradom.

Utakmicu je pirotska ekipa otvorila pomalo stegnuto za razliku od gostujuće kojima je gotovo sve polazilo za rukom, pogotovo šut iz igre. Ispromašivali su se momci trenera Marka Spasića pošteno ali se na to nisu obazirali već su uporno tražili svoju igru, svoj ritam i pronašli ga u drugoj četvrtini, preokrenuvši rezultat. Povukli su svoju ekipu na najbolji mogući način, najpre Đonlić i Matović, potom Miloš Vraneš tako da se konačno pokrenula prepoznatljiva igra pirotske ekipe, onakva kakvu je stručni štab Pirota bezuspešno tražio na pripremnim utakmicama. Razigrali su se svi koji su ulazili u igru tako da je timska igra u oba pravca bila dostojna nivoa ranga koji se najzad zaigrao u Pirotu, što je rezultiralo bezmalo dvocifrenom razlikom do poluvremena, da bi se vođstvo uspešno održavalo sve do samog kraja utakmice i velike, zaslužene pobede. Beogradska ekipa, formirana po najboljem modelu spoja mladosti i iskustva, spremna, snažna i poletna, uspevala je u nekoliko navrata da se vrati u rezultatski egal, pri samom kraju i opasno zapreti preokretom, ali je ekipa Pirota umela da se sa time izbori i zasluženo ostvari veliku pobedu.

Kada se govori o igri domaće ekipe nju je pre svega obeležila timska igra do te mere da je gotovo bezpredmetno pominjati minijature svih aktera ove pobede. Svi od reda su dali svoje najbolje minute, reklo bi se na pravi način i u pravo vreme, počev od Đonlića, energičnog od starta i maestralnog na kraju kada se rešavao pobednik, preko Matovića koji je ofanzivnim skokovima uz prikucavanje razbijao koncepciju gostujuće odbrane ili Pendića koji je pokupio sve pod protivničkim košem, zatim Filipovića koji je iskusno igrao u oba pravca, Dimitrija Đorđevića koji je svoje najbolje poteze imao u najvažnijim trenucima, Sanela Mukanovića koji je kreirao otvorene šuteve svojim saigračima, odličnog Borka Đorđevića u napadu, koncentrisanog i ubojitog Lazara Rašića kada se lomila utakmica i odlučivao pobednik i konačno razigranog i razgoropađevog Miloša Vraneša koji je na impresivan način vukao igru svoje ekipe tri četvrtine da bi ključnom trojkom pri kraju raspršio nade “Klonferima” o rezultatskom povratku. Svojom igrom i svojim učinkom bio je “iks” faktor ove utakmice u svakom smislu. Demont Flanigen se nije na ovoj utakmici najbolje snašao, tako da ekipa Pirota svakako ima još potencijala na koji može da računa, naravno pod uslovom da sa ovakvim pristupom uvek izađe na teren.

Na drugoj strani je OKK Beograd pokazao pre svega izvanredan potencijal kojim će svakako biti pravi rival svim ekipama u ligi. Na ovoj utakmici su svojim učinkom iskočili Mušikić i Paunović, ostali su bili takođe veoma dobri ali je iskusnija ekipa Pirota, iako nova u KLS, ovoga puta bila bolja.

1.kolo KLS, subota, 26.09.2020. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : OKK”BEOGRAD” 83:74 (18:21 22:12 21:18 22:23)

Pirot: Nikola Đonlić 14 (4 sk, 8.f.na), Sanel Mukanović (4.as), Demonte Flannigan, Dušan Filipović 10 (3 as), Vladimir Stefanović, Dimitrije Đorđević 3, Lazar Rašić 15 (4 sk, 6 f.na), Ivan Pendić 4 (6 sk), Miloš Vraneš 14 (6 sk) Martin Matović 19 (6 sk), Borko Đorđević 4 (4 sk), Miodrag Stojanović. Trener: Marko Spasić

Beograd: Luka Paunović 10, Mladen Vujić 5, Mateja Todorić 14, Vladan Musić, Marko Boltić 2, Nikola Đurišić 12, Marko Brekić, Petar Kovačević 2, Nikola Pavić, Mihailo Mušikić 16, Marko Stojadinović 13. Tr: Branislav Ratkovica


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑