Izveštaj

Published on September 20th, 2020 | by admin

Pirot odigrao poslednje dve prijateljske utakmice uoči početka sezone

Pirot je uoči početka nove sezone odigrao poslednje dve prijateljske utakmice na kojima je na domaćem terenu poražen od leskovačkog Zdravlja i aleksinačkog Napretka.

Pirot će prvu sezonu u KLS početi nakon dva poraza na prijateljskim utakmicama odigranim kući, što odavno nije zabeleženo. Ipak, ono što se računa sledi tek kada otpočne velika scena, odnosno takmičarske utakmice, a to će se desiti već za nekoliko dana, tj. narednog vikenda.

Leskovačka motivisana ekipa, član Druge lige Srbije, zasluženo je slavila u Pirotu uglavnom zahvaljujući energiji, boljem pristupu igri i većoj želji za pobedom od svog tradicionalnog rivala koji je utakmicu otvorio sa 10:0 a potom se ugasio, ispostaviće se nepovratno, do kraja utakmice. Nešto je pokušano u poslednjoj četvrtini ali je za potpuni preokret bilo prekasno.

Prijateljaka utakmica, br.5, utorak, 15.09.2020. hala Kej, Pirot

PIROT : ZDRAVLJE 83:89 (27:20 19:25 07:20 30:24)

Pirot: Nikola Đonlić 6, Sanel Mukanović, Demonte Flannigan 10, Dušan Filipović 3, Bogdan Dragović 19, Dimitrije Đorđević 6, Lazar Rašić 12, Vladimir Stefanović, Miloš Vraneš 15, Martin Matović 3, Borko Đorđević 9, Miodrag Stojanović. Trener: Marko Spasić

Zdravlje: D. Jović 11, Pavlović 7, Stojković, Petković 11, Đ. Jović 7, Tasić 9, Radivojević 12, Bjelak 11, Živković, Hukić 17. Trener: Lazar Spasić

Sudije: Marko Marković (Niš), Aleksandar Marinkov (Pirot)

Dva stara, ovoga puta prvoligaška rivala, Pirot i Napredak iz Aleksinca, odigrala su generalnu probu pred početak lige u dobrom ritmu, pokazavši svako svoj nivo forme kojom će se predstaviti naredne subote u prvom kolu takmičenja. Aleksinčani su pokazali svoj potencijal pobedivši Pirot na njegovom terenu i predstavivši se ekipom koja zahvaljujući evidentnom kvalitetu i načinu igre može sa puno optimizma i vere da sačeka početak lige i bori se za mesto u gornjem delu tabele. Uz dva najnovija abaligaška pojačanja, Simeunovića i Veljkovića, koji su već na ovoj utakmici nagovestili koliko vrede, ne sumnjamo da će im se planovi ostvariti.

Na drugoj strani u ekipi Pirota drugačije je raspoloženje. Iako su na ovoj utakmici pokazali možda i najbolju igru od početka odigravanja prijateljskih utakmica, svakako i najbolju energiju i borbenost na terenu, ostao je utisak da nije sve onako kako je bilo planirano. Očigledno je da nedostaje pre svega uigranost, što jeste posledica sukcesivnog popunjavanje rostera za sezonu. Izgled ekipe na terenu takođe odaje da nije sve leglo na svoje mesto, što će svakako morati da se popravlja u hodu. Dobro je što je ekipa trenera Marka Spasića u proteklim sezonama uvek umela sa takvim situacijama da se izbori na najbolji način i pronađe pravo rešenje. Želimo im puno sreće u KLS!

Prijateljaka utakmica, br.6, subota, 19.09.2020. hala Kej, Pirot

PIROT : NAPREDAK Aleksinac 66:74 (18:16 17:15 16:21 15:22)

Pirot: Nikola Đonlić 14, Sanel Mukanović 3, Demonte Flannigan 8, Dušan Filipović 8, Bogdan Dragović 2, Dimitrije Đorđević 8, Lazar Rašić 14, Ivan Pendić, Miloš Vraneš, Martin Matović 4, Borko Đorđević 7, Miodrag Stojanović, Vladimir Stefanović. Trener: Marko Spasić

Napredak: Šikman 4, N. Raičević 5, Simeunović 17, Petrović, D. Raičević 12, Saičić 9, Drašković 3, Bogavac 4, Stanković 2, Veljković 11, Mitrović, Karalić 7, Kostić. Tr. Nebojša Raičević

Sudije: Danilo Ljubić, Dušan Vasić (obojica Niš)

Košarkaška liga Srbije startuje u subotu, 26. septembra 2020.g. kada Pirot od 19,30 časova, nažalost bez prisustva publike, dočekuje OKK Beograd.


About the AuthorBack to Top ↑