Izveštaj

Published on September 7th, 2020 | by admin

Pirot počeo odigravanje prijateljskih utakmica

U prvoj nedelji septembra 2020.g. Pirot je odigrao dve prijateljske utakmice u sklopu priprema za sezonu 2020/2021 koja počinje 26.09.2020.g.

Uoči debitantske sezone u KLS, Pirot je, iako i dalje nekompletan, u prvim danima septembra odigrao dve prijateljske utakmice, obe u gostima, sa Napretkom u Aleksincu i ekipom zemunske Mladosti u Boru, gde se novi “ABA 2” ligaš nalazi na pripremama.

Pored nekompletnog rostera ono što je bilo zajedničko na obema odigranim prijateljskim utakmicama jesu ubedljivi porazi, traženje forme i reklo bi se identiteta i izgleda ekipe. Na žalost, bez svih igrača u ekipi trener Marko Spasić sa svojim asistentima za sada teško uspeva da dosegne intenzitet i nivo igre na terenu dovoljan za dobar otpor rivalima iz KLS, kakvi su ovoga puta bili Aleksinčani i pogotovo Zemunci. Kada se tome dodaju povrede (nadamo se lakše) trojice pirotskih igrača i neuigranost dvojice novih tek pridošlih, sa po par treninga u nogama, sve izgleda u isto vreme i teško i normalno u ovom momentu trenažnog procesa.

Utakmicu u Aleksincu je obeležila motivisana igra kompletirane ekipe trenera Nebojše Raičevića uz neverovatne procente šuta iz igre, pogotovo za tri poena, za šta pirotska odbrana nije imala rešenja. Nešto zapaženiju igru pokazali su Đonlić, Matović i Borko Đorđević, donekle i Miloš Vraneš odigravši svoju prvu utakmicu praktično bez treninga. Iako je bio u igračkoj opremi Demont Flenigen, koji je kao i Vraneš u Pirot došao prethodne večeri, nije ulazio u igru.

Prijateljaka utakmica, br.1, sreda, 02.09.2020. hala, Aleksinac
NAPREDAK Aleksinac : PIROT 100:72 (34:18 16:23 30:09 20:22)

Napredak: Šikman 6, Ćirković 16, N. Raičević 6, Drašković 2, Petrović 17, Stanković 4, D. Raičević 13, Saičić 14, Karalić 4, Kostić 2, Mitrović 2, Bogavac 14. Trener: Nebojša Raičević

Pirot: Nikola Đonlić 14, Sanel Mukanović 2, Vladimir Stefanović 2, Dušan Filipović 6, Strahinja Stanković 5, Dimitrije Đorđević 3, Martin Matović 16, Miloš Vraneš 11, Borko Đorđević 13, Demonte Flannigan. Trener: Marko Spasić

Sudije: Stevan Krstić, Ivan Ilić, Stefan Zdravković

U subotu je Pirot odigrao utakmicu u Boru protiv Mladosti iz Zemuna, koji se tamo nalazi na pripremama za sezonu u kojoj će uz KLS igrati i “ABA 2” ligu. Ekipa trenera Dragana Jakovljevića je Pirotu bila dobar domaćin dok je na samoj utakmici pokazala klasu iznad nekomplene i reklo bi se neuigrane nove ekipe u KLS. Agresivnost i intenzitet duela po celom terenu su presudili pobednika već u drugoj četvrtini. Ekipa trenera Marka Spasića uspevala je da donekle parira rivalu u prvih nekoloko minuta svake četvrtine dok je imala snage. Ali jak ritam i permanentni pritisak po celom terenu bio je preveliki zalogaj pirotskoj ekipi u ovom momentu i trenutnom sastavu. Ono što je bilo dobro na utakmici jeste što je za Pirot debitovao kao starter Demont Flenigen, koji je pokazao svoj veliki talenart ali zbog neuigranosti sa novim saigračima njegovi potencijali nisu imali veći uticaj na igru i njen ishod. Svakako je Pirot imao velike koristi od ove utakmice (osim, nadamo se lakše povrede Miloša Vraneša), bez obzira na konačan rezultat, ukoliko se sve viđeno na pravi način iskoristi u narednim danima i naravno kasnije na utakmicama u takmičenju.

Prijateljaka utakmica, br.2, sreda, 05.09.2020. hala, Bor
MLADOST Zemun : PIROT 82:52 (15:08 35:11 21:16 11:17)

Napredak: Jakovljević, Drechsel, Mitchell 12, Belić 6, Milenković 3, Barna 11, Radović 2, Prlja 4, Mitrović 13, Sarr 18, Šćekić, Gombauld 13. Trener: Dragan Jakovljević

Pirot: Nikola Đonlić 15, Sanel Mukanović, Vladimir Stefanović, Dušan Filipović 12, Strahinja Stanković, Dimitrije Đorđević 9, Demonte Flannigan 2, Martin Matović 13, Nikola Vraneš, Miodrag Stojanović 1. Trener: Marko Spasić

Sudije: Dušan Stamenković, Bogdan Petković, Milan Sibinović

Pripreme Pirota će se nastaviti po planu, odigraće se barem još pet utakmica do početka takmičarske sezone (Balkan Botevgrad 10.09. u Pirotu, Napredak 12.09. u Kruševcu i ostale u Pirotu, Zdravlje 15.09. Kumanovo 18.09. i Napredak Aleksinac 19.08.).

Već za par dana Pirot na će konačno biti kompletan na treninzima i potom i prijateljskim utakmicama, naravno u slučaju da zdravstveni bilten bude povoljan. Kalendar takmičenja KLS je objavljen, liga startuje 26. septembra 2020.g. a Pirot u 1. kolu dočakuje OKK Beograd, starog sportskog prijatelja i rivala.


About the AuthorBack to Top ↑