vesti

Published on August 28th, 2020 | by admin

KK”Pirot” kompletirao ekipu za sezonu 2020/2021

Nakon upravo završenog prelaznog roka KK Pirot je kompletirao ekipu za takmičarsku sezonu 2019/2020 u Prvoj muškoj ligi Srbije, koju naš klub igra prvi put od svog osnivanja.

Iako su pripreme KK Pirot počele 17. avgusta 2020.g. ekipa trenera Marka Spasića će iste nastaviti u punom sastavu tek početkom septembra. Ono što se sada konačno zna je da će pirotska ekipa biti sastavljena od starih snaga, pojačana trojicom novih igrača, projektovanih da drugoligaškom rosteru dodaju poseban šmek i jačinu za prvoligaški nivo.

U skladu sa time je kao prvo pojačanje doveden Amerikanac Demont Flanigen (Demonte Flannigan), krilni centar iz Ohaja, 1995/203. koji je kao kadetski reprezentativac SAD četiri godine igrao koledž košarku, još toliko godina u Evropi igrao prve lige Švedske, Austrije i Engleske, odakle (Cheshire Phoenix iz Častera) dolazi u Srbiju sa prosekom od 13,5 pena i 7,4 skokova u poslednjoj sezoni. Verujemo da će Demont kao prvi strani igrač u Pirotu, i to došao iz postojbine košarke, ostaviti dubok treag i na ovim prostorima gde se košarka podjednako voli kao i u SAD.

Drugo pojačanje za prvu sezonu u KLS je Bogdan Dragović (1990.g.-195cm), bek-plejmejker iz Beograda, saigrač našeg dugogodišnjeg igrača Lazara Rašića iz ekipe Zemun sa kojom su bili prvaci sveta u pekingu 2017. godine u klupskoj košarci 3×3, kada se Bogdan okitio i MVP titulom tog prestižnog šampionata. Bogdan je i dvostruki šampion basketa Srbije u igri “1 na 1” a iza njega stoji i četvorogodišnja prvoligaška karijera u KLS.

Treći novi igrač od kojeg se u Pirotu puno očekuje je Beograđanin Miloš Vraneš (1995.g.-201cm), krilni igrač koji je došao iz Vršca. Miloš je seniorsku karijeru u Partizanu zamenio koledž košarkom u Severnoj Dakoti i Misuriju, odakle se odazvao pozivu i bio reprezentativac Srbije na Univerzijadi u Kineskom Tajpeju 2017.g. Miloš Vraneš je američku košarku zamenio evropskom u jesen 2018.g, najpre odigravši jednu sezonu u Slovačkoj prvoj ligi a potom i sezonu u Vršcu, zaigravši po prvi put KLS, ligu koju će, nadamo se, svojim igrama u narednoj sezoni obeležiti u dresu našeg kluba.

Pojačanje Pirota za novu sezonu koje će posebno obradovati pirotsku publiku jeste aktiviranje Lazara Rašića i njegova rešenost da basket 3×3 zameni, makar na godinu dana, onom košarkom koju je pre toga igrao više od 20 godina. Zaigraće Raške KLS u dresu Pirota u kome je već proveo šest sezona. Dobro došao kući Raške!

Novi-stari igrači KK Pirot za narednu sezonu su Ivan Pendić i Nikola Đonlić. Ivan Pendić je poslednje dve sezone proveo u Portugaliji (Madeira) i BIH (Leotar Trebinje). Jedan od najboljih igraća Pirota u prvom delu prethodne sezone, Nikola Đonlić, polusezonu je proveo u Borcu iz Banja Luke, najboljoj ekipi u Republici Srpskoj, sa kojom je ostvario plasman u prvu ligu BIH. Ipak, odlučio je da se u dresu Pirota oproba i u Prvoj ligi Srbije, u svojoj četvrtoj sezoni u našem klubu. Dobrodošlica za obojicu!

Pirot, koji prvi put u svojoj istoriji igra najviši državni rang, predvodiće gotovo isti stručni štab na čelu sa trenerom Markom Spasićem, koji će sedmi put samostalno voditi našu ekipu. Pomoćniku Zoranu Sotiroviću će se pridružiti Dušan Lilić na istom poslu, a lekar Dr. Filip Pejčić i fizioterapeut Jovan Spasić će se brinuti o zdravlju ekipe. Uz njih je naravno i ekonom Stevan Stamenović.

Sve u svemu, stručni štab koji predvodi Marko Spasić računa na sledeći sastav koji će zaigrati KLS: Sanel Mukanović, Miodrag Stojanović, Lazar Rašić, Ivan Pendić, Bogdan Dragović, Dušan Filipović, Nikola Đonlić, Martin Matović, Borko Đorđević, Demont Flanigen, Miloš Vraneš, Strahinja Stanković, Vladimir Stefanović, Dimitrije Đorđević i Ognjen Ignjatović.

Od igrača koji su u prošloj sezoni bili članovi “Pirota” otišli su: Stefan Ljubenković i Vuk Vasić u niški Konstantin (Druga liga), Eldan Bjelak u leskovačko “Zdravlje” i Vukašin Radenković u Dimitrovgrad.


About the Author



Back to Top ↑