vesti

Published on August 28th, 2020 | by admin

Demonte Flannigan – prvo pojačanje i prvi strani igrač u KK Pirot

U redove KK Pirot došao je Amerikanac Demont Flanigen (Demonte Flannigan), prvi strani igrač od osnivanja kluba i prvo pojačanje za novu takmičarsku sezonu, prvu u Košarkaškoj ligi Srbije.

Nakon formiranja okosnice ekipe od proverenih igrača koji su ostvarili plasman u KLS i upravo okončanog prelaznog roka KK Pirot je prvim pojačanjem pokazao ozbiljnost pristupa takmičenju koje će prvi put igrati od osnivanja kluba. Naime, prvi ugovor je potpisao Amerikanac Demonte Flanigan (krilni centar, 1995.g-203cm), igrač izvanrednih fizičkih predispozicija koji je nakon četvorogodišnje karijere u koledž košarci gotovo isto toliko godina igrao u Evropi, u prvim ligama Švedske, Austrije i Engleske, odakle dolazi u KK Pirot (Cheshire Phoenix iz Častera, prva liga Velike Britanije) sa prosekom od 13,5 pena i 7,4 skokova u poslednjoj sezoni. Njegove ambicije da se dokaže u srpskoj ligi su se poklopile sa ambicijama Pirota da bude respektabilan rival svima u toj istoj ligi, tako da je dogovor brzo i lako postignut.

Jedino ostaje žal što će pirotska i srpska piublika zbog epidemiološke situacije malo sačekati da uživo gleda energičnog krilnog centra iz Ohaja koji će se za nekoliko dana priključiti svojoj novoj ekipi.

Demonte, dobro došao u Pirot!

Demonte Denzel Flannigan
Datum rođenja: 05. februar 1995. Richmond Heights, Ohio (United States) 203cm
Igračka karijera: član USA reprezentacije U-16

Cleavlend State Vikings College Basketball, Cleavlend Ohio United States (2013-2017)
London Lions – London United Kingdom (British Basketball League 1) (2017)
Svendborg Rabbits, Svendborg Danmark (DK-1)(2017-2018)
WBC Flyers Raiffeisen Wels, Wels Austria (A Bundeslig) (AT-1) (2018-2019)
Cheshire Phoenix, Chester United Kingdom (British Basketball League 1) (2019-2020)


About the AuthorBack to Top ↑