vesti

Published on June 18th, 2020 | by admin

0

Gradska priznanja članovima mlađih kategorija KK”Pirot”

Gradska priznanja nakon završene školske godine su ove godine u velikom broju pripala mladim igračima KK”Pirot”, kako na prijemu za đake generacija osnovnih i srednjih škola tako i po konkursima za finansiranje sportskog razvoja talentovanih sportista.

Na ponos našeg Kluba dva pionira, Ognjen Stefanović i Janko Stefanović su kao đaci generacije svojih osnovnih škola, Ognjen u OŠ”Vuk Karadžić” a Janko u OŠ”Duško Radović”, dobitnici i gradskih nagrada, koje im je na prijemu u svečanoj sali uručio gradonačelnik Vladan Vasić. Ognjen i Janko su pored izvanrednog uspeha u školi godinama saigrači u Košarkaškom klubu “Pirot”, tako da će s jeseni ove godine zajedno, sa još nepunih 15 godina, postati srednjoškolci i u isto vreme i kadeti našeg Kluba. Čestitamo im i želimo im puno uspeha i u školi i u košarkaškom takmičenju!

Dan ranije u svečanoj sali gradske uprave gradonačelnik Vladan Vasić je uručio stipendijske ugovore na osnovu Javnog konkursa za finansiranje sportskog razvoja talentovanih sportista iz gradskog Budžeta. Među dvadesetoro nagrađenih pirotskih sportista čak su polovina članovi našeg Kluba. Opštinske stipendije su dobili: juniori Vuk Vasić i Ognjen Ignjatović, pioniri Pavle Pančić, Marko Manić i Andrija Kostić i mlađi pioniri Vuk Ignjatović i Janko Vučić. Svi oni su u najmanju ruku učesnici prestižnih edukativnih treninga za regione Srbije, koji su jedan vid reprezentativnog okupljanja pod okriljem KSS. Posebno se izdvaja uspeh Ognjena Ignjatovića koji je nakon učešća na pripremama juniorske reprezentacije Srbije dobio poziv i za pripreme mlade reprezentacije. Ognjen je uz Vuka Vasića član juniorske i seniorske selekcije KK”Pirot” koja je upravo ove godine ostvarila istorijski uspeh – plasman u Prvu ligu Srbije (KLS). Čestitamo!

Dobitnici opštinske stipendije su i mladi seniori našeg kluba Strahinja Stanković, Vladimir Stefanović i Dimitrije Đorđević, koji su ovaj uspeh ostvarili kao potencijalni mladi reprezentativci u basketu 3×3, novom olimpijskom sportu. Čestitamo i njima!


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑