vesti

Published on June 4th, 2020 | by admin

0

KK”Pirot” prvi put od svog osnivanja postao član Prve lige Srbije

Nakon sedam uzastopnih sezona u Drugoj ligi Košarkaški klub “Pirot” se plasirao u Prvu ligu Srbije (KLS), konačno ostvarivši višedecenijski san mnogih generacija.

Plasmanom u KLS Košarkaški klub “Pirot” je postao prvi pirotski klub koji će zaigrati prvi rang takmičanja u sportu koji ima status prvog ranga u kolektivnim sportovima.

Osvojeno је 3. mesto u sezoni 2019/2020 koja je nakon 22. odigrana kola prekinuta zbog svetske pandemije korona virusa i posle čega su administrativne odluke definisale konačan plasman ekipa, samim tim i plasman u viši i ispadanje u niži rang.

Novonastala situacija u državi uz uvođenje vanrednih mera koje su trajale više od mesec dana rezultirala je prekidom svih sportskih takmičenja 15.03.2020.g. i završetkom gotovo svih liga u svim sportovima. U takvoj situaciji je Košarkaški Savez Srbije potvrdio prekid svih takmičanja, da bi u utorak, 02.06.2020.g. između ostalog doneo odluku o proširenju PRVE LIGE SRBIJE sa 14 na 16 klubova, tako da su se u KLS plasirali “Radnički” Kragujevac i “Sloga”Kraljevo”, ali i trećeplasirani “Pirot”. Zbog administrativnog prekida UO KSS je doneo i odluku da nema ispadanja iz svih košarkaških liga.

Istorijskiom uspehu Košarkaškog kluba “Pirot” sa trenerom Markom Spasićem i upravom predvođenom predsednikom Kluba Dušanom Dimitrijevićem svakako će se najviše obradovati generacija koja je daleke 1967.g. igrala čuveni turnir za plasman u Prvu ligu Jugoslavije u Pirotu i ispustila šansu jer su plasman ostvarili “Slovan” iz Ljubljane i “Mlada Bosna” iz Sarajeva, dok je Pirot ostao na 3. mestu (ispred zagrebačke “Mladosti”, Ivangrada i “Mavrova” iz Gostivara). Za razliku od te generacije sa Svetislavom Pešićem, Zoranom Lazarevićem, Miletom Jovanovićem Šircem, Draganom Filipovićem, Jovanom Tričkovićem Šerpom, Zoranom Kostićem i ostalima ovoga puta se 3. mesto pozlatilo a Pirot konačno dobio prvoligaša.

Čestitamo svim našim nekadašnjim igračima, trenerima i upravama, ovo je uspeh koji su i oni gradili!

Čestitamo našim igračima, trenerima, upravi Kluba, svim našim članovima, lokalnoj pirotskoj samoupravi, medijima, prijateljima, navijačima, simpatizerima Kluba i svim žiteljima Pirota!

OVDE u PDF formatu pogledajte Pregled takmičarske sezone 2019-2020.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑