Minibasket

Published on March 9th, 2020 | by admin

KK”Pirot” učestvovao na minibasket festivalu u Knjaževcu

Domaćin prvog po redu ovogodišnjeg Minibasket festivala RKSIS bio je Knjaževac. Festival je održan u nedelju, 8. marta 2020. u sportskoj hali “Kaplar” a jedan od klubova učesnika bio je i KK”Pirot”.

Manifestacija je okupila 10 klubova sa regiona istočne Srbije: domaćina KK”Knjaževac 1950″, KK”Leda Falc East” Knjaževac, KK”Zlatara” Majdanpek, KK”Basket Bor”, KK”BIN” Zaječar, KK”Svrljig”, KK”Napredak” Aleksinac, KK”Trijumf” Niš, KK”Mladost Vesna” Bela Palanka i KK”Pirot. Odigrano je 20-ak utakmica na kojima je učešće uzelo preko 200 dečaka i devojčica.

Ovo je četvrta sezona minibasket festivala u formi koja je zaživela u sezoni 2016/2017 i na kojoj je jedan od učesnika i KK”Pirot”. Ovoga puta je trenerski tandem Nemanja Đukić – Pavle Aleksić na festival predvodio 30-ak dečaka koji su, podeljeni u dve ekipe, odigrali četiri utakmice, po jednu protiv niškog Trijumfa i Svrljiga i dve protiv Mladost Vesne iz Bele Palanke sa skorom: dve pobede i dva poraza. Naravno, rezultati su na ovakvim manifestacijama po običaju bili u drugom planu jer su na minibasket festivalu svi bili pobednici tako da su organizatori festivala obezbedili svoj deci-učesnicima medalje, sendviče i diplome.

Organizatori turnira su bili novoosnovani klub KK”Knjaževac 1950″ i RKSIS a generalni pokrovitelj opština Knjaževac.

KK”Pirot” se zahvaljuje prevozničkoj firmi “SALE PREVOZ” na saradnji, roditeljima dečaka na podršci i organizatorima festivala na gostoprimstvu!


About the AuthorBack to Top ↑