Izveštaj

Published on December 16th, 2019 | by admin

0

“Pirot” pobedio “Mladost” u Smederevskoj Palanci na isti način kao pre pet sezona

Pirot je u subotu, 14. decembra 2019. pobedio Mladost u Smederevskoj Palanci trojkom Nikole Đonlića sa istekom vremena za igru.

Ekipa trenera Marka Spasića je ostvarila izuzetno važnu pobedu u 11. kolu 2.MLS nad ekipom Mladosti u Smederevskoj Palanci. Ono što će se posebno zapamtiti sa ove utakmice jeste pobednička trojka pleja Pirota Nikole Đonlića sa istekom vremena za igru, sa istog mesta na isti koš protiv istog protivnika kao što je pre pet sezona to učinio Sanel Mukanović. Retko se istorija ponavlja na gotovo identičan način, ali i to je ta magija sporta koja ga čini tako popularnim i toliko primamljivim. Ali eto desilo se to na utakmici dva ista rivala i to oba puta u korist gostujuće ekipe!

Sama utakomica je počela u znaku domaće ekipe koja je brzo povela sa 9:0 tako da je trener Pirota Spasić u najranijoj fazi potegao za tajm-autom. Vrlo brzo posle toga utakmica je uvedena u rezultatski egal koji je, ispostavilo se, trajao do samog kraja i do te šokantne poslednje sekunde. Pirotska ekipa je pojačavala energiju, iz minuta u minut izgledala sve bolje na terenu, igrala sigurnije i reklo bi se sve više i više lomila igru domaće ekipe. Menjalo se vođstvo čak 13 puta, svi statistički paramtri su se polako okretali u korist gostujuće ekipe, ali i ne gledajući te statističke podatke preovladavao je opšti utisak da je igra pirotske ekipe bila sve sigurnija dok se na drugoj strani kod domaće ekipe očigledno uvukla nervoza, pogotovo u fazi napada. I kako to obično biva to se odrazilo i na konačan ishod ovog meča. Smirenost i trenera i igrača Pirota na poslednjem tam-autu bila je neverovatna! Kao da nije bilo dileme da će se poslednjim napadom sigurno doći do pobede!

Bilo je nerešeno na četiri sekunde pre kraja sa posedom lopte za Pirot. Prošlosezonski igrač upravo Palanačke ekipe a sada plej Pirota Nikola Đonlić preuzeo je odgovornost, krenuo ka kapici reketa i kada su svi očekivali pokušaj prodora lagano se podigao i neumoljivom preciznošću pogodio trojku sa zvukom sirene za kraj regularnog dela utakmice. Bio je to koš za pobedu koji će se dugo pamtiti! Koš kakavog sanjaju svi koji igraju košarku, bez obzira kog su uzrasta ili koju ligu igraju! Svaka čast, kapa dole!

Junak utakmice i MVP utakmice je bez sumnje bio Nikola Đonlić. On je rešio utakmicu ali je pobeda po svemu ostalom bila timska jer je svako ko je bio na terenu dao svoj važan doprinos bez kojeg teško da bi se došlo do pobede. Dva boda su otišla u Pirot, žal je ostao u srcima Palančana koji su, predvođeni ambicioznom upravom i novim-starim trenerom Milovanom Kimetom Bogojevićem sportski čestitali pobedu pirotskoj ekipi i pokazali nivo koji će ih jednoga dana sigurno dovesti do cilja kojem streme. Čestitamo im i na tome!

11.kolo 2.MLS, subota, 14.12.2019. Hala OŠ”Vuk Karadžić” Smederevska Palanka
KK”MLADOST SP” : KK”PIROT” 79:82 (24:19 22:22 14:18 19:23)

“Mladost SP”: Žigon 6, Trajković 10, Vejnović 3, Krstajić 12, Todorović 7, Paunović 15, Stanisavljević, Vuletić 14, Hukić, Ilić 10, Dimitrijević 2, Miloradović. Tr: Milovan Bogojević

“Pirot”: Nikola Đonlić 24 (5/6 za dva, 3/6 za tri, 5/5 sl.bac, 4 sk, 2 as, 8 f.na, indeks 28), Sanel Mukanović 3 (5 sk, 7 as, indeks 11), Vladimir Stefanović, Dušan Filipović 9 (3/9 za tri, 6 sk, 5 as), Petar Balović 8 (2/2 za tri), Dimitrije Đorđević, Martin Matović 11 (5/6 za dva), Stefan Ljubenković 12 (2/6 za tri, 3 sk, 4 as, 3 f.na), Borko Đorđević 4 (2/2 za dva, 4 sk), Miodrag Stojanović 11 (57% šut iz igre, 3/5 za tri, 3 sk, 2 f.na). Trener: Marko Spasić

Sudije: Jovan Kovačević (Užice), Marko Jolović (Kraljevo), Marko Simić (Čačak)
Delegat: Nenad Erić (Kragujevac)

U narednom 12. kolu Pirot dočekuje niški Konstantin. Utakmica se igra u stalnom terminu, u subotu, 21.12.2019. od 19,30 časova u sportskoj hali Kej.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑