Izveštaj

Published on November 3rd, 2019 | by admin

Pirot izgubio u Zemunu

Pirot je u subotu, 2. novembra 2019. u hali “Pinki” u Zemunu poražen rezultatom 85:63. Domaća ekipa je ubedljivom pobedom vezala petu pobedu u prvih pet kola, dok je Pirot prvi put poražen u novoj sezoni.

Pirot je više nego zasluženo poražen od agilne i energične ekipe Zemuna. Pirotska ekipa je odigrala jednu lošu utakmicu u svakom pogledu u kojoj je bila dostojan rival domaćinu samo u prvoj i donekle u poslednjoj četvrtini. U drugoj i trećoj je Zemun, predvođen raspoloženim kapitenom Todorićem, bio bolji gotovo u svim elementima igre tako da je fajterskim pristupom i snažnom igrom u svakom duelu gotovo deklasirao ekipu Pirota, koja za takvu igru, iako očekivanu, ipak nije pronalazila rešanja ni u odbrani ni u napadu. Zemunci su nametnuli svoj ritam igre, izvanredno koristili greške rivala i brojnim kontranapadima permanentno povećavali razliku. Tražio je trener Pirota Marko Spasić pravu petorku sposobnu da promeni tok utakmice ali je nije nalazio. Na drugoj strani ekipa trenera Nenada Stefanovića nije posustajala, već je reklo bi se igrala sve jače, što se pogotovo odrazilo brojnim skokovima u napadu i izvanrednom realizacijom tzv. drugih šansi, tako da je utakmica prelomljena već krajem treće četvrtine, onda kada se igra pirotske ekipe raspala. U poslednjem kvartalu je rezervna petorka pirotske ekipe predvođena Dimitrijem Đorđevićem usporila rivala, napala ga njihovim oružjem i donekle ublažila ubedljiv poraz.

Sve u svemu, nakon sve četiri pobede u prva četiri kola došao je dan kada u pirotskoj ekipi nikome ništa nije polazilo za rukom tako da je zasluženo pobedila motivisanija i ovoga puta bolja ekipa Zemuna.

Koliko god da je poraz sa ovolikom razlikom bolan, pirotskoj ekipi se, znajući od kakvog je materijala sazdana, ne može mnogo toga zameriti, već je samo potsetiti da je i poraz sastavni deo sporta. I naravno poželeti da joj se takva utakmica ne ponovi. Što je odlika pravih ekipa koje znaju kako da se podignu posle pada, onda kada je važno!

5.kolo 2.MLS, subota, 02.11.2019. Hala “Pinki”, Zemun
KK”ZEMUN” : KK”PIROT” 85:63 (27:25 21:10 24:12 13:16)

“Zemun”: Antić 15, Roknić 8, Todorić 23, Šinik, Pavelić 2,Gugović 5, U. Ilić 10, A. Ilić 15, Radulović 2, Stiković, Nedeljković 5. Trener: nenad Stefanović

“Pirot”: Nikola Đonlić 4 (4/4 sl.bac, 4 as, 4 izg.l, 6 f.na), Sanel Mukanović 6 (2/7 za tri, 4 sk, 4.as, 3 izg.l) Vladimir Stefanović, Dušan Filipović 10 (27% šut iz igre, 4 sk, 5 as, 6 f.na, indeks 11), Strahinja Stanković, Petar Balović 4, Dimitrije Đorđević 15 (67% šut iz igre, 2/3 za tri, 5/8 sl.bac, 2 sk, 4 f.na, indeks 14), Vuk Vasić 4, Martin Matović 13 (4 sk, 2 f.na, 2 bl, indeks 9), Stefan Ljubenković 8 (100% šut iz igre, 4 sk, 3 f.na, indeks 13), Borko Đorđević, Miodrag Stojanović (6 sk, 2 as, 2 os.l). Trener: Marko Spasić

Sudije: Dejan Savić (Kovin), Aleksandar Arsić (Novi Sad), marko Orešković (Kačarevo)
Delegat: Rade Pijetlović (Novi Sad)

Prva prilika da Pirot vrati raniji pobednički ritam je utakmica KUP-a KSS. Voljom žreba KK”Pirot će već u UTORAK, 05.11.2019. od 18,30 u 1. kolu (II stepen) u sportskoh hali Kej u Pirotu dočekati niški Konstantin.
 
Već u PETAK, 8 novembra 2019. van stalnog termina u 6. kolu Druge lige Srbije Pirot dočekuje beogradski Beovuk 72. Utakmica se igra od 19,30 časova u sportskoj hali Kej.


About the AuthorBack to Top ↑