vesti

Published on October 10th, 2019 | by admin

Nakon 30 godina “Pirot” dočekuje čačanski “Železničar”

U subotu, 12. oktobra 2019. od 19,30 časova u hali Kej u 2. kolu prvenstva Druge lige Srbije Pirot dočekuje čačanski Železničar.

Pirot je sa čačanskim Železničarom Pirot prvi put odigrao prvenstvenu utakmicu daleke 1956. godine kada su obe ekipe bile članovi Srpske lige-Jug, da bi se potom dugi niz sezona do 1990. godine prošlog veka dva rivala borili za ligaške bodove, najčešće u jedinstvenoj srpskoj ligi ili Drugoj ligi Jugoslavije. Pamtiće se sezona 1969 kada je za Železničar igrao tada šesnaestogodišnjak Dragan Kićanović, na žalost u sezoni nakon koje je popularni Želo ispao iz Druge savezne lige – Istok. Već u sezoni 1971 Želo se vratio u ligu da bi Pirot ispao iz nje. Zapamćeno je i veliko rivalstvo dva kluba, bolji međusobni skor Pirota do sredine 70-ih a Železničara nadalje, do kraja 80-ih godina prošlog veka.

Sada se u Drugu ligu Srbije vratio najveći mali klub stare Jugoslavije, kako su ga nekad zvali, rasadnik košarkaških talenata ( Kićanović, Ćurčić, Androić … ) i gostuje Pirotu sa kojim se poslednji put borio za bodove pre 30 godina, u sezoni 1989/1990. Predvodi ih mladi trener Željko Bugarčić. Kalendar takmičenja ih je na startu rasporedio na dva uzastopna gostovanja Proleteru i Pirotu, upravo timovima koji su jedini stalni učesnici Druge lige u poslednjih sedam sezona.

Sve u svemu, ova utakmica u samoj najavi garantuje jedan izuzetan košarkaški događaj. Zato pozivamo sve simpatizere kluba da u što većem broju dođu na utakmicu i podrže Pirot na prvenstvenom debiju na domaćem terenu u ovoj takmičarskoj sezoni.


About the Author



Back to Top ↑