vesti

Published on September 18th, 2019 | by admin

KK”Pirot” kompletirao ekipu za sezonu 2019/2020

Nakon upravo objavljenih konačnih odluka septembarskog prelaznog roka i priključivanja ekipi Stefana Ljubenkoviča KK”Pirot” je konačno kompletirao ekipu za takmičarsku sezonu 2019/2020.

Uoči početka bazičnih priprema i početka trenažnog procesa Košarkaški klub “Pirot” je već definisao ekipu za novu takmičarsku sezonu, koju je u septembru upotpunio sa još dvojicom igrača i time zaokružio roster, za razliku od prošlosezonskog, u potpunosti sastavljenog od igrača koji su već igrali u dresu “Pirota”, izuzev jednog zaista novog igrača u timu. Ekipu koja će se pre svih najviše dopasti vernoj pirotskoj publici predvodiće isti stručni štab na čelu sa trenerom Markom Spasićem, tako da sa puno vere u neosporni kvalitet ekipe i njihovo već dokazano zajedništvo očekujemo jednu sezonu za pamćenje.

Iako nam predstoji nikada jača Druga liga Srbije, barem kada je rejting ekipa i njihov roster u pitanju, KK”Pirot” očekuje da se ravnopravno bori za sam vrh tabele, što i jeste postavljeni cilj treneru Marku Spasiću i njegovom novom-starom timu.

U prelaznom roku (od 27.VIII do 03.IX 2019.) u ekipu su vraćeni: Dušan Filipović, bek, 1992/188 iz niškog “Konstantina”, Nikola Đonlić, plej, 1993/184 iz “Mladosti” iz Smederevske Palanke, Borko Đorđević, centar, 1994/209 iz kruševačkog “Napretka” i Stefan Ljubenković, krilo, 1995/198 iz leskovačkog “Zdravlja”. Novi igrač u ekipi je Petar Balović, krilo, 1997/201 iz beogradskog “Žarkova”.

Sve u svemu, stručni štab u sastavu Marko Spasić prvi trener, Zoran Sotirović pomoćni, Jovan Spasić fizioterapeut i lekar Filip Pejčić računaju na sledeći sastav: Sanel Mukanović, Miodrag Stojanović Skansi, Dušan Filipović, Nikola Đonlić, Martin Matović, Borko Đorđević, Stefan Ljubenković, Petar Balović, Strahinja Stanković, Vladimir Stefanović, Dimitrije Đorđević, Vuk Vasić, Ognjen Ignjatović i Vukašin Radenković. Lazar Rašić će novu takmičarsku sezonu kontrolisati sa pozicije sportskog direktora dok će svoje eventualno igračko aktiviranje razmotriti u decembru.

Od igrača koji su u prošloj sezoni bili članovi “Pirota” otišli su: Stanko Ilić u portugalski “Povoa” (Druga liga), Vuk Živanović u “Mladost” iz Smederevske Palanke, Nemanja Mitić u leskovačko “Zdravlje”, Nikola Đurđević u zrenjaninski “Proleter” i Filip Stojanović u “Smederevo”.

“Pirot” će do početka seezone (05.10.2019.) odigrati još dva turnira:

Petak, 20.09.2019. Turnir u Plevenu, 17 h, polufinale (Černo More Varna).
Subota, 21.09.2019. Turnir u Plevenu, za 1. ili 3. mesto (Spartak Pleven / Yambol)

Petak, 27.09.2019. Turnir u Pirotu “Bane i Zvonko”, polufinale (Beovuk 72 / Yambol / Akademik Sofija).
Subota, 28.09.2019. Turnir u Pirotu “Bane i Zvonko”, za 1. ili 3. mesto


About the AuthorBack to Top ↑