vesti

Published on July 10th, 2019 | by admin

KK”Pirot” imenovao dva sportska direktora za sezonu 2019/2020

Uoči početka priprema za narednu takmičarsku sezonu KK”Pirot” je otpočeo angažovanje nosioca stručnog rada u Klubu u narednom periodu.

Uprava Kluba na čelu sa predsednikom Dušanom Dimitrijevićem je povukla prve korake vezane za narednu takmičarsku sezonu. U cilju boljeg i efikasnijeg funkcionisanja svih klupskih selekcija najpre su imenovana dva sportska direktora. Prvi put klub je imenovao posebno sportskog direktora prvog tima i posebno sportskog direktora mlađih kategorija.

Na mesto sportskog direktora prvog tima KK”Pirot” imenovan je Lazar Rašić, doskorašnji igrač a sada reprezentativac Srbije u basketu 3×3. Lazara Rašića nakon pet odigranih sezona u Pirotu već smatraju domaćim kadrom jer se između ostalog u Pirotu i oženio i dobio ćerkicu Unu. Nakon konsultacija sa njim dogovorena je saradnja a potom i imenovanje na funkciju na kojoj Rašić svojim autoritetom kod dojučerašnjih saradnika, uz iskustvo i kontakte koje ima širom Srbije, svakako može umnogome da pomogne klubu od povezivanja svih funkcija preko uticaja na atmosferu do dovođenja eventualnih pojačanja. Čestitamo Lazaru Rašiću imenovanje i uz radost što će na svojevrstan način i dalje biti u Klubu želimo mu puno uspeha, pogotovo da sa mesta sportskog direktora ima onoliki uticaj na ekipu i igru koliki je imao i kada je bio igrač!

Na mesto sportskog direktora mlađih kategorija KK”Pirot” imenovan je Milan Tančić, nekadašnji igrač (prvotimac 1998/1999), diplomirani inžinjer tehnologije na poslovima rukovodioca kvaliteta u kompaniji “Tigar Tyres”. Angažovanjem Milana Tančića Klub će svakako dobiti na sistematičnosti, radnoj etici i poštovanju planova rada i razvoja mlađih kategorija. Čestitamo Milanu Tančiću povratak u Klub i želimo mu puno uspeha na ovoj sportskoj funkciji!

U narednom periodu KK”Pirot” će, nakon imenovanja stručnog štaba, sva svoja interesovanja usmeriti ka kompletiranju prvog tima i organizovanju selekcija za odgovarajuća takmičenja mlađih kategorija.


About the AuthorBack to Top ↑