vesti

Published on June 13th, 2019 | by admin

Trener KK”Pirot” Marko Spasić u radnoj poseti “Barseloni” i Kariju Pešiću

U posttakmičarskom periodu, kada klubovi širom Srbije apliciraju za dobijanjem Dozvole za takmičenje za novu sezonu i kada se polako prave rosteri seniorskih ekipa, košarkaški treneri već počinju da rade po letnjim kampovima širom Srbije, ali i sveta.

Privilegiju da ostvari posebnu pripremu i edukativnu obuku dobio je trener prvog tima KK”Pirot” Marko Spasić koji je u prvih nekolko dana juna posetio našeg Svetislava Karija Pešića u Barseloni. Zahvaljujući domaćinskom odnosu prema svom matičnom klubu naš Kari je omogućio Marku da se na licu mesta upozna sa trenažnim procesom svih selekcija “Barselone”, da prisustvuje svim treninzima i da u tih četiri-pet dana vidi iz prve ruke kako funkcioniše klub tog nivoa oraganizovanosti. I naravno da uz to dobije savete i odgovore na sva moguća strukovna pitanja od jednog od najboljih košarkaških trenera na svetu. Zahvaljujući podršci uprave KK”Pirot” i razumevanju šireg konteksta korisnosti jedne ovakve svojevrsne “trenerske klinike”, Marko Spasić je dobio mogućnost da u svoj Klub donese i prenese makar deo onoga što jedan košarkaški klub čini svetskim brendom. Koliko god da se od toga primi i primeni kod nas u nekom narednom periodu svakako će biti od neprocenjive koristi.

Ovom Markovom posetom KK”Pirot” je još jednom iskoristio privilegiju da se sručno i organizaciono edukuje od onih svojih članova Kluba koji su svoja osnovna košarkaška znanja poneli iz miljea pirotske košarke. Tako su u leto 2017. godine juniori i kadeti sa svojim trenerima i stručnim štabom boravili nekoliko dana u Minhenu kao gosti Košarkaškog kluba “Bajern”, gde su odigrali šest utakmica sa vršnjacima u čuvenom “Audi domu”. I gde su videli način rada i funkcionisanja kluba koji na svojevrstan način vode Marko Pešić i Oliver Kostić. A samo par godina nakon toga je svoj trenerski angažman ostvario u “Bajernu” i doskorašnji trener KK”Pirot” Mihajlo Mitić, koji je u ovoj sezoni kao asistent čuvenom Demonu Grinu osvaojio prvenstvo Nemačke za juniore. Svega toga sigurno ne bi bilo da se svi ti sportski stručnjaci i Piroćanci ne osećaju i dan danji delom porodice Košarkaškog Kluba “Pirot”.

Zahvaljujemo našem Kariju Pešiću na izvanrednom gostoprimstvu našem treneru i želimo mu pobedu nad Realom u finalu “play off”-a Endesa lige!


About the AuthorBack to Top ↑