KLUPSKI BILTEN KK”PIROT” – PRVI TIM 2018/2019 – KK Pirot – Košarkaški Klub Pirot

vesti

Published on May 5th, 2019 | by admin

KLUPSKI BILTEN KK”PIROT” – PRVI TIM 2018/2019

U PRVU LIGU SRBIJEsu se plasiraliKolubara Lazarevac i “Napredak”Aleksinac.

Ispali su: “Vrbas“, “Rtanj” Boljevac, “Žarkovo” Beograd i “Plana“, Velika Plana.

Prvenstvo 2.MLS je trajalo od 29.09.2018. do 14.04.2019.

  • KUP KSS, 1. kolo (II stepen), u Aleksincu: NapredakPirot 86:63 (30.10.2019.)

KK”PIROT” – ( SASTAV, iskazan kroz listu strelaca- 2018 /2019 ( 26 utakmica ) :

Strelci po utakmicama:

Statistički parametri 2MLS u sezoni 2018/2019 su teško uporedivi nakon promene izgleda sajta i načina obrade statističkih podataka sredinom takmičarske sezone, tako da se ovde isti neće pominjati.

Takmičarsku sezonu 2018 / 2019 KK “Pirot” okarakterisalo je formirane potpuno nove i promenjene ekipe, ponovljeni loš početak sezone, kompletiranje sastava ekipe u hodu tokom jesenjeg dela sezone, varljiva forma, porazi u neizvesnim završnicama (dva puta sa poenom razlike) ali i odlične igre na utakmicama sa najboljim ekipama u ligi. Najbolje statističke parametre KK”Pirot” je ponovo imao kada su u pitanju procenti šuta iz igre.

Trener Marko Spasić je i u trećoj sezoni za redom ostvario plasman u gornji deo tabele (dva puta 4. mesto i sada plasman na 6. mesto na tabeli 2MLS).

KK”Pirot” prvi put u istoriji kluba završetkom sezone 2018/2019 odigrao šestu takmičarsku sezonu na ovom nivou takmičenja u kontinuitetu.

KK”Pirot” je sezonu 2018/2019 počeo i završio sa istim trenerom Markom Spasićem.Isti su bili i ostali članovi stručnog štaba: pomoćni trener Zoran Sotirović, fizioterapeut Jovan Spasić, kondicioni trener Milan Stavel i lekar dr. Filip Pejčić. Pripreme za sezonu su počele u ponedeljak, 22. avgusta 2018.g.

U septembarskom prelaznom roku (27.08.-03.09.2018.) dovedeni su novi igrači: Filip Stojanović, bek, 1989/196 iz “Smedereva”, leskovčanin Nemanja Mitić, centar, 1993/204 stigao iz aleksinačkog Napretka, zatim dva igrača stigla iz srbobranskog Akedemika, novosađanin Vuk Živanović, plej-bek, 1993/188 i krilni igrač iz Bačke Topole Nikola Đurđević, 1995/203, potom dvojica beograđanina, Stanko Ilić, krilo, 1994/203, došao iz kruševačkog “Napretka” i Petar Skoknić, plej, 1995/185 koji je igrao koledž košarku u SAD. U klub je vraćen Strahinja Stanković, krilo, 1999/192 iz minhenskog “IBAM-a” (Nemačka). Došao je uslovno i Nikola Krstić iz zemunskog “Borca” ali nije zaigrao u takmičenju. U Vanrednom prelaznom roku je u decembru vraćen iz “Zemuna” junior Dimitrije Đorđević. bek, 2000/192, a potom i najveće pojačanje u sezoni, Sanel Mukanović, plej-bek, 1983/189, povratnik u klub nakon tri ipo sezona, stigao iz prvoligaške ekipe “Novog Pazara”.

U klubu su u odnosu na predhodnu sezonu ostali: Miodrag Stojanović, Lazar Rašić, Martin Matović i Lazar Petrović. Prvoj ekipi su u sezoni bili priključeni kadeti Vuk Vasić, Vukašin Radenković i kasnije Ognjen Ignjatović, povremeno i junior Mihailo Madić

Iz kluba je nakon devet odigranih sezona (pet uzastopnih) otišao Ivan Pendić u portugalsku prvoligašku ekipu “Madeira” (Kanarska ostrva), kao i Nikola Đonlić u “Mladost” iz Smederevske Palanke nakon dve sezone. Otišli su i Stefan Ljubenković u leskovačko “Zdravlje”, Gordan Radulović u matičnu “Jagodinu”, Jovanović Bojan u “Dimitrovgrad” preuzevši mesto trenera prvog tima (igrač-trener). Neočekivano su u “Zemun” otišli juniori Uglješa Radulović i Dimitrije Đorđević, koji se naknadno vratio. Nakon dolaska Sanela Mukanovića iz kluba je otišao Petar Skoknić u matično “Barajevo”. Nikola Krstić je tokom sezone prešao u “Planu” iz Velike Plane.

Što se tiče mlađih selekcija u klub se iz beogradskog “Dinamika” vratio kadet Ognjen Ignjatović, 2002/194. Došao je i kadet Jovan Stojičić iz “Babušnice”. Iz kluba su otišli: zbog školovanja kadet Rodoljub Lola Pejčić, 2003 u “Mladost Veternik” iz Novog Sada i junior Zoran Andrić u matični “Dimitrovgrada”.

“Pirot” je nakon dugog niza godina odigrao utakmicu KUP-a, koji je od ove sezone obavezno takmičenje u okviru KSS. Ekipe Druge lige Srbije su se uključile u drugom stepenu ovog takmičenja, a “Pirot” je voljom žreba gostovao aleksinačkom “Napretku” i odigrao utakmicu bez većih pretenzija, izgubivši rezultatom 86:63.

Uoči sezone odigrano je 8 prijateljskih utakmica sa skorom: 4 pobede, 4 poraza. Najpre je aleksinački “Napredak” bio bolji u Pirotu (84:89), da bi potom bio pobeđen kruševački “Napredak” u gostima (97:94) a potom je u Pirotu još jedan pretendent za ulazak u 2MLS, niški “Fair Play” (85:64). Na tradicionalnom gostovanju u Plovdivu bugarski prvoligaš “Akademik” je bio bolji pobedivši rezultatom 81:64. Potom su usledila dva tradicionalna turnira. Na memorijalnomi turniru “Milan Milošević” u Nišu, 10-om po redu, u polufinalu je pobeđen KK”Niš” (100:81) da bi u finalu bolji bio aleksinački “Napredak” koji je pobedio rezultatom 79:72 i osvojio trofej. Na drugom po redu turniru “Zvonko i Bane” u Pirotu u polufinalu je kao i prošle godine pobeđeno leskovačko “Zdravlje” rezultatom 103:92, da bi u finalu bolji od “Pirota” bio bugarski prvoligaš “Yambol” koji je pobedom od 86:83 osvojio turnir. U pauzi između dva dela prvenstva nije bilo utakmica a drugi deo sezone počeo je 19.01.2019.

Redovna Skupština Košarkaškog kluba “Pirot” je održana 10.08.2018. u prostorijama Narodne biblioteke Pirot na kojoj su analizirani i usvojeni izveštaji o radu, finansijski izveštaj (završni račun), izveštaj Nadzornog odbora za 2017. godinu, plan i program rada u narednom periodu, da bi potom predsednik Kluba Slaviša Svilarov objavio sopstveno povlačenje sa čelne funkcije, što je predhodilo izboru novog saziva Upravnog odbora. Svilarov je za novog predsednika Kluba predložio Dušana Dimitrijevića, što je i usvojeno tako da će Klub u narednom četvorogodišnjem mandatu predvoditi Upravni odbor u sastavu: Dušan Dimitrijević, predsednik i članovi Slaviša Svilarov, Zdenko Cvetković, Mohamed Mohsin i Milan Apostolović.

Treneri mlađih kategorija od početka takmičenja su bili, u Kvalitetnoj ligi: Vladimir Jovanovićjuniori, Ivica Lakićević kadeti, Zoran Sotirović pioniri a u Regionalnoj ligi: Milan Andonović i Nemanja Đukić pioniri (2) (i škola košarke), Pavle Aleksić mlađi pioniri (1), Milan Todorović mlađi pioniri (2), potom i Dušan Lilić u školi košarke. Asistenti po selekcijama su bili Miloš Živkovići Momčilo Sandić.KK”Pirot” se u sezoni 2017/2018 takmičio sa 6 selekcija mlađih kategorija ne računajući minibasket selekciju. Što se mlađih kategorija tiče u protekloj sezoni su dobar rezultat ostvarili jedino juniori.

Na otvaranju Božićne škole sprtova 01. februara 2019. prvi put na Omladinskom stadionu, održana je i ceremonija proglašenja najuspešnijih pirotskih sportista i klubova za 2018. godinu. Za najbolji seniorski klub u muškoj konkurenciji je proglašen KK”Pirot”. Posthumno su dodeljena priznanja nekadašnjim legendama našeg kluba Branislavu Ćiriću i Zvonimiru Minčiću za razvoj pirotskog sporta.

Godišnje okupljanje svih članova i svih selekcija KK”Pirot”održano je u subotu, 22. decembra 2018. od 11 časova u sportskoj hali Kej.


About the AuthorBack to Top ↑