Mladje Kategorije

Published on May 5th, 2019 | by admin

KLUPSKI BILTEN KK”PIROT” 2018/2019 – ŠKOLA KOŠARKE –

Članovi ŠKOLE KOŠARKE su nastupali na MINIBASKET FESTIVALIMA u organizaciji KSS i RKSIS. Sva njihova takmičenja su vodila tri trenera: Nemanja Đukić, Milan Andonović i Dušan Lilić.

U sezoni 2018/2019 KK”Pirot” je sa svojim MINIBASKET selekcijama odigralo do sada dva MINIBASKET FESTIVALA:

  1. XIX MEĐUNARODNI MINIBASKET FESTIVAL “RAJKO ŽIŽIĆ” – Beograd, 19.01.2019. g.
  2. KK”Pirot” je nastupio sa tri minibasket selekcijе (god. 2008.g i mlađi), odnosno 30-ak dečaka koji su zajedno sa 11 članova KK”Dimitrovgrad” na beogradskom Sajmištu odigrali pet utakmica podeljeni u tri grupe protiv: KK”Foka” iz Kragujevca, KK”Trijumf” iz Niša (dva puta u dve kategorije), KK”Niš” i KK”Yubak”” iz Beograda. Naše najmlađe nade su ostvarile 3 pobede i 2 poraza, mada su rezultati naravno bili u drugom planu jer su svi učesnici dobili medalje i pehare i svi su bili istinski pobednici. Naši najmlađi igrači su prisustvovali i ceremoniji svečanog otvaranja, na kojoj su bili prisutni predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, naravno i Race Georgijevski, predsednik udruženja minibasket Srbija. Festival je otvoren a potom je sa svodova hale 3, već po tradiciji, palo na stotine balona u bojama srpske zastave. Pirotske selekcije su na festival vodili treneri Milan Andonović, Nemanja Đukić i Dušan Lilić.
  3. MINIBASKET FESTIVAL ” Bela Palanka 2019″ – Bela Palanka, 10.03.2019.g.
    · Domaćini prvog po redu ovosezonskog Minibasket bio je KK”Mladost Vesna” Bela Palanka. Festival je održan. u sportskm centru “Banjica” a jedan od klubova učesnika bio je i KK”Pirot”. Manifestacija je okupila 8 klubova sa regiona istočne Srbije: domaćina KK”Mladost Vesna” Bela Palanka, KK”Pirot”, KK”Leda” Knjaževac, KK”Svrljig”, KK”BIN” Zaječar, KK”Trijumf” Niš, OKK”Junior” Niš i UŽKK”Student” Niš, koji su nastupili sa jednom do dve ekipe u tri uzrasne kategorije (2008./2009. i 2010. godište i mlađi). Odigrano je 20-ak utakmica na kojima je učešće uzelo preko 200 dečaka i devojčica. Ovoga puta je trenerski tandem Milan Andonović – Dušan Lilić na festival predvodio 30-ak dečaka koji su odigrali pet utakmica protiv niških klubova KK”Trijumf” i OKK”Junior”, domaće “Mladost Vesne” i knjaževačke “Lede” sa skorom: dve pobede i tri poraza.

U sezoni 2018/2019 odigrano je 10 minibasket utakmica sa skorom: 5 pobeda, 5 poraza.


About the AuthorBack to Top ↑