Izveštaj

Published on April 15th, 2019 | by admin

0

“Pirot” pobedio “Zdravlje” i na domaćem terenu

Pirot je u poslednjem, 26. kolu Druge lige Srbije, odigranom u sportskoj hali Kej u subotu, 13. aprila 2019.g. pobedio leskovačko Zdravlje rezultatom 85:79.

Pirot je pobedom nad Zdravljem, četrnaestom u takmičenju i drugom nad leskovčanima u ligi, ostvario plasman na 6. mesto na tabeli i još jednom uspešno okončao takmičarsku sezonu.

Sama pobeda je ostvarena uz dosta muke na utakmici rezultatski neizvesnoj do samog kraja. Nakon izjednačene igre u prvom poluvremenu Pirot je u drugom nametnuo svoju igru, permanentno vodio sa 6 do 8 poena razlike, ali je Zdravlje uvek imalo pravi odgovor i dovoljno snage da uhvati rezultatski priključak, tako da je utakmica prelomljena u korist domaće ekipe tek na samom kraju, u poslednja dva minuta.

Iako se moglo videti da su obe ekipe igrale bez one energije i ritma sa početka i iz većeg dela sezone, ipak je bilo igrača koji su imali snage da povuku svoje saigrače i zaigraju na očekivanom nivou. I na pobedu! A to je pre svih u ekipi Pirota bio Sanel Mukanović a u leskovačkoj Luka Gašić.

MVP utakmice sa “tripl-dabl” učinkom bio je plej Pirota Sanel Mukanović. Liderski je predvodio svoju ekipu, bio nepogrešiv u šutu za tri poena u najbitnijim momentima, ubojit tačnim asistencijama i požrtvovan kada je trebalo da se utakmica usmeri u željenom pravcu. Njegovu izvanrednu igru dobro je ispratio Nemanja Mitić do poslednjeg minuta treće četvrtine kada se prilikom nesrećnog pada povredio i zbog pucanja arkade zaršio u hitnoj na ušivanju. U drugom poluvremenu je svu sopstvenu mentalnu i fizičku snagu izvukao Vuk Živanović, zaigrao jako i svojim prodorima razvalio protivničku odbranu i zajedno sa probuđenim Stankom Ilićem u poslednjij četvrtini bitno uticao na ishod meča.

Na drugoj strani je Luka Gašić bio nerešiva enigma za odbranu pirotske ekipe, a pridružili su mu se iskusni Vladica Jovanović izvanrednim realizacijama pod košem i plej Nikola Ristić lucidnim asistencijama.

Sve u svemu, bez obzira što je utakmica rezultatski bila neizvesna do samog kraja pobeda pirotske ekipe je potpuno zaslužena jer je ekipa trenera Marka Spasića bila bolja u svim elementima igre, izuzev u osvojenim loptama i izjednačenom broju poseda.

Trener Pirota Marko Spasić: Znali smo da će posle neugodnog poraza u Zrenjaninu biti teško motivisati ekipu i odigrati ovaj derbi ali smo ipak uspeli i odigrali ga srcem, naročito zbog pirotske publike. Pobedom smo završili sezonu na utakmici sa puno šuteva na obe strane i sa mnogo brzih napada. Moramo biti zadovoljni osvojenim 6. mestom jer smo kasno okupili ekipu, kojoj se u toku sezone priključio Lazar Rašić, odigrao 15 utakmica pa onda ponovo otišao da bi se priključio ekipi za turnire 3×3. Dimitrije Đorđević se vratio u novembru a Sanel Mukanović u decembru i mislim da bismo večeras pričali drugu priču da smo svi bili ovde 1. avgusta. Sigurno bismo izgledali mnogo bolje i sigurno ne bismo izgubili toliko utakmica na jedan posed. Nadam se da će nam se sve izgubljeno vratiti u narednoj sezoni.

26. kolo 2.MLS, subota, 13.04.2019. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”ZDRAVLJE” 85:79 (14:19 23:20 24:22 24:18)

“Pirot”: Vuk Živanović 26 (6/9 za dva, 6/6 sl.bacanja, 4 sk, 3 as, 5 f.na, 3 izg.l, 2 os.l, indeks 22) , Sanel Mukanović 16 (4/7 za tri,2/2 sl.bac, 12 sk, 10 as, 3 f.na, 4 izg.l, 3 os.l, indeks 34), Vladimir Stefanović 2, Filip Stojanović 3, Strahinja Stanković 2, Stanko Ilić 12 (6 sk, 2 as, 3 f.na, 5 izg.l, 2 os.l, 1 bl), Nikola Đurđević 3, Dimitrije Đorđević 3, Nemanja Mitić 15 (6/10 za dva, 4 sk, 7 f.na, 4 bl, indeks 16), Martin Matović 5 (2/2 za dva, 7 sk, indeks 12), Miodrag Stojanović 3. Trener: Marko Spasić

“Zdravlje”: D. Jović 8, D. Dojčinović, S. Stojković, M. Tešanović 9, V. Jovanović 16, N. Ristić 7, T. Tešović 9, S. Stojiljković 6, M. Petković. Tr: Marko Dimitrijević

Sudije: Andrija Dimovski, Đorđe Bogojević, Filip Ilić (svi Kraljevo)
Delegat: Dragana Milićević (Kruševac).

Uskoro objavljujemo završni bilten za sezonu 2018/2019.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑