Minibasket

Published on March 18th, 2019 | by admin

KK”Pirot” učestvovao na minibasket festivalu u Beloj Palanci

Domaćin prvog po redu ovosezonskog Minibasket festivala RKSIS bila je Bela Palanka. Festival je održan u nedelju, 10. marta 2019. u sportskm centru “Banjica” a jedan od klubova učesnika bio je i KK”Pirot”.

Manifestacija je okupila 8 klubova sa regiona istočne Srbije: domaćina KK”Mladost Vesna” Bela Palanka, KK”Pirot”, KK”Leda” Knjaževac, KK”Svrljig”, KK”BIN” Zaječar, KK”Trijumf” Niš, OKK”Junior” Niš i UŽKK”Student” Niš, koji su nastupili sa jednom do dve ekipe u tri uzrasne kategorije (2008./2009. i 2010. godište i mlađi). Odigrano je 20-ak utakmica na kojima je učešće uzelo preko 200 dečaka i devojčica.

Ovo je treća sezona minibasket festivala u formi koja je zaživela u sezoni 2016/2017 i na kojoj je jedan od učesnika i KK”Pirot”. Ovoga puta je trenerski tandem Milan Andonović – Dušan Lilić na festival predvodio 30-ak dečaka koji su odigrali pet utakmica protiv niških klubova KK”Trijumf” i OKK”Junior”, domaće “Mladost Vesne” i knjaževačke “Lede” sa skorom: dve pobede i tri poraza. Naravno, rezultati su na ovakvim manifestacijama po običaju bili u drugom planu jer su na minibasket festivalu svi bili pobednici tako da su organizatori festivala obezbedili svoj deci-učesnicima medalje, sendviče i diplome.

KK”Pirot” se zahvaljuje roditeljima dečaka na podršci i organizatorima festivala na gostoprimstvu!


About the AuthorBack to Top ↑