Izveštaj

Published on February 13th, 2019 | by admin

“Pirot” pobedio “Slogu” u Pirotu

Pirot je zbog sajma knjiga u hali Kej odigrao utakmicu 18. kola u nesvakidašnjem terminu, u utorak, 12. februara 2019.g. od 18 časova i ostvario pobedu nad kraljevačkom Slogom. Rezultat 83:72.

Pirot je došao do važne pobede nad kraljevačkom Slogom odigravši jednu dobru takmičarsku utakmicu koja će se pamtiti prevashodno jer je pobeđen veliki rival a onda i zbog prikazane zrele timske igre kakvoj je stručni štab duže vremena stremio i koja se negde izgubila na prethodnim utakmicama.

Da li sputani važnošću utakmice ili poljuljanim samopouzdanjem nakon loše odigranog prethodnog kola, tek, momci trenera Marka Spasića su loše otvorili utakmicu tako da je kraljevačka ekipa nestvarno lako stigla do dvocifrene prednosti na isteku 5. minuta prve četvrtine. Ipak, nakon trenerske reakcije promenom sastava petorke na terenu i igračkog bunta Sanela Mukanovića, samo njemu svojstvenom, domaća ekipa se prenula, Lazar Rašić je zaigrao svoju igru, razgoropadio se Martin Matović i domaća ekipa je već do kraja te četvrtine uhvatila rezultatski priključak. Potom je usledilo ono što je dalo pečat celoj utakmici, zrela igra u kontinuitetu do kraja. Od početka druge četvrtine do samog kraja utakmice Pirot je igrao snažnije a u isto vreme pametno i strpljivo. Izvanrednim intenzitetom u svakom duelu u odbrani usporio je rivala, počeo da oduzima lopte i kombinovanim napadima iz minuta u minut polako i sigurno povećava prednost, da bi na kraju gotovo rutinskom završnicom ostvario zasluženu pobedu.

Bilo je na ovoj utakmici i atraktivnih poteza, neverovatnih asistencija i izvanrednih zakucavanja na obe strane, sve ono što publika obožava. Ali pokazalo se da publika možda još više voli i ceni pametnu i stabilnu igru svojih ljubimaca. A upravo je takva igra viđena na ovoj utakmici, timska sa pojedinačnim doprinosom svakoga na svoj način, počev od onih koji su najviše uticali na rezultat (Mukanović-Rašić-Matović-Ilić), preko srčanosti Vuka Živanovića i onda kada mu nije išlo, do skokova i odbrane Dimitrija Đorđevića i na kraju do minijatura Miodraga Stojanovića skokovima u odbrani i asistencijama koje su podizale publiku na noge. Sve do konačne pobede na kraju.

U redovima gostujuće ekipe izvanrednu partiju je pružio plej Nenad Đurđević, uvek sjajan kada igra protiv Pirota, kao i na ovoj utakmici izuzetno efikasni Aleksandar Beloica.

Sve u svemu, ekipa Pirota je pre svega ostvarila izuzetno važnu pobedu kojom je sebi omogućila mirniji nastavak takmičenja. Pogotovo kada se uzme u obzir da ekipu trenera Marka Spasića čeka niz teških utakmica u narednom periodu.

Trener Pirota Marko Spasić: Najpre bih se zahvalio ekipi Sloge na fer i korektnoj igri i pristanku da odigramo utakmicu u ovom iznuđenom terminu. Zahvalio bih se i publici koja je došla u ovakvom broju u utorak uveče. Ovu utakmicu smo ponovo počeli sa slabom energijom ali nakon izmena zaigrali smo kako treba i to održali sve do samog kraja. Mi smo dobra ekipa koja je možda izgubila samopouzdanje u par prethodnih kola, kada smo imali i zdravstvenih problema, isto kao i večeras kada je Rašić igrao bolestan i kada je Filip Stojanović zbog povrede bio van stroja. Mi sada možemo da gledamo ka gornjem delu tabele jer nam je tamo mesto.

Igrač Pirota Sanel Mukanović: Igrali smo da povratimo poverenje svih jer bez toga i ove publike sigurno ne može da se ide dalje. Nisam očekivao ovoliko publike jer je utorak. Nadam se da smo ih ovom pobedom obradovali a igrom zaslužili da i na sledećoj utakmici dođu u što većem broju. Mi smo na ovoj utakmici ginuli jedan za drugog, znamo kakav je Sloga klub tako da je ovo velika pobeda za nas.

Igrač Pirota Lazar Rašić: Pošto ponekad zaboravim, sad bih se zahvalio publici na ovih pet godina podrške, stvarno su najbolji. Mi smo na ovoj utakmici igrali borbeno iako smo loše ušli u utakmicu. Posle smo zaigrali kako treba i to konstantno bez padova do kraja. Čestitao bih i Slogi na dobroj utakmici.

Trener Sloge Zoran Petrović: Mislim da smo mi izgubili konce krajem prve četvrtine i da više nismo ličili na tim do kraja utakmice. Potpuno zaslužena pobeda Pirota. Igrali su sa puno više želje. Kada su počeli da igraju agresivnije mi smo izgubili mnogo lopti iz kojih su otišli kontranapadi, tako da su se igrači Pirota okuražili, pogodili neke koševe, pre svih Rašić i Sanel. Zasluženo smo izgubili i za ovakvu igru naše ekipe na celoj utakmici nema opravdanja.

18. kolo 2.MLS, subota, 12.02.2019. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”SLOGA” 83:72 (20:24 24:14 20:18 19:16)

“Pirot”: Vuk Živanović 9, Sanel Mukanović 14 (2/3 za dva, 4/10 za tri, 2/2 sl.bac, 4 sk, 8 as, 5 f.na, 5 izg.l, 5 os.l, indeks 24), Vladimir Stefanović 2, Filip Stojanović, Strahinja Stanković, Stanko Ilić 17 (6/6 za dva, 1/2 za tri, 88% šut iz igre, 3 sk, 3 f.na, 3 izg.l, 2 os.l, indeks 20), Lazar Rašić 15 (3/7 za tri, 2 sk, 6 f.na, 3 os.l, indeks 21), Nikola Đurđević, Dimitrije Đorđević (2 sk, 2 os.l), Nemanja Mitić 3 (5 sk, 3 f.na), Martin Matović 16 (7/8 za dva, 2/3 sl.bac, 2 sk, 3 f.na, indeks 16), Miodrag Stojanović 3 (2 sk, 3 as). Trener: Marko Spasić

“Sloga: N. Šević, N. Kostić, N. Đurđević 17, M. Radić 7, S. Sretenović 2, D. Miletić 7, S. Matović, N. Simović 7, I. Erak, A. Beloica 23, L. Tomašević, S. Đorđević 9. Tr: Saša Pavlović / Zoran Petrović

Sudije: Ivan Ilić (Niš), Nikola Miloradović (Beograd), Aleksandar Arsić (Novi Sad)
Delegat: Rade Pijetlović (Novi Sad).

U narednom 19. kolu Pirot gostuje Radničkom u Kragijevcu.


About the AuthorBack to Top ↑