Izveštaj

Published on December 23rd, 2018 | by admin

U derbiju “južne pruge” “Pirot” pobedio “Zdravlje” u gostima

KK”Pirot” je u subotu, 22.12.2018. u poslednjem kolu prvog dela Druge lige Srbije pobedio “Zdravlje” u Leskovcu rezultatom 72:67.

Po očekivanju utakmica starih rivala, ovoga puta odigrana u Leskovcu, bila je u svakom smislu reči tvrda takmičarska u kojoj je cilj obema ekipama bio jedino pobeda na kraju. Igralo se jako u odbrani na obe strane, promašivali su se ziceri na obe strane, posebno su se gubile lopte u napadima, šutiralo se stegnuto, šuterski su podbacili oni koji su poslovično uvek najprecizniji, pogađali su oni kojima to u principu nije bilo u opisu posla, niko nikoga nije nadskakao, rezultatska vođstva su se smenjivala 14 puta i sve u svemu bilo je očigledno da će se pitanje pobednika rešavati u neizvesnoj (penal) završnici.

A u toj završnici je gotovo sve bilo na strani pirotske ekipe, pre svega zahvaljujući “majstorskom pismu” Sanela Mukanovića i Lazara Rašića, koje ta dva igrača svojom igrom godinama verifikuju, kao i lavljem srcu Vuka Živanovića koji je i ovoga puta u završnici samouvereno preuzimao odgovornost, ovoga puta najpre ključnom trojkom iz ćoška a potom i odbranama protivničkih naleta na drugoj strani.

Teško je opisati ovu utakmicu onima koji je nisu gledali uživo a još manje će se o njoj saznati iz statistike. Ovo je bila utakmica koju dobija ekipa koja je dovoljno dobra onda kada je najvažnije. I koju dobijaju pojedinci koji svoje najbolje sa utakmice pokažu u takvim momentima. Sve propušteno pre toga ostaje zaboravljeno. Ovu utakmicu je za pirotsku ekipu najpre dobio MVP utakmice Stanko Ilić, koji je svoju ekipu držao u igri sve vreme, radeći sve moguće što igra podrazumeva. I radeći to izvanredno! Još kada je tome dodao tri trojke onda su njegovi saigrači morali da ga slede. I svi su imali svoje minijature za pamćenje koje su doprinele pobedi, od odbrane i skokova mladog Dimitrija Đorđevića, preko pametnih faulova i važne trojke Miodraga Skansija Stojanovića do izuzetno važnih skokova Nemanje Mitića u napadu i važnog polaganja Filipa Stojanovića u konrti, pred konačni rasplet na kraju. A onda je u završnici sve odigrano onako kako je trener Marko Spasić naložio, insistirajući na srpljivosti i smirenosti u napadu i kombinovanoj zoni u odbrani. Kako se to sprovodi pokazao je već u prvom napadu posle tajm-auta Lazar Rašić kada se iz polukontre vratio unazad da sa Sanelom Mukanovićem izgradi organizovani napad. A da bi se do pobede stiglo još lakše doprineo je Vuk Živanović fantastičnom trojkom za rezulatstki preokret minut ipo pre kraja utakmice. Preokret koji “Pirot” nije ispustio u penal završnici kada je Mukanović pogodio 6 od 6 slobodnih bacanja i u kojoj je svaki član petorke svaki sekund tog perioda igre odradio pametno, pravovremeno, tačno, rutinski. Sve do konačne, reklo bi se više nego zaslužene pobede!

Ovom važnom pobedom je ekipa “Pirota” nakon tri vezane pobede u takmičenju i ujedno tri vezane pobede u gostima, zauzela 7. mesto na kraju “jesenjeg” dela 2MLS. Nekoliko volšebno izgubljenih utakmica su sada na neki način nadoknađena a forma podignuta u pravo vreme. Sada predstoji jednomesečna pauza, koju će nakon novogodišnjih i božićnih praznika momci trenera Marka Spasića iskoristiti za još bolje uigravanje pred nastavak takmičenja.

  1. kolo 2.MLS, subota, 22.12.2018. SCP Dubočica, Leskovac
    KK”ZDRAVLJE” : KK”PIROT” 67:72 (23:23 22:19 12:13 10:17)

“Zdravlje”: D. Jović 13, M. Petković, S. Stojković 7, M. Tešanović 9, N. Čvorović 8, V. Jovanović, N. Ristić 5, D. Dojčinović 3, A. Andrejević 10, T. Tešović, S. Stojiljković, S. Ljubenković 12. Trener: Marko Dimitrijević

“Pirot”: Vuk Živanović 10 (3 sk, 2 as, 2 os.l, 6 f.na, 1bl, indeks 12), Sanel Mukanović 9 (7/7 sl.bac, 2 sk, 5 as, 6 izg.l, 2 os.l, 5 f.na, indeks 13), Vladimir Stefanović, Filip Stojanović 2 (2 sk), Strahinja Stanković, Stanko Ilić 22 (3/8 za tri, 53% šut iz igre, 6 sk, 1 bl, indeks 19), Lazar Rašić 10 (4 sk, 2 as, 8 f.na, indeks 15), Nikola Đurđević (4 sk), Dimitrije Đorđević 7 (5 sk), Nemanja Mitić 8 (60% šut iz igre, 5 sk, 2 as, 4 izg.l, 4 f.na), Martin Matović 8 (4 sk), Miodrag Stojanović 3. Trener: Marko Spasić

Sudije: Petar Jovašević (Čačak), Stefan Zdravković (Pirot), Jovan Milićević (Kruševac)
Delegat: Miroslav Radojković (Niš)

Istog dana kada je ova utakmica odigrana, prepodne od 11 do 12 časova u sportskoj hali Kej je organizovano tradicionalno okupljanje svih članova i svih selekcija KK”Pirot”, počev od najmlađih članova iz škole košarke sve do prvotimaca, trenera i članova uprave kluba. Tom prilikom je obavljeno fotografisanje i podela novogodišnjih paketića. Zahvaljujemo se medijima na dosadašnjem praćenju našeg kluba kao i roditeljima naših mladih igrača na podršci! Fotografije sa ovog okupljanja ćemo objaviti uskoro, kao i polusezonske biltene i izveštaje sa upravo završenih takmičenja po ligama u “jesenjem” delu prvenstva.


About the AuthorBack to Top ↑