Izveštaj

Published on November 11th, 2018 | by admin

0

“Pirot” poražen u Aleksincu nakon dva produžetka

KK”Pirot” je u subotu, 10.11.2018. nakon dva produžetka izgubio od “Napretka” u Aleksincu rezultatom 101:98.

“Napredak” i “Pirot” su odigrali jednu od najuzbudljivijih utakmica ikada, utakmicu na kojoj se vođstvo menjalo 41 put, na kojoj je pobednik odlučen u poslednjim sekundama drugog produžetka i koja je po kvalitetu dosegla prvoligaški nivo. Ipak, pobeda je pripala domaćinu iako je pirotska ekipi dobijenu utakmicu prokockala u nekoliko navrata uglavnom zahvaljujući sopstvenim promašenim slobodnim bacanjima u odsudnim momentima utakmice.

“Pirot” je u Aleksincu najzad nastupio u kompletnom sastavu i odigrao možda i najbolju utakmicu u prethodnih 7. kola 2.MLS. Neverovatni Lazar Rašić i srčani Vuk Živanović i Stanko Ilić su kako se utakmica bližila kraju bili nerešiva enigma agresivnim igračima domaće ekipe. Odlično su ih podržali Martin Matović i Nemanja Mitić, ali je nedostajao očekivani učinak dekoncentrisanog Filipa Stojanovića i neodlučnog Nikole Đurđevića za sigurniju igru, verovatno i pobedu. Ovako će svi u pirotskoj ekipi sa gorkim ukusom pamtiti niz sopstvenih promašenih slobodnih bacanja kao i sva tri realiziovana najboljeg aleksinačkog igrača Nikole Raičevića na drugoj strani. Neiskorišćene prilike se u sportu najčešće surovo kažnjavaju. Pirotska ekipa je ispustila “dobijenu” utakmicu u poslednjim sekundama i regularnog dela i onog nakon prvog i nakon drugog produžetka. Ko nije gledao utakmicu teško će razumeti prave uzroke poraza. A ko je gledao još teže!

Umesto da ekipa trenera Marka Spasića slavi zasluženu pobedu i nestvarnu igru nesuđenog junaka utakmice Lazara Rašića, pobedu su proslavili aleksinčani zahvaljujući svom pleju Nikoli Raičeviću, nekadašnjem igraču “Pirota” a sada zvaničnom heroju ove utakmice na kojoj je bio najbolji kada je bilo najbitnije i koji je bukvalno sam odlučio pobednika. Odličan saigrač mu je bio i borbeni prezimenjak Dimitrije a donekle i Đorđević-Mrinković i Bogavac.

Iako je “Pirot” poražen opšti utisak je da ekipa iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i sa te strane i trener i svi u klubu mogu sa optimizmom da očekuju nastavak jedne od najizjednačenijih sezona u Drugoj ligi Srbije, bez obzira što upravo sledi niz utakmica sa izuzetno jakim protivnicima. Nadamo se da će ekipa Marka Spasića umeti da se podigne posle ovog šokantnog poraza već na prvoj narednoj utakmici!

7.kolo 2.MLS, subota, 10.11.2018. Sportska hala, Aleksinac

KK”NAPREDAK” : KK”PIROT” 101:98 (32:25 18:20 20:25 13:13 10:10 8:5)

Napredak“: V. Milinčić 5, A. Mitrović, N. Raičević 22, U. Stevanović, V. Petrović, J. Đorđević-Marinković 19, D. Raičević 24, V. Ilić 3, N. Prokić 2, N. Antonijević 6, N. Petrić, S. Bogavac 20. Trener: Nebojša Raičević

Pirot“: Petar Skoknić 2, Vuk Živanović 18 (4 sk, 9 as, 4. f.na, 3 os.l, indeks 19), Vladimir Stefanović, Filip Stojanović 3 (6 sk, 4 as, 5 f.na), Strahinja Stanković, Stanko Ilić 14 (5/7 za dva, 9 sk, 10 as, indeks 24), Lazar Rašić 31 (8/13 za tri, 9 sk, 6 f.na, 6 izg.l, indeks 30), Nikola Đurđević 3, Nemanja Mitić 13 (6/9 za dva, 7 sk, 3 as, 4 f.na, indeks 16), Martin Matović 14 (4/4 za dva, 50% šut iz igre, 5 sk, indeks 16), Miodrag Stojanović. Trener: Marko Spasić

Sudije: Dušan Stamenković (Niš), Milan Nikolić (Leskovac), Vladimir Đorđević (Leskovac),

Delegat: Milica Stefanović (Niš)

U narednom 8. kolu u Pirotu dolazi jedan od lidera takmičenja “Mladost” iz Smederevske Palanke. Utakmica se igra u subotu 17. novembra 2018.g. od 19,30 časova u sportskoj hali Kej.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑