Izveštaj

Published on October 7th, 2018 | by admin

“Pirot” konačno pobedio “Planu” u Pirotu

“Pirot” je u subotu, 06.10.2018. najzad pobedio “Planu” na domaćem terenu rezultatom 89:66.

“Pirot” je konačno pobedio neugodnu “Planu” na domaćem terenu, tek u petoj sezoni od kada se plasirala u 2.MLS. Rezultat ubedljiv, pobeda zaslužena.

Možda je sama pomisao igrača domaće ekipe na lošu tradiciju uticala da utakmicu zaigraju stegnuto, mlako i neprecizno (šut za tri poena 1od 9), ali je do totalnog preokreta došlo već u drugoj četvrtini u kojoj su momci trenera Marka Spasića zaigrali sa mnogo više energije. Borbena i agresivna igra Nemanje Mitića i mladog Vlade Stefanovića pokrenula je celu ekipu, probudilo publiku i ulila sigurnost svim igračima domaće ekipe koji su ulazili u igru. Još kada su dve trojke Skansija Stojanovića ušle u koš “kao kap” igrači gostujuće ekipe više nisu znali sa koje strane im preti opasnost.

U drugom poluvremenu je ekipa “Pirota” nastavila da igra u istom ritmu, ambiciozno i rastrčano. Svako je imao svoju minijaturu i vrlo brzo je bilo jasno da je pobeda domaće ekipe izvesna. Jedini pravi otpor do samog kraja pružao je izvanredni centar “Plane” Mihailo Todorović, MVP ove utakmice, ali je ukupno gledano to bilo nedovoljno za nešto više osim ublažavanja rezultatske razlike.

Nova ekipa “Pirota” je ostvarila prvu prvenstvenu pobedu i pokazala potencijal kojim sigurno može da parira i najjačim ekipama u ligi. Već naredno gostovanje će jasnije otkriti i karakter ekipe, možda i najbitniji elemenat jednog pravog takmičarskog tima!

Trener “Pirota” Marko Spasić: Najpre hvala publici što nas je podržala na pravi način, mi ćemo se uvek boriti da bi uzajamna hemija bila još bolja. Momci koji su došli znaju kako je igrati pred našom publikom tako da su na početku zaigrali pomalo uplašeno, ispromašivali šuteve koje nisu trebali da promaše ali je posle sve došlo na svoje mesto. Na ovoj utakmici je presudile energija sa klupe, počev od Vlade Stefanovića i Nemanje Mitića, što je bitno uticalo na dalji tok igre i posle dobrog drugog poluvrenena i rutinske pobede. Svi su dobili šansu da igraju a kada nam se pridruži i Rašić ova ekipa će imati svakako i veću dimenziju u svakom pogledu. Čestitam ekipi “Plane” na fer i korektnoj igri.

Igrač “Pirota” Stanko Ilić: Strpljivo smo gradili igru sve vreme i zasluženo došli do pobede. Nadam se da ćemo igrati sve bolje iz utakmice u utakmicu. Odličan je odnos publike prema nama, prati se i nagrađuje svaki naš potez i mislim da će to bitno doprineti da budemo najbolja ekipa na domaćem terenu u ligi..

2.kolo 2.MLS, subota, 06.10.2018. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”PLANA” 89:66 (12:18 27:14 28:18 22:16)

“Pirot”: Petar Skoknić 11 (3 osv.l), Vuk Živanović 7 (3 as, 2 os.l, 2 bl), Vladimir Stefanović 4 (2/2 šut iz igre, 4 sk), Filip Stojanović 15 (2/7 za tri, 3 as, 3 os.l, indeks 14), Strahinja Stanković 5, Stanko Ilić 10 (4/5 šut iz igre, 5 sk, 4 as, 4 f.na, indeks 17), Lazar Petrović, Nikola Đurđević 12 (4/7 za tri, 2 os.l), Vuk Vasić (2 sk), Nemanja Mitić 10 (5/7 šut iz igre, 5 sk, 2 as,2 os.l, indeks 11), Martin Matović 6 (6 sk, indeks 13), Miodrag Stojanović 9 (3/5 za tri, 7 sk, indeks 14). Trener: Marko Spasić

“Plana”: S. Luković 3, T. Imšir 6, M. Todorović 23 (72% šut iz igre, 13 sk, indeks 31), D. Zurnić 9, D. Pavlović 5, J. Božović, K. Đorđević 4, M. Pavlović 3, N. Ristović 2, M. Grubor 11. Tr: Predrag Jaćimović

Sudije: Bogdan Petković, Stefan Zdravković, Saša Milošević. Delegat: Miroslav Radojković (svi Niš).

U narednom 3. kolu KK”Piror” gostuje povratniku u ligi, ekipi “Rtanja” u Boljevcu.


About the AuthorBack to Top ↑