Izveštaj

Published on April 3rd, 2018 | by admin

“Pirot” pobedio “Akademik” u Srbobranu

KK”Pirot” je u subotu, 31. marta 2018. u 24. kolu Druge lige Srbije pobedio “Akademik” u Srbobranu rezultatom 73:83.

“Pirot” je pobedom nad “Akademikom” u Srbobranu ostvario 15 pobedu za učvršćivanje na 4. mesta na tabeli. Iako je sticajem okolnosti na gostovanje južnobanatkoj ekipi nastupio sa prepolovljenim rosterom to nije uticalo na raspoloženje i igru tako da je ostvarena lepa pobeda, miksovana timskim duhom, dobrom energijom i pojedinačnim minijaturama. Poseban pečat pobedi svojim ušinkom dala su dva mlada igrača, rođena 2000. godine, Dimitrije Đorđević i Uglješa Radulović. I naravno Lazar Rašić sa svojih 28 poena (8/13 za tri) i indeksom uspešnosti 30 kojim se od ove sezone oprostio, prvi put i kao kapiten ekipe, pre odlaska na svetsku turu u basketu 3×3 i odbrani titule svetskih prvaka.

Domaća ekipa, pojačana iskusnim trenerom Miloradom Perovićem, koja se grčevito bori za opstanak, pokušala je velikom energijom i fajterskom igrom da iskoristi poslednju šansu do ostvarenja cilja, ali je kvalitetnija pirotska ekipa takođe ušla u utakmicu sa samo jednom mišlju – da pobedi. U takvoj atmosferi su obe ekipe odigrale ovu utakmicu. “Pirot” je u poluvremenu uglavnom vodio iako vrlo loš u šutu za dva poena i sa linije slobodnih bacanja. Domaća ekipa je sustizali prednost, čak i vodila na poluvremenu, da bi tek poslednja četvrtina odlučila pobednika. A u tom delu utamice je ekipa Marka Spasića pokazala od kakvog je materijala sazdana jer je podigla nivo svoje igre i bila izrazito bolja i konkretnija u oba pravca tako da je zasluženo došla do sedme pobede u gostima.

MVP utakmice je svakako bio kapiten “Pirota” Lazar Rašić, koji je trojkama pokopavao samopouzdanje domaćoj ekipi a svojoj davao dodatni vetar u leđa. Dobru, solidnu utakmicu odigrali su Nikola Đonlić, Stefan Ljubenković i na ovoj utakmici nervozni Gordan Radulović. Ono što posebno raduje je izdanje Martina Matovića koji je svojom igrom pokazao da je neugodna povreda dobro sanirana. Poseban doprinos pobedi je dao mladi Dimitrije Đorđević sa svojim trojkama u bitnim momentima igre, pogotovo svojom neverovatnom blokadom na isteku 38 minuta nad Turanjaninom u čistoj kontri, nakon koje je na drugoj strani Đonlić protivnika kaznio trojkom i nakon čega je definititivno rezultat otišao u korist pirotske ekipe.

Pobedom u Srbobranu “Pirot” je potvrdio da je jedna od najboljih ekipa u ligi na gostujućim terenima.

24.kolo 2.MLS, subota, 31.03.2018. Hala sportova, Srbobran
KK”AKADEMIK” : KK”PIROT” 73:83 (17:18 24:20 17:19 15:26)

“Akademik”: Babić, Turanjanin 6, Tomašević 16, Nicin 8, Tutorov 5, Eraković, Topalović 7, Đurđević 6, Marić 15, Arnaut 10. Trener: Milorad Perović

“Pirot”: Gordan Radulović 8 (2/4 za tri, ), Nikola Đonlić 11 (6 sk, 7 as, 6 f.na, indeks 19), Dimitrije Đorđević 12 (3/3 sl.bac, 3/3 za tri, 1 as, 1 bl, indeks 12), Uglješa Radulović (4 sk, 2 as), Lazar Rašić 28 (4/4 sl.bac, 8/13 za tri, 3 sk, 2 as, 2 os.l, 1 bl, indeks 30), Stefan Ljubenković 9 (2/6 za tri, 7 sk, 5 as, 3 os.l.), Martin Matović 15 (6/7 za dva, 12 sk, 2 as, 7 f.na, 3 izg.l, 1 os.l, 1 bl, indeks 26), Žarko Živić. Trener: Marko Spasić

Sudije: Nemanja Vlahović, Jelena Smiljanić, Nemanja Radović (svi Beograd),
Delegat: Zoran Maksimović (Beograd)

Zbog Uskršnjih praznika narednog vikenda utakmice Druge lige Srbije se ne igraju. Naredna utakmica se igra u subotu, 14. aprila 2018.g. od 19,30 časova u sportskoj hali Kej kada gostuje pretendent za plasman u KLS “Mladost” iz Smaderevske Palanke.


About the Author



Back to Top ↑