Izveštaj

Published on February 25th, 2018 | by admin

“Pirot” pobedio “Klik” iz Arilja i u Pirotu

“Pirot” je u 19. kolu u subotu 24.02.2018. pobedio “Klik” iz Arilja rezultatom 79:63 zadržavši se na 4-om mestu Druge lige Srbije.

“Pirot” je pobedio ariljce i na domaćem terenu, ostvarivši time 11-tu pobedu u ligi nakon 19 odigranih kola. Ovoga puta je izostala tradicija tvrdih i neizvesnih utakmica kakve su u Pirotu najčešće igrane poslednjih godina. Ekipa trenera Marka Spasića je odigrala jednu dobru utakmicu, znala je kako da uspostavi i održi kontrou igre sve do samog kraja i važne pobede za miran nastavak takmičenja. Od početka do kraja je pirotska ekipa znala šta hoće i u odbrani i u napadu tako da ekipa iz Arilja nije mogla da uhvati svoj ritam igre ni u kom pogledu. Da u pirotskoj ekipi nije podbacio šut najboljih trojkaša i da nisu izgubljene nekolike “neiznuđene” lopte, pobeda bi bila mnogo ubedljivija. Ovako je konačni rezime rutinska pobeda “Pirota” i povratak dobre atmosfere u ekipi, do pre samo nekoliko dana prepunoj bolesnih i povređenih igrača.

Pojedinačni učinak je i na ovoj utakmici potisnut timskim. Svako je dao pravi doprinos pobedi, počev od nezadrživog Matovića na početku (sa ukupnim doble-double učinkom na kraju), neuhvatljivog Đonlića u nastavku, raspucanih Jovanovića i Stojanovića za tri poena, pouzdanih Radulovića i Pendića pa sve do razigranih najmlađih članova ekipe.

U ekipi gostiju, kojima očigledno igra pirotske ekipe nikako ne leži, na očekivanom nivou su bili Bakračlić, Mitrović i Ćirović.

Trener “Pirota” Marko Spasić: Ispalo je da se radi o rutinskoj pobedi ali je ekipa iz Arilja jedna dobra i čvrsta ekipa. Mi smo uspeli da iskontrolišemo skok, tranziciju u defanzivi i izgubljene lopte i kada nam ta tri elementa funkcionišu mi ne možemo da izgubimo ni od koga. Iskoristio sam priliku da dam minute i mlađim igračima koji su dobro trenirali ali i da odmorim iskusnije.

Trener “Klika” Miljan Marjanović: Mi smo u prvom poluvremenu mnogo loše izgledali. Imali smo probleme sa povredama tako da smo igrali u nekom lošem ritmu. Dali smo malo poena a igrali smo tako da ni u jednoj četvrtini nismo izašli iz bonusa. Utakmica je bila korektna sa obe strane, “Pirot” je protiv nas u Arilju odigrao jednu dobru utakmicu i nakon te pobede počeo dobru seriju, a ja sam čak očekivao da će im niz pobeda biti i bolji od postignutog.

19.kolo 2.MLS, subota, 24.02.2018. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”KLIK” 79:63 (22:13 21:15 19:19 17:16)

“Pirot”: Gordan Radulović 10 (4/4 sl.bac, 3/4 za dva, 4 sk, 6 as, 4 f.na, indeks 18), Nikola Đonlić 15 (3/4 za tri, 60% šut iz igre, 6 sk, 3 as, 6 izg.l, 1 os.l, indeks 14), Vladimir Stefanović, Dimitrije Đorđević 3, Bojan Jovanović 9 (3/4 za tri, 2 sk), Uglješa Radulović, Lazar Rašić 2, Ivan Pendić 8 (8 sk, 2 as, 3 f.na, indeks 11), Dušan Manojlović 2, Stefan Ljubenković, Martin Matović 13 (6/8 za dva, 14 sk, 1 as, indeks 20), Miodrag Stojanović (1/2 za dva, 3/4 za tri, 3 sk, 4 izg.l). Trener: Marko Spasić

“Klik”: I. Žunić, U. Veličković 6, M. Nedeljković, D. Mitrović 14, Lj. Maslar, M. Mijatović 6, N. Arnautović 2, M. Ćirović 13, N. Isailović, M. Ilić, N. Bakračlić 22. Tr: Miljan Marjanović

Sudije: Igor Đorđević, Stefan Zdravković, Milan Sibinović (svi Niš).
Delegat: Zoran Stevanić (Niš)

U narednom 20. kolu “Pirot” gostuje niškom “Konstantinu”. Utakmica će se najverovatnije odigrati u petak, 02. marta 2018. godine.


About the AuthorBack to Top ↑