Ml. Pioniri

Published on February 11th, 2018 | by admin

0

Selekcija mlađih pionira KK”Pirot” učestvovala na turniru “Basket 4 kids” u Nišu

Selekcija mlađih pionira KK”Pirot” (godišta 2005. i mlađi) je u četvrtak, 08. februara 2018.g. učestvovala na kvalifikacionom turniru “Basket 4 kids” u Nišu.

Sa ciljem da najmlađe ohrabri da se posvete košarci, Sport klub je pokrenuo projekat “Basket 4 kids”, takmičenje turnirskog tipa za dečake uzrasta do 13 godina. Turniri će se igrati (mnogi su već odigrani) na prostoru svih šest država bivše Jugoslavije, a veliko finale će biti održano tokom vikenda kada je Beograd domaćin fajnal-fora Evrolige, od 18. do 20. maja.

Kada je Srbija u pitanju, kvalifikacioni turniri su na programu u Bečeju, Novoj Varoši, Čačku i Nišu početkom februara. U Hrvatskoj se igraju u Splitu, Zagrebu, Osijeku i Pazinu, u Sloveniji u Slovenskoj Bistrici, Vranskom, Sežani i Domžalama, u Crnoj gori u Kolašinu, Baru i Podgorici, u Bosni i Hercegovini u Mostaru i Sarajevu, dok će se naknadno saopštiti domaćini turnira u Makedoniji.

KK”Pirot” je učestvovao na kvalifikacionom turniru u Nišu u grupi 1) Panteri (Vranje), Trijumf (Niš), Majdanpek i Pirot, dok su učesnici grupe 2) bili Nibak (Niš), Kruševac, Timok (Zaječar) i Plej 017 (Bujanovac). Igralo se po pravilima sličnim onima po kojima su igrali Regionalnu ligu u konkurenciji mlađih pionira.

KK”Pirot” su na kvalifikacionom turniru u Nišu predstavljali treneri Milan Andonović i Nemanja Đukić sa igračima: Pavle Pančić, Aleksa Đorđević, Andrej Jovanović, Aleksa Petrović, Dušan Stamenković, Dušan Dimitrijević, Vasilije Jovanović, Marko Manić, Vuk Ignjatović i Janko Vučić. Na žalost, naše mlade nade nisu uspele da se plasiraju na završni turnir. Izgubili su sve tri utakmice ali su stekli izuzetno iskustvo takmičeći se sa kvalitetnim ekipama iz šireg regiona a prigodna oprema će ih posećati na ovu novoformiranu manifestaciju čiju su učesnici bili u njenoj prvoj sezoni.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑