vesti

Published on February 11th, 2018 | by admin

0

Na otvaranju Božićne škole sportova KK”Pirot” među lauteratima

U četrtak, 01. februara 2018.g. na otvaranju Božićne škole sprtova 2018 održana je i ceremonija proglašenja najuspešnijih pirotskih sportista i klubova za 2017. godinu. Među laureatima je bio i KK”Pirot” u više kategorija.

Nakon ceremonije svečanog otvaranja Božićne škole sporta 2018 održana je i svečanost dodele priznanja najuspešnijim klubovima i sportistima za 2017. godinu. Za najbolji seniorski klub u muškoj konkurenciji je proglašen KK”Pirot”, dok su u ženskoj konkurenciji najbole bile rukometašice.

Titulu najuspešnijeg sportiste poneo je Uroš Mijalković, reprezentativac Srbije u karateu i pretendent za učesnika olimpijskih igara 2020. godine u Tokiju. Drugo mesto u kategoriji najboljih seniora je pripalo košarkašu Lazaru Rašiću, igraču KK”Pirot”, po rejtingu petom igraču sveta u basketu 3×3 i članu ekipe “Zemuna” koja je osvojila prvenstvo sveta u tom novom olimpijskom sportu. Treće mesto je osvojio stonoteniser Aleksa Gacev.

Titulom najbolje sportistkinja okitila se atletičarka Danica Gogov, druga je bila rukometašica Simona  Tančić, a treća Tiha Todorović iz Streljačke družine Lukanjac.

Proglašeni su i najbolji u mlađim kategorijama. Najboljim juniorom je proglašen Đorđe Rančić iz Streljačke družine Lukanjac, drugi je bio Miodrag Kamenović, iz FK”Radnički”, a treći Jovan Delčev iz AK”Pirot”. U kategoriji juniorki najbolja je bila gimnastičarka GK”Soko” Nađa Panić, druga Danica Petrović ŽOK Pirot i treća Staša Bunčić ŽKK Gimnazijalac.

Za najbolje u pionirskoj konkurenciji su ravnopravno proglašeni Rodoljub Pejčić iz KK”Pirot”, Nemanja Pešić iz SK”Stara planina”, Marko Živković iz GK”Soko” i Ognjen Antić iz BK”Pirot”. Ravnopravne nagrade u konkurenciji pioniork su dobile:  Mila Nikolić GK”Soko”, Dunja Stamenović Sirene, Isidora Stanković ŽOK”Piro”, Branka Vidanovic SK”Čast i slava”, Nina Vasov ŽFK”Jedinstvo” i Danica Ćirić DŽK”Pirot”.

U prisustvu više stotina mališana, roditelja i učesnika, predstavnika klubova i sportista u Hali Kej 12-tu Božićnu školu je otvorio ovogodišnji promoter ove manifestacije Svetislav Pešić Kari.  Na sceni su bili uz gradonačelnika valadana Vasića i direktora Sportskog centra prilikom uručivanja nagrada i laureati-sportisti Uroš Mijalković i Lazar Rašić. Svečanom otvaranju, kao specijalni gosti prisustvovali su i Božidar Maljković, predsednik i Žarko Zečević, potpredesednik Olimpijskog komiteta.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑