Minibasket

Published on January 14th, 2018 | by admin

0

Najmlađi kosarkaši KK”Pirot” na XVIII međunarodnom minibasket festivalu “Rajko Žižić”

KK”Pirot” je nastavio tradiciju učešća na Međunarodnom minibasket festivalu “Rajko Žižić”, ove godine 18-tom po redu, sa tri minibasket selekcijе (god. 2007. i mlađi).

Najmlađi članovi KK”Pirot” su već godinama učesnici međunarodnog minibasket festivala “Rajko Žižić” koji se igra na beogradskom Sajmištu. Tako je bilo i ovoga puta, kada je 48 dečaka našeg kluba u Beograd vodili treneri Momčilo Sandić, Milan Andonović i Nemanja Đukić. Naši najmlađi košarkaši su u subotu, 13.01.2017. godine nakon otvaranja festivala odigrali šest utakmica protiv: KK”Foka” iz Kragujevca čak tri puta u sve tri kategorije, potom KK”Beokoš” iz Beograda, KK”Mionice i KK”MKA” iz Kragujevca. Naše najmlađe nade su ostvarile 4 pobede i 2 poraza, mada su rezultati naravno bili u drugom planu jer su svi učesnici dobili medalje i pehare i svi su bili istinski pobednici.

Na ovogodišnjoj manifestaciji, koja se održava od 12. do 16. januara, učestvovuje preko 200 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji u četiri uzrasne kategorije. Igra se na pet terena, na koševima visine 2,60 m, 2,75 m i 3,05 m i loptama broj 5. Naši najmlađi igrači su prisustvovali i ceremoniji svečanog otvaranja, na kojoj su bili prisutni predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, Bratislav Đorđević, Dragoslav Ražnatović, Vladimir Koprivica … naravno i Race Georgijevski, predsednik udruženja minibasket Srbija. Branko Kovačević je dodelio specijalnu zahvalnicu dugogodišnjem upravniku hale 3 “Beogradskog sajma” Zoranu Ninkovu, koji je nedavno otišao u penziju, za 18 godina uspešne saradnje u organizaciji festivala. Festival je otvoren a potom je sa svodova hale 3, već po tradiciji, palo na stotine balona u bojama srpske zastave…

Najmlađi igrači KK”Pirot” su prepuni utisaka svoje zadovoljstvo kao i uvek pokazali raspoloženjem i pesmom pri povratku u autobusu.

KK”Pirot” se zahvaljuje roditeljima dečaka na podršci i organizatorima festivala na razumevanju i gostoprimstvu!


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑