Izveštaj

Published on November 26th, 2017 | by admin

Važna pobeda “Pirota” nad “Žarkovom” u Pirotu

“Pirot” je u 9. kolu Druge lige Srbije, odigranom u subotu 25.11.2017. na domaćem terenu ostvario važnu pobedu nad beogradskim “Žarkovom” rezultatom 88:82.

“Pirot” je na domaćem terenu pobedio “Žarkovo”, beogradsku ekipu koja se pirotskoj publici predstavila u odličnom izdanju i pokazala da je ekipa dorasla rangu koji igra ove sezone. Ekipa trenera Dejana Đokoća predvođena iskusnim Milanom Janjuševićem disciplinovanom, strpljivom i organizovanom igrom i odličnim protokom lopte dobrano je namučila domaću ekipu. Na drugoj strani je “Pirot” dugo tražio igru, a u prvom poluvremenu je u rezultatskom egalu ostao uglavnom zahvaljujući kapitetu Pendiću i Lazaru Rašiću. Tek u drugom delu utakmice, kada je “Pirot” počeo bolje da igra odbranu, odnosno dobro zatvara linije napada protivničke ekipe, rezultat je podignut na razliku od 4 do 8 poena, što je bio reper do samog kraja utakmice. Iz takve odbrane proistekao je i bolji napad, proradio je i šut za tri poena čime je uspostavljena kontrola utakmice domaće ekipe. Mogao je kraj da se dočeka sa manje neizvesnosti da pri vođstvu od 9 poena razlike u 34-om minutu nije nepoterbno “prodato” nekoliko lopti. Ipak, delom i zahvaljujući probuđenoj publici, sam kraj je pirotska ekipa odigrala pametno i zasluženo došla do 4-te pobede u prvenstvu.

Momci trenera Marka Spasića su na ovoj utakmici prikazali igru koja obećava i zahvaljujući kojoj mogu mirnije da očekuju naredne izazove.

Trener “Pirota” Marko Spasić: Znali smo da je “Žarkovo” kvalitetna ekipa koja je odigrala dosadašnji deo prvenstva na visokom nivou. Danas su pokazali zavidnu agresivnost tako da smo se dosta mučili ali smo najzad mi prelomili jednu neizvesnu utakmicu u našu korist. Čestitao bih mojim momcima kao i publici koja je bila fenomenalna i koja nas je nosila do pobede. Ovu utakmicu smo okrenuli u našu korist u drugom poluvremenu kada smo počeli bolje da ih napadamo i kada smo otvorili naše a zatvorili njihove linije dodavanja. I naravno kada smo konačno utakmicu pametno priveli kraju.

Trener “Žarkova” Dejan Đokić: Čestitao bih domaćinu na zasluženoj pobedi. Pre ove utakmice smo verovali da možemo da iznenadimo”Pirot” iako imamo respekt prema njima jer su godinama u vrhu “B” lige. Međutim za pobedu protiv ovakve ekipe nam treba mnogo više samopouzdanja i hrabrosti ali nemam šta da zamerim mojim momcima. Mi se sad okrećemo narednim utakmicama i borbi da preživimo u “B” ligi. Zadovoljstvo je igrati u ovakvoj atmosferi i na tome čestitam i pirotskoj publici.

Igrač “Pirota” Lazar Rašić: Ekipa “Žarkova” je tvrda, mlada ekipa. atletski dobra. U početku se nismo baš snašli ali smo posle uhvatili ritam i na kraju uspeli da ostvarimo važnu pobedu.

9.kolo 2.MLS, subota, 25.11.2017. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”ŽARKOVO” 88:82 (19:23 22:15 26:24 21:20)

“Pirot”: Gordan Radulović 8 (2/6 za tri, 4 as, 6 sk), Nikola Đonlić 13 (3/5 za tri, 6 as, 6 f.na, indeks 16), Bogdan Đorđević, Dimitrije Đorđević, Bojan Jovanović 3 (2 as), Uglješa Radulović, Lazar Rašić 21 (5/9 za tri, 5 as, 7 f.na, indeks 22), Ivan Pendić 18 (4/5 za tri, 78% šut iz igre, 3 as, 6 sk, 5 f.na, indeks 25), Borko Đorđević 4 (2/3 za dva, 2 sk), Stefan Ljubenković 2 (2 as, 3 sk), Martin Matović 17 (8/8 za dva, 89% šut iz igre, 2 os.l, 5 sk, indeks 22), Miodrag Stojanović 2 (2 sk). Trener: Marko Spasić

“Žarkovo”: Jokić, Vuletić 6, Stokić 4, Vujić 2, Janjušević 23, Paunović 10, gašić 19, Kojadinović, Kitanović 1, Zdravković 3, Ostojić 14. Tr: Dejan Đokić

Sudije: Ivan Nedeljković, Igor Đorđević, Milan Sibinović (svi Niš). Delegat: Zoran Stevanić (Niš)

U narednom 10. kolu “Pirot” gostuje lazarevačkoj “Kolubari”.


About the AuthorBack to Top ↑