Izveštaj

Published on November 6th, 2017 | by admin

“Pirot” ponovo izgubio od “Plane” u Pirotu

“Pirot” je u nedelju, 05.11.2017. na domaćem terenu izgubio od “Plane” rezultatom 100:105.

“Pirot” je izgubio od neugodne “Plane” četvrti put u Pirotu u poslednje četiri sezone. Ako se za neku ekipu može reći da ne leži “Pirotu” to je svakako “Plana”. Mala uteha je što je poslednji međusobni susret ekipa trenera Marka Spasića dobila u Velikoj Plani!

Ova utakmica će se pamtiti po velikom broju koševa, fajterskoj igri obe ekipe, frustracijom publike nizom sudijskih odluka i konačno četvrtim porazom pirotske ekipe za redom na sličan način.

Rezultatska važnost utakmice uticala je da pirotska ekipa zaigra srčano, borbeno i sa puno energije u oba pravca. Ali pokazalo se da to nije bilo dovoljno za pobedu! “Plana” je ponovo bila nestvarno uspešna šutevima za tri poena. Postizali su ih i rezervisti bez problema a Lazar Marković sa fantastičnim procentom šuta i Nikola Kostić svojim efikasnim prodorima bili su nerešiva enigma za odbranu domaće ekipe. Pirotska ekipa je ipak uspela da dođe do pristojnog vođstva i situacije u kojoj se utakmica konačno prelama u sopstvenu korist. Ali prevelika želja da se to što pre ostvari povukla je pirotske igrače da prebrzo šutiraju i nizom pogrešnih rešenja i u napadu i u odbrani dozvole da se motivisana i razigrana “Plana” ponovo vrati u rezultatski egal i na kraju uspe i da pobedi. Analiziraće se to u stručnom štabu Markove ekipe ali je opšti utisak da način igre pirotske ekipe mora biti drugačiji. Sastav ekipe u odnosu na prethodnu sezonu nije isti, ali je i ovaj sasvim sposoban da odgovori zadatku. Uostalom, svaki od prethodna četiri poraza bio je odlučen u poslednjem minutu. Prošle sezone je bilo potpuno suprotno i taj preokret će se tražiti ponovo, nadamo se već na nekoj od narednih utakmica. Ova ekipa sigurno vredi i zaslužuje mnogo više nego što to trenutna tabela pokazuje.

Trener “Pirota” Marko Spasić: Čestitam ekipi “Plane” na fer i korektnoj igri i ponašanju do zadnjeg minuta. Pohvalio bih njihov tim koji ovde godinama dobro igra, evo i sada sa novim timom i stručnim štabom i čestitam im na tome još jednom. Što se nas tiče nedopustivo je da na domaćem terenu primimo 105 poena. U Pazaru smo primili 58 poena tako da je ovde očigledno zakazala naša odbrana koja je primila isuviše mnogo lakih poena. Naš četvrti poraz za redom na isti način je zabrinjavajući jer u poslednim minutima mi očigledno nemamo lidera koji može da reši utakmicu. Srećom imamo vremena da se vratimo jer je liga još uvek na samom početku.

Trener “Plane” Igor Sih: Pirot je izuzetna ekipa koja ima izuzetne pojedince ali im očigledno nešto ne štima jer već četiri utakmice gube na jedan posed, a na našu sreću mi smo ovde uspeli da dobijemo tu jednu odlučujuću loptu. Mi smo verovali da možemo da pobedimo, Kostić je pokazao da je lider, Marković ga je pratio a mi smo nepredvidiva ekipa, imamo igrače željne dokazivanja i na svakoj utakmici poneko iskoči svojom igrom.

5.kolo 2.MLS, nedelja, 05.11.2017. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”PLANA” 100:105 (21:21 26:26 25:24 28:34)

“Pirot”: Gordan Radulović 14 (3/5 za tri, 57% šut iz igre, 2. as, indeks 12), Nikola Đonlić 19 (4 as, 6 f.na, sl.bac, 5/5 za dva, 2/4 za tri, 4 as, 3 sk, 5 f.na, indeks 27), Ivan Pendić 20 (56% šut iz igre, 5 sk, indeks 13), Borko Đorđević 6 (3/3 za dva, 5 sk, indeks 13), Stefan Ljubenković 12 (3/5 za dva, 2 as, 5 sk, 4 f.na), Martin Matović 9 (3/3 sl.bac, 3/5 za dva, 8 sk, 5 f.na, indeks 19), Miodrag Stojanović. Trener: Marko Spasić

“Plana”: N. Kostić 28 (indeks 36), N. Petrović 3, V. Trajković 9, L. Marković 34 (indeks 38), N. Lekić 18, M. Stojanović 7, L. Stanković, B. Tanasković 6, P. Milenković, M. pavlović, D. Marić. Tr: Igor Sih

Sudije: Ivana Ivanović (Beograd), Miloš Hadžić (Stara Pazova), Miloš Stojanović (Beograd).
Delegat: Boris Husović (Beograd)

U narednom 6. kolu kolu KK”Piror” gostuje novom drugoligašu, trećeplasiranom “Kliku”. Utakmica se igra u subotu, 11.11.2017. od 19 časova u Arilju.


About the AuthorBack to Top ↑