Izveštaj

Published on November 4th, 2017 | by admin

“Pirot” izgubio u Novom Pazaru

KK”Pirot” je u sredu, 01.11.2017. u 4. kolu izgubio u Novom Pazaru od novog člana Druge lige Srbije rezultatom 58:55.

Rezultatska važnost utakmice, iako je tek početak prvenstva, kao da je sputala oba rivala da se pokažu u najboljem svetlu. Međusobni respekt ekipa je svakako uticao na taktiku trenera da pobedu potraže prevashodno dobrim odbranama. Ali svakako niko nije očekivao da dve napadačke ekipe odigraju utakmicu na mali broj poena. A dogodilo se upravo to da je utakmicu obeležila revija promašaja i u tom segmentu igra ispod renomea dva rivala.

Pirotska ekipa je ipak svojom izvanrednom odbranom i energijom nametnula ritam igre kojim je, uprkos izrazitoj neefikasnosti sa linije za tri poena (14%), istu kontrolisala i imala vođstvo sve do početnih minuta poslednje četvrtine.

Na drugoj strani spoljna linija domaće ekipe, sastavljena od trojice bivših igrača “Pirota”, nije uspevala da postigne ništa više osim održavanja kakvog takvog rezultatskog priključka. Ali, kako to obično biva baš su oni kreirali preokret. U trenutku kada je “Pirot” imao 12 poena prednosti i šansu da prelomi utakmicu, Dušan Filipović, dugogodišnja uzdanica pirotske ekipe, je za minut postigao sedam poena i probudio sopstvenu ekipu iz letargije. Od tada je “Novi Pazar” zaigrao sa mnogo više samopouzdanja a prednost “Pirota” je iz minuta u minut počela da se topi, sve do konačnog preokreta i konačne pobede. Imao je Rašić otvoreni šut za izjednačenje i produžetak, ali lopta nije ušla u koš!

“Pirot” je pretrpeo treći poraz u četiri kola što je najlošiji start u poslednjih pet sezona. Sva tri poraza su bila na jedan posed lopte i sve tri utakmice su mogle i drugačije da se završe. Ali i to je sport, zbog toga se i sa toliko strasti prati. Sledi još mnogo utakmica u takmičenju a prave ekipe znaju kako se dolazi do željenih rezultata!

4.kolo 2.MLS, sreda, 04.11.2017. Hala “Pendik”, Novi Pazar
KK”NOVI PAZAR” : KK”PIROT” 58:55 (10:12 15:18 15:15 18:10)

“Novi Pazar”: Filipović 12, Mukanović 5, Raičević 6, A. Numanović, Bjelak, Ilić 16, Brunčević 13, Slavković, Hajrović, Radojičić 2, Muratović 4, T. Numanović. Trener: Marko Dimitrijević

“Pirot”: Gordan Todorović, Nikola Đonlić 8, Bogdan Đorđević, Lazar Petrović, Bojan Jovanović, Dušan Manojlović, Lazar Rašić 6 (4 as, 4 f.na), Ivan Pendić 5, Borko Đorđević 6, Stefan Ljubenković 7, Martin Matović 18 (2/2 za dva, 57% šut iz igre, 4 sk, 4 f.na, indeks 17), Miodrag Stojanović 5. Trener: Marko Spasić

Sudije: Vasiljević (Beograd), Jovašević (Čačak), Bogojević (Kraljevo). Delegat: Janković (Beograd)

U narednom 5. kolu, “Pirot” dočekuje uvek neugodnu “Planu”. Utakmica se ne igra u redovnom terminu, već se igra u NEDELJU, 05. novembra 2017.g. od 18 časova u sportskoj hali Kej.


About the Author



Back to Top ↑