vesti

Published on October 22nd, 2017 | by admin

Igrači MK KK”Pirot” na Edukativnim i kontrolnim treninzima KSS

Održani su prvi edukativni i kontrolni treninzi za najtalentovanije mlade košarkaške u Regionu koji će se na kojima je pozvano 10-ak članova KK”Pirot”.

Okuplanje u okvirima Edukativnih treninga svakako predstavlja, pored RTC okupljanja (poslednjih godina obično u Kragujevcu) najprestižnije okupljanje najtalentovanijih mladih igrača, organizovano od KSS. Prvi edukativni trening u novoj sezoni je organizovan u ponedeljak i utorak, 16. i 17. oktobra 2017.g. u sportskoj hali u Aleksincu za najtalentovanije mlade košarkaše istočne i južne Srbije za godišta 2002 i 2003. U okviru programa kvalitetnog razvoja igrača, kontinuiranog praćenja i individualnog tehničko taktičkog usavršavanja ovoga puta treninge je održo naš poznati stručnjak Rajko Toroman.

Na edukativni trening su pozvani sledeći igrači:

2002. godište: Svetozarević Matija, Stepanović Pavle, Nikolić Dimitrije, Ilić Luka, Đorđević Lazar, Miljković Dimitrije (Nibak), Radenković Vukašin, Vasić Vuk (Pirot), Stojanović Uglješa (Naisus), Cekić David, Velikov Nikola (Plejof Leskovac), Zdravković Aleksa (Dubočica), Stefanović Goran (Aktavis Leskovac) i Dabetić Danilo Plej 017 (Bujanovac). 2003. godište: Janković Nikola (Nibak), Probasket (Prokuplje).

Na ponos KK”Pirot” među 16 pozvanih nalaze se i dva naša kadeta: Vukašin Radenković i Vuk Vasić.

Prema planu razvojno-selektivnog programa KSS u sezoni 2017/187. i radi uvida u postojeći potencijal igračkog kadra održan je kontrolni trening za igrače istočne i južne Srbije godišta 03, 04, 05 i 06. u Nišu u sportskoj hali OŠ”Duško Radović” u nedelju 22.10.2017 godine a jedan od trenera (za godište 2005) je i naš Marko Spasić.

Na kontrolne treninge u Niš su iz KK”Pirot” pozvani sledeći igrači:

2003. godište: Pejčić Rodoljub Lola i Krstić Petar.

2004. godište: Živković Mihailo i Stančev Marko.

2005. godište: Đorđević Aleksa, Pančić Pavle i Stamenković Dušan.


About the AuthorBack to Top ↑