Izveštaj

Published on October 16th, 2017 | by admin

“Pirot” izgubio od “Napretka” u Aleksincu

KK”Pirot” je u nedelju, 15.10.2017. u 2. kolu Druge lige Srbije izgubio od aleksinačkog “Napretka” u gostima rezultatom 80:75.

Iako je u Aleksincu odigrano tek 2. kolo, utakmica je bila važna za obe ekipe nakon početnih poraza u prvenstvu. Možda je upravo to sputalo stare rivale da prikažu bolju igru. Pirotska ekipa je pokazala da se nije oporavila od šokantnog poraza od Proletera. Igrala je dobro samo na mahove, grešila u svim elementima igre u oba pravca i imala malo raspoloženih igrača za igru. A kada se izgubi čak 20 lopti na utakmici u gostima teško je istu na kraju i dobiti. Na drugoj strani je u većem delu utakmice najiskusniji igrač “Napretka” Slaviša Bogavac bio nerešiva enigma i u napadu i u odbrani. Da nije bilo motivisanog Jančića, iskusnog Đurđevića i Stefana Stanisavljevića u odbrani, koji su ga izvanredno dopunili, činilo se da je igrao simultanku sa igračima “Pirota”.

Ipak, i nakon svih grešaka i problema u igri, ekipa Marka Spasića je uspela da održi rezultatski priključak, uglavnom zahvaljujući trojkama Stojanovića i povremenim minijaturama Đonlića, Rašića, Matovića i Radulovića. Sve do jedne realizovane duge trojke Nikole Đonlića nakon koje se u poslednji minut utakmice ušlo sa minimalnim vođstvom. Na žalost, pirotska ekipa je pokazala da u novoj sezoni ne ume da odigra poslednji minut utakmice. Odmah je primljena trojka (otvoreni šut Đurđevića), potom je kapiten Pendić promašio oba slobodna bacanja, da bi u ključnim trenucima Ljubenković izgubio loptu jer istu nije ubacio u igru u dozvoljenom roku od 5 sekundi. Tada je utakmica konačno izgubljena. Taj poslednji minut je domaća ekipa dobila rezultatom 6:0 i osvojila važne bodove.

“Pirot” je pretrpeo drugi poraz za redom u novoj sezoni – sve suprotno od prethodne, kada je dobijao neizvesne završnice. Analiziraće se razlozi u klubu, situacija nije bezizlazna, većina igrača koji znaju kako se igra su i dalje članovi pirotske ekipe. Znali su i ranije se vrate u sedlo, nije im prvi put. Da su prava ekipa pokazaće, nadamo se, već u narednom kolu!

2.kolo 2.MLS, nedelja, 15.10.2017. Hala, Aleksinac
KK”NAPREDAK BOSPHORUS” : KK”PIROT” 80:75 (17:10 22:25 19:21 22:19)

“Napredak”: Stojković, Zornić, Jančić 19, Đurđević 13, Živadinović, Vidić, Stanisavljević 6, Mitić 7, Stevanović, Milosavljević 2, Bogavac 20 (indeks 36), Marinković 13. Trener: Nebojša Raičević

“Pirot”: Gordan Todorović 8, Nikola Đonlić 16 (63% šut iz igre, 3 as, 7 izg.l, 5 sk, 7 f.na, indeks 17), Bogdan Đorđević, Lazar Petrović, Bojan Jovanović, Dušan Manojlović, Lazar Rašić 16 (3/8 za tri, 5 as, 4 izg.l, 9 sk, 5 f.na, indeks 21), Ivan Pendić 4 (2 as, 4 sk), Borko Đorđević (2 bl), Stefan Ljubenković 2 (5 izg.l), Martin Matović 14 (6/6 za dva, 5 sk, 5 f.na, indeks 18), Miodrag Stojanović 15 (3/3 sl.bac, 4/5 za tri, 5 sk, indeks 17). Trener: Marko Spasić

Sudije: Danilo Ljubić (Niš), Danilo Milosavljević (Prokuplje), Stefan Stošić (Niš)
Delegat: Aleksandar Stojanović (Leskovac)

U narednom 3. kolu, “Pirot” dočekuje prošlogodišnju prvoligašku ekipu “Smederevo 1953”. Utakmica se igra u subotu, 21. oktobra 2017.g. od 19,30 u sportskoj hali Kej.


About the AuthorBack to Top ↑