Izveštaj

Published on April 23rd, 2017 | by admin

0

“Pirot” okončao prvenstvo pobedom nad “Kolubarom” u gostima

KK”Pirot” je u subotu, 22.04.2017. u poslednjem 26. kolu Druge lige Srbije pobedio “Kolubaru” u Lazarevcu rezultatom 72:102 ostvarivši 17. pobedu u takmičenju za konačni plasman na 4. mesto na tabeli.

Ubedljiva pobeda nad lazarevačkom “Kolubarom” u gostima na najbolji način odslikava izvanrednu sezonu za KK”Pirot” u kojoj je ekipa trenera Marka Spasića ostavila izvanredan utisak stilom košarke koju igra.

Utakmica poslednjeg kola sa “Kolubarom” u Lazarevcu je pokazala šta ekipa “Pirota” može kad se rastrči i primora protivnika da se nadigrava sa njome. Koliko god da je ekipa iz Lazarevca fizički dominantna to protiv ovog sastava “Pirota” sigurno nije prednost kada se igra košarka. A na ovoj utakmici su oba rivala izašla da se igrom nadmeću na terenu. Igrači “Pirota” kao da su jedva čekali da počne utakmica i da dobrom igrom zatvore takmičarsku sezonu. Rastrčali su se, izvanredno otvarali pozicije za šut i neumoljivom realizacijom praktično rešili pitanje pobednika ako ne po završetku prve onda sigurno na kraju druge četvrtine. Kada su pokazali čvrstinu u nastavku utakmice dilema više nije bilo, nade domaće ekipe bile su raspršene a utakmica je do kraja rutinskom igrom oba tima privedena kraju. Verovatno je jedan od razloga poraza domaće ekipe i to što im po stilu ne leži igra pirotske ekipe, ali je ubedljiva pobeda svakako više nego zasluženo pripala ekipi “Pirota” zahvaljujući isključivo njihovoj izvanrednoj igri.

Takmičarska sezona 2016/2017 u Drugoj ligi Srbije je za KK”Pirot” okončana plasmanom na 4. mesto na tabeli što je svakako prevazišlo očekivanja obzirom na sastav ekipe, gubitak jednog od najboljih igrača na samom startu sezone, povrede koje su pratile ekipu i izvanredne sastave ostalih rivala u ligi. Ono što je na fenomenalan način obeležilo ekipu, koju je na izvanredan način vodio trener Marko Spasić uz asistentciju iskusnog Zorana Sotirovića, jeste timska igra koja je lomila protivnike gde god da se utakmica igrala. Nezabeleženo zajedništvo ekipe, koja je igrala po onoj musketarskoj devizi – svi za jednog jedan za sve, dovelo je do izvanrednog rezultata, bezmalo da se dosegao onaj od pre dve sezone kada je ekipa pod vođstvom Mihajla Mitića bila treća. Ovosezonsku igru pirotske ekipe verujemo neće analizirati samo njihov trener Marko Spasić, jer kako bi se drugačije razumelo da ekpa sa najmanje pokušaja u šutu iz igre i najmanje skokova na obe strane ostvari plasman na 4. mesto, indeks uspešnosti takođe četvrti, postane druga najbolja odbrana u ligi i jedna od ekipa sa najviše pobeda na strani. Jeste razlog da je “Pirot” ekipa sa najboljim procentima šuta iz igre, jeste da u njoj igra najbolji trojkaš ali je razlog sigurno najviše tamo gde statistika ne zadire – timski, ekipni duh i na terenu i van njega. Uostalom, još niko nije osporio da košarku pre svega karakteriše baš ta timska igra i možda je baš to recept za uspeh koji je u velikom stilu promovisao trener Marko Spasić i njegovi momci, da ih ne nabrajamo sada, baš zato što su svi zajedno jedan pravi tim.

Da je to tako možda je pokazalo i to da je ekipa posle ove poslednje utakmice pobedu slavila pesmom u autobusu od Lazarevca do Pirota, kao da rastanak od sezone ni za koga nije opcija.

26.kolo 2.MLS, subota, 22.04.2017. Nova hala sportova, Lazarevac
KK”KOLUBARA” : KK”PIROT” 72:102 (18:33 19:26 21:20 14:23)

“Kolubara”: Vesković 2, Papić, Sinđelić 17, Ilić 8, Ivković 2, Diković 5, Radović 9, Momčilović 6, Drašković 8, Sinđelić 6, Plavša 2, Arsenović 7. Trener: Srđan Jeković

“Pirot”: Nikola Ristić 9 (5/5 sl.bac, 2/3 za dva, 11 as, 5 os.l, 2 sk, 3 f.na, indeks 23), Nikola Đonlić 11 (1/1 sl.ac, 2/2 za tri, 67% šut iz igre,3 as, 5 os.l, 2 sk, indeks 16), Bogdan Đorđević 2, Dušan Filipović 20 (1/1 za dva, 6/11 za tri, 2 as, 2 sk, 3 f.na, indeks 20), Bojan Jovanović 15 (1/2 sl.bac, 1/1 za dva, 4/5 za tri, 83% šut iz igre, 3 sk, indeks 17), Dimitrije Đorđević 5(2/2 sl.bac, 1/1 za tri), Lazar Rašić 15 (5/5 sl.bac, 2/6 za tri, 5 sk, 4 f.na, indeks 16), Ivan Pendić 12 (4/4 sl.bac, 4/4 za dvai, 100% šut na ut, 2 os.l, 4 sk, 3 f.na, indeks 17), Uglješa Radulović, Dušan Manojlović 2, Martin Matović 6 (3/4 za dva, 3 os.l, 5 sk, 4 f.na, indeks 14), Miodrag Stojanović 5 (67% šut iz igre, 2 sk). Trener: Marko Spasić

Sudije: Ivana Ivanović (Beograd), Ljubomir Marković (Čačak), Božidar Mali (Beograd)
Delegat: Zoran Maksimović (Beograd)

Uskoro objavljujemo završni bilten KK”Pirot” za takmičarsku sezonu 2016/2017.


About the AuthorBack to Top ↑