Izveštaj

Published on April 18th, 2017 | by admin

0

“Pirot” izgubio od “Napretka” u Aleksincu

KK”Pirot” je u subotu, 01.04.2017. u 24. kolu Druge lige Srbije izgubio od aleksinačkog “Napretka” u gostima rezultatom 81:66.

Rezultatska rasterećenost obeju ekipa bila je dobra prilika starim rivalima da odigraju jednu atraktivnu košarkašku predstavu pred aleksinačkom publikom. Ipak, to se nije dogodilo, ponajviše zahvaljujući pirotskoj ekipi, koja je posle niza pobeda i derbija sa “Vojvodinom” ostala bez dovoljno energije na ovoj utakmici. Uz to je zbog lakše povrede nedostajao u igri Dušan Filipović, iako je pokušao da pomogne ali nije išlo. Ali ne samo njemu, kod svih u ekipi nije bilo dovoljno žara za ovu utakmicu.

Sve je krenulo naopako od samog starta utakmice. “Pirot” je promašivao, grešio u svim elementima igre u oba pravca, nikome ništa nije polazilo za rukom. Na drugoj strani su aleksinčani igrali svoju tipičnu igru na domaćem terenu, jako, na ivici faula, a zahvaljujući ponajviše Raičeviću i vrlo efikasno. Pokušavao je trener Marko Spasić da razdrma svoje uspavane momke, uzalud! Nisu uspevali ni da skaču ni da naprave faul. Osim Rašićevog otpora nikome ništa nije išlo i gotovo! U prvom poluvremenu je “Pirot” postigao preskromnih 24 poena a na kraju treće četvrtinu ukupni indeks uspešnosti od samo 22. I bez skokova u napadu. Sa tekvim pokazateljima je poraz neumitno jedini ishod.

Kada ni treća četvrtina nije promenila rezultatski zaostatak ušlo se finiš tek da se utakmica nekako privede kraju. Probudio se jedino pirotski plej Nikola Ristić nanizavši nekolio trojki da bi ublažio poraz u Aleksincu.

“Pirot” je pretrpeo poraz bez posledica. I znajući karakter ove ekipe nije potrebno ni jednom reči upozoravati ih niti opominjati bilo po kom osnovu. Znaju oni kako da se vrate u sedlo, nije im prvi put. Da su prava ekipa pokazaće već u narednom kolu!

24.kolo 2.MLS, subota, 01.04.2017. Hala, Aleksinac
KK”NAPREDAK BOSPHORUS” : KK”PIROT” 81:66 (23:14 24:10 16:14 18:28)

“Napredak”: Šikman 8, Zornić 15, Raičević 18, Milenković, Miladinović 7, Lazarević, Stanisavljević 4, Mitić 18, Džunić 1, Nedeljković, Trailović 3, Ilić 6. Trener: Slobodan Nikolić

“Pirot”: Nikola Ristić 20 (4/7 za tri, 3 as, 3 sk, 4 f.na, indeks 16), Nikola Đonlić 6 (4 sk), Bogdan Đorđević, Dušan Filipović 3 (1/4 za tri, 3 as, 3 sk), Bojan Jovanović 2, Dimitrije Đorđević 2, Lazar Rašić 14 (3/4 za tri, 1 as, 6 sk, 4 f.na, indeks 18), Ivan Pendić 4, Borko Đorđević, Dušan Manojlović, Martin Matović 9 (4/5 za dva), Miodrag Stojanović 6 (2/3 za tri, 2 sk). Trener: Marko Spasić

Sudije: Igor Đorđević, Bogdan Petković, Stefan Stošić (svi Niš)
Delegat: Zoran Stevanić (Niš)

U narednom 25. kolu, poslednjem pred svojom publikom, “Pirot” dočekuje užičku “Slobodu”. Utakmica se igra u subotu, 8. aprila 2016. od 19,30 u sportskoj hali Kej.


About the Author



Back to Top ↑