Grad Pirot i KK"Pirot" bili su, u nedelju 26. marta 2017. godin..." /> Održan treći minibasket festival u Pirotu – KK Pirot – Košarkaški Klub Pirot

Minibasket

Published on April 18th, 2017 | by admin

0

Održan treći minibasket festival u Pirotu

Grad Pirot i KK”Pirot” bili su, u nedelju 26. marta 2017. godine, domaćini trećeg po redu ovosezonskog Minibasket festivala a uz logističku podršku Sportskog Centra Pirot i tehničku podršku Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije.

TREĆI MINIBASKET FESTIVAL “PIROT 2017” održan je u nedelju, 26.03.2017. od 10 do 17 časova u salama “Pedagoške” škole i OŠ”Vuk Karadžić”. Organizatori su, uz podršku grada Pirota i Sportskog Centra Pirot, bili KK”Pirot” i RKSIS Niš, a utakmice revijalnog karaktera su odigrane paralelno na tri terena prilagođenih uzrastu mališana. Koševi su bili postavljeni na visini 2.60 m, a utakmice su igrane loptom broj 5. Rezultat je bio u drugom planu, jer su na minibasket festivalu svi bili pobednici. Organizator festivala je obezbedio svoj deci-učesnicima medalje, sendviče i diplome.

Manifestacija je okupila 7 klubova sa regiona istočne Srbije: KK”Pirot”, ŽKK”Gimnazijalac” Pirot, KK”Mladost Vesna” Bela Palanka, KK”Leda” Knjaževac, KK”Junior” Niš, OKK”Junior” Niš i KK”Timok” Zaječar, koji su nastupili sa preko 20 selekcija, u tri uzrasne kategorije (2006., 2007. i 2008/09. godište). Na tri paralelna terena, od 10 do 17 časova, odigrano je preko 20 utakmica u kojima je učešće uzelo preko 300 dečaka i devojčica.

Svečano otvaranje festivala je održano u 13 časova u sali Pedagoške akademije, kojem su prisustvovali zamenik predsednika RKSIS-a Zoran Stevanić, generalni sekretar RKSIS Aleksandar Jocić, predsednik KK”Pirot” Slaviša Svilarov i prvotimci KK”Pirot” koji su podelili medalje i diplome, kao i brojni gosti i predstavnici lokalnih medija.

Na odličnoj organizaciji festivala i druženju, čestitke Košarkaškom klubu “Pirot” uputili su Regionalni košarkaški savez istočne Srbije, ostali gosti, kao i sami učesnici i roditelji najmlađih košarkaša.

KK”Pirot” se posebno zahvaljuje na podršci i dobroj organizaciji manifestacije koordinatorima minibasket festivala Bojanu Goluboviću, Nikoli Ivkoviću i Dušanu Vasiću iz Niša, kao i Zoranu Stančevu iz Pirota.

Naredno učešće KK”Pirot” biće u aprilu na minibasket festivalu u Beloj Palanci.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑