Izveštaj

Published on March 12th, 2017 | by admin

“Pirot” ubedljivo pobedio “Mladost” iz Smederevske Palanke

KK”Pirot” je u subotu, 11. marta 2017. u 21. kolu Druge lige Srbije na domaćem terenu ubedljivo pobedio “Mladost” iz Smederevske Palanke rezultatom 106:59.

“Pirot” je najboljom igrom u tekućoj sezoni pred svojom publikom više nego ubedljivo pobedio “Mladost” iz Smederevske Palanke, revanširvši im se sa kamatom za tri predhodna poraza u ligi. A igrom kakvom se predstavio pirotskoj publici i načinom na koji je došao do jedne od najubedljivijih pobeda u ovom takmičenju učinili su ponosnim sve kojima je Košarkaški Klub “Pirot” na srcu.

Kada bi se jednim epitetiom opisala igra rivala na ovoj utakmici sigurno je da bi se moglo reći: “Pirot” sjajan, “Mladost” indisponirana. Kako je “Pirot” otvorio utakmicu tako se ista nastavila do samog kraja. Najpre su starteri odigrali verovatno najbolju četvrtinu od kada “Pirot” igra na ovom nivou takmičenja (rezultat 29:12). A potom se u nastavku pokazalo da su momci trenera Marka Spasića u sjajnom stanju, fizički izvanredni, puni energije, svi od reda raspoložni da igraju i da se pokažu u najboljem izdanju. Tako je bilo sve vreme utakmice, ko god da je bio na terenu i koliko god da je protivnik pokušavao da se suprotstavi njihovom naletu. Iako je MVP utakmice nedumnjivo bio Nikola Đonlić, sjajan u svim elementima igre, nije deplasirano istaći da je ova pobeda timska u najboljem smislu te reči. Imala je pirotska publika šta da vidi, prštala je energija igrača domaće ekipe na sve strane, oduzimane su lopte, sevale asistencije, bilo je “alley-oop” zakucavanja, šuterska kanonada nije prestajala. Minutaža najmlađim igračima je bila takva da su se i oni učinkom istakli. Sve to protiv ekipe odličnog trenera Marka Dimitrijevića u čijoj ekipi igraju izvanredni igrači koji sigurno mogu mnogo više od izdanja na ovoj utakmici. Ali ovoga puta im igrači “Pirota” nisu dozvolili ništa od toga.

Jednu interesantnu situaciju, tri minuta pre kraja, prepoznali su retki: na terenu je bila postavka sačinjena od pet pirotskih igrača i to bez Stojanovića i Pendića. Igrali su u tim momentima Borko Đorđević, Bojan Jovanović, Dimitrije Đorđević, Uglješa Radulović i Dušan Manojlović. Šteta što je Luka Vasić, (iz SAD došao na raspust) bio su publici a ne sa dojučerašnjim saigračima na terenu.

Ovom pobedom, četrnaestom u sezoni, ekipa trenera Marka Spasića je pokazala ono što je nagovestila u prethodnom kolu, da je podigla formu pred finiš takmičenja u borbi za što boljim plasmanom na kraju prvenstva.

Pomenimo na kraju da je utakmica imala humanitarni karakter jer je se Košarkaški klub “Pirot” kao društveno odgovoran gradski klub priključuio humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći za lečenje petogodišnje Mile Panić. Ceo prihod sa utakmice biće uplaćen za lečenje naše male sugrađanke a humanitarnoj akciji su se kupovinom ulaznice priključili uz kompletan igrački pogon KK”Pirot” i uprave našeg Kluba i službena lica na utakmici, kao i naš legendarni trener Svetislav Kari Pešić, koji je iz publike dao podršku ekipi “Pirota”.

Trener “Pirota” Marko Spasić: Mi smo ovu utakmicu nastojali da odigramo maksimalno koncentrisano jer smo od njih izgubili tamo u produžetku. Pojačali smo odbranu, znali smo od koga nam preti najveća opasnost i uspeli smo da ostvarimo izuzetno visok rezultat. Pogodili smo puno otvorenih šuteva i to je još jedan razlog ovakve razlike. Dobili su voju minutažu i mlađi igrači koji vredno treniraju. Zahvaljujem se i publici na bodrenju i priključenju humanitarnoj akciji na ovoj utakmici.

Igrač “Pirota” Nikola Đonlić: Iskreno, mi se nismo nadali ovakvom rezultatu jer ekipa “Mladosti” ima jedan od najjačih rostera u ligi. Mi smo ispoštovali dogovor kako protiv njih da igramo i u odbrani i u napadu, dobili smo sve četvrtine i zasluženo izborili ovakvu pobedu.

Igrač “Pirota” Nikola Ristić: Ovakvim rezultatom smo malo iznenadili i sami sebe, ispogađali smo puno trojki, ukupno 17. Pozvao bih već sada publiku da za dve nedelje ispuni dvoranu do poslednjeg mesta na utakmici protiv prvoplasirane “Vojvodine”.

21.kolo 2.MLS, subota, 11.03.2017. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”MLADOST”(SP) 106:59 (29:12 21:15 28:17 28:15)

“Pirot”: Nikola Ristić 5 (1. tr, 3 as, 3 os.l, 3.sk, 3 f.na, indeks 12), Nikola Đonlić 23 (4/5 za dva, 5/6 za tri, 82% šut iz igre, 5 as, 3 os.l, 1 blok, 3 f.na, indeks 30), Dimitrije Đorđević 12 (2/7 za tri), Dušan Filipović 11 (2/2 sl.bac, 3/4 za tri, 5 as, 3 sk, 2 f.na, indeks 19), Bojan Jovanović 14 (4/4 sl.bac, 2/2 za dva, 4/4 za tri, 100% šut, 2 as, 2 f.na, indeks 18), Uglješa Radulović 5 (3/3 sl.bac), Lazar Rašić 7 (2/4 za tri, 4 as), Ivan Pendić 9 (2 as, 4 sk, 1 blok,), Borko Đorđević 7 (2/3 za dva, 5 sk, 4 f.na, 2 blok, indeks 15), Dušan Manojlović, Martin Matović 11 (2/2 sl.bac, 3/4 zadva, 1/1 za tri, 84% šut iz igre, 7 sk, 3 f.na, 1 blok, indeks 18), Miodrag Stojanović 2 (3 as, 1 blok). Trener: Marko Spasić

“Mladost”: P. Šparović 9, S. Tapušković 8, L. Marković 2, I. Stefanović 8, N. Čvorović 10, V. Vranić 7, Ž. Stanisavljević 2, U. Milanović, B. Devrnja 3, N. Dimitrijević 10. Trener: Marko Dimitrijević

Sudije: Nikola Radosavljević (Kragujevac), Dušan Đurić (Kruševac), Andrija Savić (Kraljevo).
Delegat: Ljubomir Milićević (Kruševac)

U narednom, 22. kolu “Pirot” gostuje “Futogu”.


About the AuthorBack to Top ↑