Izveštaj

Published on March 6th, 2017 | by admin

“Pirot” pobedio “Jagodinu” u gostima

KK”Pirot” je u nedelju, 05.03.2017. u 20. kolu Druge lige Srbije pobedio “Jagodinu” u gostima rezultatom 82:88 ostvarivši 13. pobedu u takmičenju.

Ekipa “Pirota” je posle duže vremena nastupila u kompletnom sastavu na gostovanju, što se očigledno dobro odrazilo na sigurnost ekipe u pobedi nad “Jagodinom” koja je pokušala da uhvati poslednji voz za eventualni opstanak u ligi. Ekipa Marka Spasića nije blistala na ovoj utakmici ali je odgovorila zadatku, strpljivo nametala svoju igru i na kraju zasluženo odnela bodove u Pirot.

Ekipa “Jagodine” je od starta utakmice dominirala u skoku na obe strane da bi pokušala energičnom igrom Radulovića i Vujičića da slomi otpor gostiju već u prvom poluvremenu. Međutim, ekipa “Pirota” nije bila impresionirana takvom igrom domaće ekipe, već je strpljivo gradila svoju, da bi početkom treće četvrtine ostvarila dvocifrenu razliku koju je do kraja utakmice “Jagodina” ugrožavala u nekoliko navrata ali do preokreta nije došlo i pobeda je zasluženo pripala gostima.

Ekipa “Pirota” je pokazala da polako podiže formu pred finiš takmičenja. Na ovoj utakmici su svi igrači na terenu svoj deo posla obavili vrlo odgovorno i sigurno, da bi iz takvog pristupa svi od reda dali važan doprinos ostvarenoj pobedi. Utakmicu je obeležila strpljiva igra ekipe trenara Marka Spasića koja je bez imalo panike i sa velikim samopouzdanjem rešavala atake domaće ekipe, koji su u nekim momentima bili vrlo uspešni i zaista opasni. Svi igrači “Pirota” koji su bili na terenu, izuzev donekle indisponiranog Borka Đorđevića, su imali minijture važne za konačni rezultat, počev od Đonlićevih sigurnih trojki i energičnih prodora, preko Ristićevih oduzetih lopti i još tačnijih asistencija u bitnim momentima, pa do Pendićevog koša uz dodatno bacanje, Skansijeve trojke i dva dodatna bacanja, do Matovićevog NBA zakucavanja ili Rašićevih trojki na startu 3/4 kada se “Pirot” konačno rezultatski odlepio. I na kraju da istaknemo Dušana Filipovića koji je posebno obeležio utakmicu izvanrednom šuterskom kanonadom kojom je sve vreme potapao nade domaće ekipe. Taman kada bi raspoloženi bek “Jagodine” Gordan Radulović pogodio trojku, Filipović je istom merom pogađao na drugoj strani, ponekad i dva puta, reklo bi se sa kamatom.

Sve u svemu, dobro izdanje “Pirota” u gostima i zaslužena pobeda.

20.kolo 2.MLS, petak, 05.03.2017. Hala SC JASSA, Jagodina
KK”JAGODINA” : KK”PIROT” 82:88 (14:14 27:27 18:22 23:25)

“Jagodina”: Radulović 24, Milošević 8, Vujičić 25, Tanasković, Ristić, Antonijević 3, Bogdanović, Milenković 2, Vukosavljević 3, Demčešen 17. Trener: Goran Milenković

“Pirot”: Nikola Ristić 9 (3 as, 2 os.l), Nikola Đonlić 14 (2/2 za tri, 67% šut iz igre, indeks 10), Bogdan Đorđević, Dušan Filipović 25 (2/2 sl.bac, 7/11 za tri, 4 as, 1 os.l, 4 sk, 3 f.na, indeks 27), Bojan Jovanović, Dimitrije Đorđević, Lazar Rašić 13 (2/4 za tri, 6 sk, 4 f.na, indeks 16), Ivan Pendić 6 (2 sk), Borko Đorđević 2, Dušan Manojlović, Martin Matović 14 (1/1 za tri, 60% šut iz igre, 9 sk, 3 f.na, indeks 14), Miodrag Stojanović 5. Trener: Marko Spasić

Sudije: Lazar Tadić (Užice), Đorđe Bogojević (Kraljevo), Stefan Savić (Užice)
Delegat: Vlade Filipović (Kraljevod)

U narednom 21. kolu kolu KK”Pirot” dočekuje “Mladost” iz Smederevske Palanke. Utakmica se igra u subotu, 11. marta 2016. od 19,30 u sportskoj hali Kej.


About the AuthorBack to Top ↑