vesti

Published on February 25th, 2017 | by admin

“Pirot” pobedio “Rtanj” u Pirotu

KK”Pirot” je u petak, 04. februara 2017. u 17. kolu Druge lige Srbije na domaćem terenu pobedio “Rtanj” iz Boljevca rezultatom 91:77.

“Pirot” se rutinskom pobedom pred svojom publikom revanširao boljevčanima za poraz u prvom delu sezone, ostvarivši dvanaestu pobedu u tekućoj sezoni.

Ekipa “Rtnja” je pružila dobar otpor ekipi “Pirota” jedino u prvoj četvrtini i samoj završnici utakmice kada su nanizali nekoliko otvorenih trojki u trenutku kada je utakmica odavno bila rešena. Na drugoj strani je ekipa “Pirota” nakon dužeg perioda zaigrala u kompletnom sastavu i iskoristila priliku da razigra svoje rovite igrače i pruži šansu i najmlađim članovima ekipe. Upravo su rekonvalescenti Rašić i Ristić pokazali da su u dobrom stanju što je očigledno ekipi dalo željenu meru sigurnosti a treneru Marku Spasiću mogućnost da uz dobre treninge sa kompletnom ekipom polako podiže formu pred završnicu prvenstva.

Zbog neuobičajenog termina utakmice nije bilo publike u uobičajenom broju jer je “Pirot” učinio ustupak ekipi “Rtanja” u cilju dobre međusobne saradnje dva kluba. Ipak, publika je imala šta da vidi jer je “Pirot” u jednom trenutku dosegao razliku od gotovo 30 poena, a kada je na parketu izašla postava sa najmlađim igračima publika je to još burnije pozdravila. Veliki rezultatski skor nije bio opcija u namerama trenera Marka Spasića.

Pomenimo na kraju da je utakmica počela minutom ćutanja u čast nedavno preminulog Dragana Gage Tomanovića, bivšeg igrača i jednog od najboljih trenera KK”Pirot”.

Trener “Pirota” Marko Spasić: U prvoj četvrtini je iskusna ekipa “Rtnja” nametnula svoj stil igre i mi se tu nismo dobro snašli. Međutim već u drugoj četvrtini smo dodali gas prevashodno u odbrani i prelomili utakmicu već tada. U terćoj četvrtini smo rutinskom igrom definitivno rešili utakmicu, da bi u poslednjoj zaigrali i mlađi igrači koji vredno treniraju. Nama je važno da smo najzad zaigrali u kompletnom sastavu i u prethodnoj pauzi uspeli da se doteramo taktički i oporavimo zdravstveno.

Igrač “Pirota” Lazar Rašić: Nakon povrede i pauze sada se odlično osećam, treniram dobro, nemam nikakvih smetni i sada mi ostaje da pronađem dobru formu. Čestitam saigračima na dobroj igri a ovu pobedu u ime ekipe posvećujem Skansijevom sinu Mihailu, da poraste veliki i da jednog dana bude ovde vodeći igrač.

19.kolo 2.MLS, petak, 24.02.2017. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”RTANJ” 91:77 (23:21 26:15 22:11 20:30)

“Pirot”: Nikola Ristić 9 2. tr, 7 as, 6 izg.l, 4.sk, indeks 10), Nikola Đonlić 8 (3 as, 5 sk, indeks 13), Dimitrije Đorđević 3, Dušan Filipović 10 (4/4 sl.bac, 2/3 za tri, indeks 10), Bojan Jovanović 6 (3 sk, 3 f.na), Uglješa Radulović 3, Lazar Rašić 23 (5/5 sl.bac, 2/4 za tri, 57% šut iz igre, 5 f.na, indeks 25), Ivan Pendić 10 (5/6 za dva, 2 as, 6 sk), Borko Đorđević 9 (4/4 za dva, 6 sk, 3 f.na, indeks 14), Dušan Manojlović, Martin Matović 4 (3 sk), Miodrag Stojanović 6 (2/3 za tri). Trener: Marko Spasić

“Rtanj”: N. Ristić 7, M. Gocić, I. Šćekić 2, B. Veličković 16, U. Mitrović 11, N. Grujo 16, N. Marin 11, P. Branković 11, V. Rosić, B. Ristić 3. Trener: Stevan Dragojević

Sudije: Milan Nikolić (Leskovac), Jovan Milićević (Kruševac), Stefan Zdravković (Niš).
Delegat: Zoran Stančev (Pirot)

U narednom, 20. kolu “Pirot” gostuje “Jagodini”.


About the AuthorBack to Top ↑