Izveštaj

Published on January 29th, 2017 | by

“Pirot” pobedio “Planu” u gostima

KK”Pirot” je u subotu, 28.01.2017. u 16. kolu Druge lige Srbije pobedio “Planu” u gostima rezultatom 63:72.

“Pirot” je konačno, posle dve i po sezone, pobedio “Planu” i to u Velikoj Plani, ostvarivši 10 pobedu u ligi, četvrtu u gostima. Kada se pogleda sastav, u kome nije bilo povređenog Lazara Rašića i bolesnog Miodraga Stojanovića, uz par rekovalescenata posle povreda, može se i ova pobeda nazvati velikom.

Ekipa “Plane” predvođena trenerom Kusmukom je odmah shvatila u kakvom je sastavu izašla na parket ekipa “Pirota”, tako da je najbolji strelac Filipović od starta utakmice bio zatvoren sa svih strana i po svaku cenu. Odbrana domaće ekipe je agresivnom igrom nastojala da odseče i zaustavi kompletnu spoljnu liniju “Pirota” i takva taktika im se isplatila u prvom poluvremenu. “Pirot”, osim u prvih sedam-osam minuta utakmice, nikako nije uspevao da uhvati ritam, da uđe u reket domaće ekipe, šut nije služio, promašivani su otvoreni šutevi i pogotovo ziceri, gubljene su lopte, tako da je na vidiku bio još jedan poraz od “Plane”.

Međutim, ekipa trenera Marka Spasića nije mislila tako. Izašli su u nastavak rešeni da igraju košarku. Odmah su napali reket protivnika rešeni da se igra iz prvog poluvremena ne ponovi. Dobio je trener Marko Spasić i tehničku grešku zbog prigovora, ali, videlo se, “Pirot” krenuo na pobedu. Jer, kako se kaže u kultnom stripu, ako kaniš pobediti ne smeš izgubiti. I posle dobijene tehničke greške krenula je pirotska ekipa, puna vere ka pobedi. Odbrana je zaigrala na prepoznatljivom nivou a iz toga je najzad usedio i odgovarajući napad. Polako se topila prednost domaće ekipe, ne toliko rezultatski koliko u samopouzdanju igrača. Sve do samog kraja treće četvrtine kada je plej pirotske ekipe Ristić pogodio jednu dugu trojku i pred poslednji nastavak prednost domaće ekipe sveo na podnošljivih 6 poena.

Upravo je Nikola Ristić bio x-faktor i inicijator početka pobedničkog niza u poslednjoj četvrtini utakmice. Kako je Ristić počeo nastavili su Matović, kapiten Pendić, Filipović, Đonlić, pa onda svi ponovo, pa ponovo… Izmišljao je probuđeni Pendić koševe, ostali su takođe bili na potrebnom nivou i nezaustavljivom ritmu te je tako i napravljena serija od 13:0 da bi se u finiš ušlo sa 6 poena razlike. I onda rutina, utakmica je dobijena komotno. I zasluženo.

Ono što je obeležilo ovu utakmicu nije ni igra, ni smanjeni roster ekipe, ni preokret onda kada je bilo najvažnije. Sve smo to već videli mnogo puta. Utakmicu je obeležio timski duh u trenucima kada je ekipa igrala loše i kada nikome ništa nije polazilo za rukom. Nije tada bilo svađe i panike. Svi su na parket u drugo poluvreme izašli i bili kao jedan. U toj priči i takvom raspoloženju su bili svi, i oni koji su igrali i svi oni koji su sedeli na klupi, računajući i Rašića koji je takođe bio sa ekipom iako se znalo da neće igrati. Upravo taj pristup igri i taj timski duh je doneo pobedu!

16.kolo 2.MLS, subota, 28.01.2017. hala SC Vožd, Velika Plana
KK”PLANA” : KK”PIROT” 63:72 (18:15 20:12 13:18 12:27)

“Plana”: Đurđević 10, Ćirić 3, M. Ilić, Bogdanović 15, Stepanović, S. Ilić 6, Starinčević 5, Čubrilo 8, Despotović, Pavlović, Marić, Arsić 16. Trener: Bojan Kusmuk

“Pirot”: Nikola Ristić 8 (2/5 za tri, 2 sk, 4 f.na), Nikola Đonlić 15 (3/3 sl.bac, 83% šut iz igre, 5 sk, indeks 16), Bogdan Đorđević, Dušan Filipović 13 (57% šut iz igre, 2 as, 8 sk, 8 f.na, indeks 20), Bojan Jovanović (4 os.l), Dimitrije Đorđević, Uglješa Radulović, Ivan Pendić 19 (4/6 sl.bac, 50% šut iz igre, 4 sk, indeks 12), Borko Đorđević 6 (6 sk), Dušan Manojlović, Martin Matović 11 (83% šut iz igre, 9 sk, indeks 14), Lazar Rašić. Trener: Marko Spasić

Sudije: Branko Grujić (Smederevo), Božidar Mali (Beograd), Uroš Dojčinović (Beograd)
Delegat: Vladan Borovina (Novi Sad)

U narednom 17. kolu kolu KK”Pirot” dočekuje “Srem” iz Sremske Mitrovice. Utakmica se igra u subotu, 04. februara 2017. od 19,30 u sportskoj hali Kej.


About the AuthorBack to Top ↑