Minibasket

Published on January 29th, 2017 | by admin

Najmlađi kosarkasi KK”Pirot” na minibasket festivalu “Rajko Žižić”

KK”Pirot” je nastavio tradiciju učešća na Međunarodnom mini basket festivalu “Rajko Žižić”, ove godine 17-tom po redu, sa tri minibasket selekcijе (god. 2006. 2007. i 2008).

Najmlađi članovi KK”Pirot” su već godinama učesnici međunarodnog minibasket festivala “Rajko Žižić” koji se igra na beogradskom Sajmištu. Tako je bilo i ovoga puta, kada su 40-ak dečaka našeg kluba u Beograd vodili treneri Momčilo Sandić, Milan Andonović i Nemanja Đukić. Naše najmlađe nade su u subotu, 28.01.2017. godine odigrale sedam utakmica protiv: KK”Feniks” iz Bijeljine, tri utakmice, KK”Play off” iz Užica, dve utakmice, KK”Findo” iz Doboja i KK”Velika Kikinda”. Rezultati su naravno bili u drugom planu jer su svi učesnici dobili medalje i pehare i svi su bili istinski pobednici.
2 Minibasket

Na ovogodišnjoj manifestaciji, koja se održava od 27. do 31. januara, učestvovuje rekordnih 223 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji u četiri uzrasne kategorije. Igralo se na pet terena, na koševima visine 2,60 m, 2,75 m i 3,05 m i loptama broj 5. Naši najmlađi igrači su prisustvovali i ceremoniji svečanog otvaranja, na kojoj su bili prisutni predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović koji je pozdravio mnogobrojne posetioce i male košarkaše i košarkašice, generalni sekretar KSS Dejan Tomašević, potpredsednik KSS za žensku košarku Ana Joković, potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović, renomirani košarkaški radnici i treneri Bratislav Đorđević, Vladislav Lučić i drugi… naravno i Race Georgijevski, predsednik udruženja minibasket Srbija. Festival je otvoren Bajaginom pesmom “Moji su drugovi”, a onda je sa svodova hale 3, već po tradiciji, palo na stotine balona u bojama srpske zastave…
3 Minibasket

Najmlađi igrači KK”Pirot” su prepuni utisaka svoje zadovoljstvo kao i uvek pokazali raspoloženjem i pesmom pri povratku u autobusu.

KK”Pirot” se zahvaljuje roditeljima dečaka na podršci i organizatorima festivala na razumevanju i gostoprimstvu!
4 Mininasket
5 Minibasket
6 Minibasket
7 Minibasket
8 Minibasket
9 Minibasket
10 Minibasket
11 Minibasket
12 Minibasket
13 Minibasket
14 Minibasket


About the AuthorBack to Top ↑