vesti

Published on January 17th, 2017 | by

“Pirot” u subotu dočekuje kragujevački “Radnički 1950”

U subotu, 21. januara 2017. od 19,30 časova u hali Kej “Pirot” dočekuje “Radnički 1950″, novu drugoligašku ekipu iz Kragujevca.

KK”Pirot” u 15. kolu Druge lige Srbije, nakon poraza u Zrenjaninu, dočekuje ekipu koja se, iako nova u ligi, bori za plasman u KLS. Bez rasprave o tome da li ova kragujevačka ekipa baštini istoriju nekadašnje kragujevačke ekipe koja je bila poznata i van granica naše države i sa kojom je “Pirot” godinama delio megdan dalekih 70-ih i 80-ih godina prošlog veka, svakako da kao najbolja košarkaška ekipa iz Kragujevca zaslužuje puni respekt pirotske košarkaške javnosti.

“Pirot” je u ovoj sezoni u drugom kolu pobedio “Radnički 1950” u Kragujevcu sa pola koša razlike i u prvih 9. kola bio jedina ekipa kojoj je to uspelo. Uostalom u ovom prvenstvu osim “Pirota” niko nije odneo bodove iz Kragujevca. Zbog toga u subotu očekujemo u Pirotu jedan motivisani “Radnički” što će svakako ovu utakmicu učiniti pravim derbijem kola, uz naravno onaj koji se igra u Novom sadu između “Vojvodine” i “Zlatibora”, dve prvoplasirane ekipe.

“Pirot” na žalost za subotnju utakmicu ne može da računa na povređenog Lazara Rašića, igrača koji je kragujevčanima dao ključni koš u poslednjim trenucima utakmice. Zbog toga je ova utakmica jedna sasvim druga priča od one iz 2. kola. Ali da ekipa Marka Spasića ume da se podigne kao feniks, onda kada se to najmanje očekuje, poznata je priča.

Zato se u sportskoj hali Kej ponovo očekuje jedna lepa košarkaška predstava, te pozivamo pirotsku publiku da dođe u što većem broju i sa puno vere podrži ekipu “Pirota” do devete pobede u ovoj sezoni.

Utakmicu između subotnjih rivala će najaviti trener “Pirota” Marko Spasić i neko od njegovih igrača na konferenciji za medije u četvrtak, 19. januara 2017. u 13 časova na Omladinskom stadionu.


About the Author



Back to Top ↑